Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеБеконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия.
3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника.
Смесете в голяма купа хляба...
02 Април
Сос 1000 островаСосът 1000 острова се овкусява с щипка-две сол и щипка червен пипер.
Съхранявайте соса в хладилник. Използвайте го за дресинг към различни салати....
16 Юни
1
Продават марихуана в сос за пицаГотова пица с марихуана досега се е предлагала само в специализирани кафенета и ресторанти....
25 Септ.
Пица с лук по италианскиОбелете и нарежете лука на тънки дълги ивици, запържете ги леко с 40 г масло до леко зачервяване, добавете 2 с.л. вода, похлупете тигана и ги оставете да се задушават 15 мин. на слаб огън.
През това време нарежете и попарете...
11 Август
Ето как да направим съвършената италианска пицаСледвайте тази рецепта и за вечеря ще поднесете на семейството си наистина вкусна италианска пица.
Съвършената италианска пица
Продукти за тестото:
брашно тип 500 - 1/2 кг
мая -10 г.
сол -2 ч.л
риган -1/2 ч.л....
09 Февр.
1
Мини пица с италиански салам и гъбиНаредете ги върху кората за пица. Отгоре сложете гъбите и маслините, нарязани и почистени.
Нарежете салама на кръгчета и ги сложете върху пицата.
Запечете в зарята фурна на 200 градуса в намаслена тава....
04 Август
Сирене от магарешко мляко струва 1000 евро за килограмИзненадващо за мнозина най-скъпото сирене в света не е изтънчен френски деликатес, а сирене, приготвено от магарешко мляко.
Магарешкото сирене носи търговското наименование Pule и струва 1000 евро за килограм. То се...
08 Юни
Италианският Остерия Франческана е най-добрият ресторант в светаОстерия Франческана бе обявен за ресторант номер едно в целия свят. Италианският ресторант на майстор-готвача Масимо Ботура зае първото място в класацията за 50-те най-добри ресторанта за 2016-та....
15 Юни
Лимецов козунак на баба Александра по рецепта на Катето ЕвроПече се лимецов козунак на баба Александра по рецепта на Катето Евро в предварително загрята фурна 35 мин на 200 °C....
23 Април
Паста и пица - ще забравите завинаги за тях с тези три италиански рецептиПо брой ресторанти например вероятно спори за първо място само с китайските заведения, защото почти няма град по света, където да не се носи ароматът на прясно печена пица и ароматна италианска паста....
22 Ноем.
Любимите италиански десертипразнична торта)
- Песке рипиене (пълнени праскови)
- Будино ди рикота (пудинг от рикота)
- Векиареле (пържени меденки)
Независимо към кои десерти сте се насочили, не пропускайте към тях да пробвате и знаменитото италианско...
31 Март
Непознатите италиански сиренаПродава се на пити с тегло 9 килограма и височина 10 сантиметра....
30 Март
Вкусни италиански сладкишиЕдин от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
26 Юни
1
Традиционни италиански хлябовеКласическият италиански хляб се нарича Чабата. Той има характерна структура - вътрешността му е пълна с големи кухини, образували се от многократното встасване на тестото....
03 Февр.
1
Ледени италиански десертиЕдин от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
28 Юли
Харизанова учи италианскиВ момента хубавицата се е заела с издирването на учител по италиански език....
07 Април
Италиански кроасаниПри френските кроасани, след като са изпечени, са ефирни, леки и почти кухи отвътре, или на големи шупли, и силно се забелязват отделните пластове на бутертестото, докато при тези италиански кроасани тестото е много по-плътно...
29 Май
Италиански гевречетаИталианските гевречета се казват още тарали. Макар да се правят из цяла Южна Италия, са признати за специалитет на област Пулия!...
17 Ноем.
Италиански БрускетиВърху всяка филийка сложете от доматената смес и поднесете италианските брускети....
26 Януари
2
Италиански питкиМаята се размива заедно със захарта в топлата вода. Покрива се и се изчаква около 5 - 10 минути до образуването на мехурчета.
Пресятото брашно се прибавя на етапи. Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото...
26 Ноем.
1
Италиански щруделСложете италианския коледен щрудел да се пече в загряна фурна за около 20 минути.
Консумирайте щрудела топъл или студен, поръсен с пудра захар или гарниран със сладолед...
17 Ноем.
Италиански кюфтенцаСмесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата, маслините и ригана, магданоза.
Подправете на вкус със сол и черен пипер. Оформете малки кюфтенца, които се изпържват горещото олио....
27 Ноем.
4