Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонова ТреваЛимонова Трева
05 Февр.
Избягвайте да пиете този чай, ако сте алергични към листа от лимонена трева или растението. Спрете употребата, ако имате симптоми на алергия като кихане или кожен обрив....
Салата от зеле, моркови и лимонова треваСалата от зеле, моркови и лимонова трева
04 Септ.
Лимоновата трева се нарязва или се слага клонче както и роза от моркова....
Масло от лимонова треваМасло от лимонова трева
09 Януари
Начини на употреба на масло от лимонова трева При това приложение е нужно да се използва базово масло. Подходящи са кокосовото, маслото от жожоба или сладък бадем. Добавят се във водата....
При панкреатит - пача трева и зеленчуков сокПри панкреатит - пача трева и зеленчуков сок
24 Януари
Пийте по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, 15 минути преди хранене. Полезно при панкреатит. Рецептата за запарка от пача трева със зеленчукови сокове на Надежда Козымаева - "Рецепты народной медицины", 2017...
Запарка с пача трева за родилкиЗапарка с пача трева за родилки
11 Февр.
Залейте 20 грама (около 1 супена лъжица) нарязана суха пача трева с 1 чаша вряла вода. Запарете за 10-15 минути и прецедете. Приема се по 1 супена лъжица, 3-4 пъти на ден....
Екзотични ястия с лимонова треваЕкзотични ястия с лимонова трева
27 Юли
Екзотичното ястие с лимонова трева е готово....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
В този случай той е накиснат в лимонов сок. Освен всичко друго шамфъстък се добавя в рецепти за пилешки кремсупи, пълнена патица, пиле, дори прасенце....
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
За ценители на изисканата кухня е подходящо да опитат бял трюфел, поръсен с пармезан и полят с лимонов сок....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Всичко се смесва в купата и се напръсква със смес от зехтин, горчица, лимонов сок и сол. Проволоне се поднася и запечено на скара – тогава сиренето се разтопява и става много вкусно....
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
За дресинга ще ви трябват по 1 супена лъжица течен мед, лимонов сок и зехтин. Цикориятa се нарязва и се слага в чиния. Върху него се слага смес от нарязаните на кубчета плодове....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....