Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лимонова ТреваИзбягвайте да пиете този чай, ако сте алергични към листа от лимонена трева или растението. Спрете употребата, ако имате симптоми на алергия като кихане или кожен обрив....
05 Февр.
Салата от зеле, моркови и лимонова треваЛимоновата трева се нарязва или се слага клонче както и роза от моркова....
04 Септ.
Масло от лимонова треваНачини на употреба на масло от лимонова трева
При това приложение е нужно да се използва базово масло. Подходящи са кокосовото, маслото от жожоба или сладък бадем. Добавят се във водата....
09 Януари
При панкреатит - пача трева и зеленчуков сокПийте по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, 15 минути преди хранене. Полезно при панкреатит.
Рецептата за запарка от пача трева със зеленчукови сокове на Надежда Козымаева - "Рецепты народной медицины", 2017...
24 Януари
Запарка с пача трева за родилкиЗалейте 20 грама (около 1 супена лъжица) нарязана суха пача трева с 1 чаша вряла вода. Запарете за 10-15 минути и прецедете.
Приема се по 1 супена лъжица, 3-4 пъти на ден....
11 Февр.
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на шафранВ кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
02 Май
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкВ този случай той е накиснат в лимонов сок.
Освен всичко друго шамфъстък се добавя в рецепти за пилешки кремсупи, пълнена патица, пиле, дори прасенце....
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиЗа ценители на изисканата кухня е подходящо да опитат бял трюфел, поръсен с пармезан и полят с лимонов сок....
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеВсичко се смесва в купата и се напръсква със смес от зехтин, горчица, лимонов сок и сол.
Проволоне се поднася и запечено на скара – тогава сиренето се разтопява и става много вкусно....
16 Дек.
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
12 Дек.
1
Кулинарна употреба на спелтаСпелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
07 Дек.
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс.
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
01 Дек.
1
Кулинарна употреба на КамамберЗа дресинга ще ви трябват по 1 супена лъжица течен мед, лимонов сок и зехтин.
Цикориятa се нарязва и се слага в чиния. Върху него се слага смес от нарязаните на кубчета плодове....
18 Ноем.
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
11 Април
2