Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Киселец, лобода и ориз на фурнаПрибавете сол и печете, докато оризът поеме водата /ястието да остане на мазнина/.
Разбийте яйцата, прибавете млякото, брашното и содата. Разбъркайте и полейте запеканката.
Запечете още 5 минути....
24 Юни
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Вегетарианска супа с лобода и киноаНабираме прясна лобода от градината (важно е да е прясна, тъй като бързо повяхва), измиваме я щателно и нарязваме на ситно. Прибавяме и нея в супата.
Овкусяваме с хималайската сол, черния млян пипер и шарлана....
08 Май
Лобода с печурки и ориз във фурнаПочистете лободата и лука. Нарежете ги на ситно. Сложете зеленчуците в тава, полейте ги с олио и сложете тавата в загрята фурна.
Гответе до промяна на цвета на зеленчуците, като разбърквате междувременно....
16 Окт.
ЛободаОтглеждане на лобода
Градинската лобода може да се отгледа съвсем лесно - тя не е претенциозно растение и отглеждането ѝ не представлява трудност дори за начинаещи градинари....
21 Април
2
Жив квас за хляб (Отглеждане и поддържане)Може да се отглежда и на стайна температура, като се храни между веднъж на 2 дни и два пъти на ден, в зависимост от желания резултат. В този случай внимавайте за плесени по контейнера....
27 Май
Агнешко с лободаМесото се нарязва на средно големи късове и се слага в тенджера.
Прибавят се нарязаният спанак, лобода, лук, магданоз, джоджен и останалите продукти....
21 Февр.
Супа с лободаОставете да ври до омекване на ориза и добавете накъсаната лобода с намачканите домати, магданоза и киселеца по желание.
Разбъркайте добре и оставете да къкри за 6-7 минути....
19 Юни
1
Салата от лободаМоже да добавите и още някои зеленолистен зеленчук и подправка на вкус.
Объркайте хубаво и поднесете салатата от лобода в отделни чинии....
07 Юни
Баница с лободаИзпечената баница с лобода се задушава с кърпа и се поднася с кисело мляко....
24 Май
2
Яхния от лободаВеднага след това сложете измитата и нарязана на дребно лобода и задушете до омекване. Посолете на вкус и залейте с гореща вода.
Оставя се да къкри на тих огън няколко минути....
31 Май
Сарми от домашна лободаИзмийте листата лобода и върху всяко листо сложете по малко от пълнежа и оформете сарми....
28 Април
Пролетна супа от лободаДобавете нарязаните дръжки от целина и магданоз, картофите, нарязани на кубчета, ориза и солта. Когато оризът омекне, сложете пасираните консервирани домати, лободата и киселеца....
18 Март
Оризова супа с лободаЗапържете до зачервяване нарязаната на много дребни парченца сланина.
Прибавете наситнените лук и лобода и задушете за няколко минути....
18 Януари
Мераклийски боб с лободаЛободата се попарва и се накълцва ситно. Накиснатия от предната вечер боб се слага да се свари до полуготовност, като по средата на варенето се добавят малко олио. Добавят се нарязаните едро колбаси и бекон....
26 Март
Зелени супи с лободаПредлагаме ви няколко рецепти за супи с лобода, които ще ви помогнат да разнообразите лятното си меню:
Супа с лобода и джанки
Необходими продукти: лобода – 600 г, кромид лук – 1 глава, олио – 6 с.л., джанки...
30 Април
Здравословни ползи от лободаУ нас се отглеждат 7 от тях.
Кулинарен интерес представляват жълтата и зелената лобода. Останалите се отглеждат за украса....
27 Февр.
Как да консервираме лобода?Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол.
Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода. Най-добре това става, като ги поставяме под течаща вода....
11 Май
Разкошни зеленчукови гювечета с лободаОбелваме и нарязваме картофите на малки кубчета, морковите на полумесеци, тиквичката на четвъртинки, а лука, домата, лободата и спанака – на ситно....
16 Май