Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Завийте го в торбичка и приберете в хладилник за няколко часа - солта ще разтопи и сиренето ще стегне, готово за консумация....
Седем причини да включите соя в менюто сиСедем причини да включите соя в менюто си
19 Август
2
Предлагаме ви 7 причини да включите соята в ежедневното си меню. 1. Повишаване на приема на антиоксиданти. Соята съдържа подобряващи здравето елементи, наречени изофлавони....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
След това се налива в чисто и мокро цедило от тензух или няколко ката марля и се оставя да се цеди - около 2-3 часа....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Защо да включим хинапа в менюто си?Защо да включим хинапа в менюто си?
25 Ноем.
В следващите редове вижте основните ползи от хинапа, които ще ви накарат още днес да го включите в менюто си: Засилва имунитета - хинапът е изключително богат на антиоксиданти и органични съединения, което го прави отлична...
Защо трябва да включим киноа в менюто си?Защо трябва да включим киноа в менюто си?
15 Юли
Причините да включите киноа в менюто си са много. Ето кои са трите основни: Богато съдържание на протеини В миналото киноата е била основен източник на протеини за боливийци, перуанци, еквадорци и чилийци....
Няколко начина да включим Умами вкуса в нашето менюНяколко начина да включим Умами вкуса в нашето меню
17 Август
Вижте как да добавите умами ароматни хранителни продукти в менюто си, които ще направят Вашата храна забавна и интересна! Още от детството са ни познати четири различни вкуса - сладко, солено, горчиво и кисело....
Менопауза: Причини да включите куркумата в диетата сиМенопауза: Причини да включите куркумата в диетата си
08 Окт.
Начините да я включите в диетата си са многобройни или просто може да я приемате на капсули – във всеки случай това ще подобри общото ви състояние в този труден период от живота....
Няколко причини да ядете лападНяколко причини да ядете лапад
08 Юни
Причини да ядете по-често лапад Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си: - Оказва благоприятно действие при диабет; - Има детоксикиращ ефект за тялото и организма; - Подобрява храносмилането...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
Причина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Ползите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти: Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Няколко причини да използвате дървен гребенНяколко причини да използвате дървен гребен
03 Септ.
Всяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
03 Ноем.
Това са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...