Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаПрегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеЗавийте го в торбичка и приберете в хладилник за няколко часа - солта ще разтопи и сиренето ще стегне, готово за консумация....
27 Януари
Седем причини да включите соя в менюто сиПредлагаме ви 7 причини да включите соята в ежедневното си меню.
1. Повишаване на приема на антиоксиданти. Соята съдържа подобряващи здравето елементи, наречени изофлавони....
19 Август
2
Как да си направим домашно краве сиренеСлед това се налива в чисто и мокро цедило от тензух или няколко ката марля и се оставя да се цеди - около 2-3 часа....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Защо да включим хинапа в менюто си?В следващите редове вижте основните ползи от хинапа, които ще ви накарат още днес да го включите в менюто си:
Засилва имунитета - хинапът е изключително богат на антиоксиданти и органични съединения, което го прави отлична...
25 Ноем.
Защо трябва да включим киноа в менюто си?Причините да включите киноа в менюто си са много. Ето кои са трите основни:
Богато съдържание на протеини
В миналото киноата е била основен източник на протеини за боливийци, перуанци, еквадорци и чилийци....
15 Юли
Няколко начина да включим Умами вкуса в нашето менюВижте как да добавите умами ароматни хранителни продукти в менюто си, които ще направят Вашата храна забавна и интересна!
Още от детството са ни познати четири различни вкуса - сладко, солено, горчиво и кисело....
17 Август
Менопауза: Причини да включите куркумата в диетата сиНачините да я включите в диетата си са многобройни или просто може да я приемате на капсули – във всеки случай това ще подобри общото ви състояние в този труден период от живота....
08 Окт.
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Няколко причини да ядете лютоПричина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
12 Август
2
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Няколко причини да използвате дървен гребенВсяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
03 Септ.
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....
03 Ноем.
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март