Боб от консерваБоб от консервавода, колкото да го покрие. Оставяме да поври за 10-15 минути. Добавяме солта и джоджена. Махаме боб чорбата от котлона. Приятен апетит!...
Бекон с боб от консерваБекон с боб от консервазапържва лукът и морковът, поръсват се с червения пипер и брашното, сипва се бобът от консервата, малко топла вода и всичко се оставя да ври 10 минути. Добавят се и другите продукти. Овкусява се и се оставя да покъкри около 5 минути...
Яхния зелен боб от консерваЯхния зелен боб от консервабрашното и заливаме с вряща вода около 1 литър (при непрекъснато бъркане). След това сипваме и изплакнатия зелен фасул. Варим 10 мин. или до готовност (при необходимост доливаме още вода). След като е готово, поднасяме с пресен лук и магданоз....
Картофено пюре с боб от консерваКартофено пюре с боб от консервасе пасират до получаването на гладка текстура. Сокът от консервата боб се изцежда и се оставя настрана. Когато картофите са напълно сварени, водата от тях се изцежда и към тях се прибавя маслото. След това се...
Зелен боб консерва с картофи и чушкиЗелен боб консерва с картофи и чушкикотлона се намалява и ястието се оставя да се готви докато картофите и бобът се сварят. Малко преди готовност се прибавя чесънът нарязан на филийки. Готовото ястие се поръсва с пресен копър (при мен набран и замразен от градината). Готовият зелен боб се поднася с гъсто домашно овче мляко....
Как се готви зелен бобКак се готви зелен бобЗа да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията. Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е...
Как да готвим правилно боб?Как да готвим правилно боб?Спокойно можем да кажем, че бобът е най-известното наше национално ястие. Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб. Паницата с бобена чорба, която се яде с...
Яхния от лапад с бял боб от консерваЯхния от лапад с бял боб от консервачервен пипер. Налива се гореща вода и се овкусява с подправките. Добавяме отцеден боб от консервата и оставяме да поври за 20 минути. Сервираме с пресен чесън!...
Как да готвим боб адзукиКак да готвим боб адзукиБобът адзуки, малко познат в България, е вид червен боб, силно разпространен в азиатските държави. По качества той по нищо не отстъпва на нашенския боб, но се приготвя много по-бързо. Много богат е на протеини...
Как се готви боб в гърне?Как се готви боб в гърне?
26 Ноем.
Mariana
Мнозина биха казали, че приготвянето на боб в гърне е фасулска работа, но няма да бъдат съвсем прави. Да, не е трудно да сложиш всички продукти в глиненото гърне, да захлупиш гърнето и да го оставиш на съвсем слаб огън...
Великите готвачи: Боб БлъмърВеликите готвачи: Боб БлъмърДнес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а именно Боб Блъмър. Роден през 1962 година в Монреал, Канада, животът на Боб не се развива както на повечето готвачи, които познаваме от телевизионния ефир...
Кулинарен учебник: Видове доматени консерви и как да готвим с тяхКулинарен учебник: Видове доматени консерви и как да готвим с тях
21 Април
NEVI
В магазините има голям избор от всякакви продукти с домати. Нека ви представим някои от тях и как да ги използвате. Нарязани домати в консерва Тези домати са от кръглите сортове и се консервират зрели в...
Салата КонсерваСалата Консерва
18 Ноем.
Н.Акифова
Започваме с червения печен пипер - отваряме буркана и взимаме два броя, след което ги режем на малки парчета. Продължаваме с консервираната царевица, добавяме една чаена чаша царевица. Идва ред на киселите...
Пица КонсерваПица КонсерваС водата, маята, щипка сол и брашното се омесва меко тесто, оставя се да втасва за 35-40 минути, след което в намазана с олио тавичка го разстиламе равномерно с ръце. След като сме сложили тестото, слагаме...
Паламуд консерваПаламуд консерва
24 Април
1
Daniela D.
Изчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки. Слагаме рибата в саламурата за два часа, след което я изваждаме...