Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаС лъжичка прибавяйте постепенно останалата 1/2 от мазнината - така козуначетата ще станат на конци.
След като програмата приключи, оставете тестото в хлебопекарната още 20 мин да повтаса....
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Започват проверки на яйцата, козунаците и агнешкото преди ВеликденОт Съюза на хлебопроизводителите предупреждават да сме най-внимателни с козунаците по Великден, тъй като и тази година пазарът ще бъде залят от ментета....
02 Април
Евтини козунаци с хидрогенирано масло за ВеликденЕвтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.5 лв. за 500 грама....
07 Април
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Козунаци менте ще наводнят българския пазар за празниците. Не става въпрос просто за имитиращи продукти, а за продукти, които могат да представляват опасност за здравето на потребителите....
29 Април
Цената на агнешкото ще скочи точно преди ВеликденПреди Великден ще има и засилен внос на яйца от Полша. Голямата част от агнешкото месо за великденската трапеза също ще дойде от там....
09 Март
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Изхвърлили сме тонове козунаци и яйца след ВеликденТогава те намаляват продуктите с до 50%, за да могат да ги продадат преди да изтече срокът им на годност....
20 Април
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденИнспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великден – козунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
02 Април
КозунациОт това тесто аз направих 2 средно големи козунака.
Единия е сплетен с 4 фитила и е изпечен във форма от 27 см. Вторият е от 2 плитки с по 3 фитила - в кексова форма - 28 см.
Козунаците са много сполучливи....
12 Дек.
4
Румънско агнешко и тази година ще залее пазара за ВеликденТази година се очаква и силен внос на агнешко, което означава, че близо 50% от месото преди празника няма да е българско....
12 Април
Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!Основно в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати....
17 Април
Пухкави козунациРазбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака....
02 Юни
Ароматни козунациВсички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне.
Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко...
24 Април
Великденски козунациКогато удвоят обема си, прехвърлете козунаците в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 40-45 минути в зависимост от формата и големината.
Великденските козунаци са готови....
23 Април
Козунаци АсортиСложете козунаците Асорти и печете така около 15 минути. Извадете след това тавичката и печете козунака до готовност.
Страхотна рецепта за козунак, която можем само да препоръчаме!...
21 Април
Болярски козунациТака се изплитат всички козунаци, слагат се във форми и се оставят да втасат още веднъж. Козунаците се мажат с четка с разбитите жълтъци, отгоре се набождат бадеми, обелени от ципата, след като са били попарени....
20 Април
1
Моите божествените козунациГотовите козунаци намажете със захарен сироп, приготвен от 1:1 захар и вода и поръсете с навлажнената захар (кристали), за да полепнат....
05 Април
Различни Великденски козунациНатрошава се маята във водата с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно, да стане кашичка, и оставяме да шупне.
Пресява се брашното, сипваме маята, разбити яйца, прясното мляко и захарта. Разбърква се добре, добавяме солта, ванилията...
16 Април
1
Пухкави великденски козунациПечете пухкавите великденски козунаци в загрята фурна на 170 градуса до хубав златист цвят....
17 Април
Моите бъркани козунациОт това количество направих 4 изключително пухкави и ароматни козунаци по 600 г всеки.
Весели празници с моите бъркани козунаци!...
24 Април
1
Козунаци на инат(2 с.л се използват за намазване на тестото, преди да се сложи да втасва в торбичката)...
13 Април