Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
С лъжичка прибавяйте постепенно останалата 1/2 от мазнината - така козуначетата ще станат на конци. След като програмата приключи, оставете тестото в хлебопекарната още 20 мин да повтаса....
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Започват проверки на яйцата, козунаците и агнешкото преди ВеликденЗапочват проверки на яйцата, козунаците и агнешкото преди Великден
02 Април
От Съюза на хлебопроизводителите предупреждават да сме най-внимателни с козунаците по Великден, тъй като и тази година пазарът ще бъде залят от ментета....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Евтини козунаци с хидрогенирано масло за ВеликденЕвтини козунаци с хидрогенирано масло за Великден
07 Април
Евтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.5 лв. за 500 грама....
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!
29 Април
Козунаци менте ще наводнят българския пазар за празниците. Не става въпрос просто за имитиращи продукти, а за продукти, които могат да представляват опасност за здравето на потребителите....
Цената на агнешкото ще скочи точно преди ВеликденЦената на агнешкото ще скочи точно преди Великден
09 Март
Преди Великден ще има и засилен внос на яйца от Полша. Голямата част от агнешкото месо за великденската трапеза също ще дойде от там....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Изхвърлили сме тонове козунаци и яйца след ВеликденИзхвърлили сме тонове козунаци и яйца след Великден
20 Април
Тогава те намаляват продуктите с до 50%, за да могат да ги продадат преди да изтече срокът им на годност....
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденПроверяват масово яйца, агнешко и козунаци за Великден
02 Април
Инспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великденкозунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
КозунациКозунаци
12 Дек.
4
От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е сплетен с 4 фитила и е изпечен във форма от 27 см. Вторият е от 2 плитки с по 3 фитила - в кексова форма - 28 см. Козунаците са много сполучливи....
Румънско агнешко и тази година ще залее пазара за ВеликденРумънско агнешко и тази година ще залее пазара за Великден
12 Април
Тази година се очаква и силен внос на агнешко, което означава, че близо 50% от месото преди празника няма да е българско....
Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!
17 Април
Основно в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати....
Пухкави козунациПухкави козунаци
02 Юни
Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака....
Ароматни козунациАроматни козунаци
24 Април
Всички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко...
Великденски козунациВеликденски козунаци
23 Април
Когато удвоят обема си, прехвърлете козунаците в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 40-45 минути в зависимост от формата и големината. Великденските козунаци са готови....
Съвършените козунациСъвършените козунаци
20 Април
Съвършените козунаци са готови....
Козунаци АсортиКозунаци Асорти
21 Април
Сложете козунаците Асорти и печете така около 15 минути. Извадете след това тавичката и печете козунака до готовност. Страхотна рецепта за козунак, която можем само да препоръчаме!...
Болярски козунациБолярски козунаци
20 Април
1
Така се изплитат всички козунаци, слагат се във форми и се оставят да втасат още веднъж. Козунаците се мажат с четка с разбитите жълтъци, отгоре се набождат бадеми, обелени от ципата, след като са били попарени....
Моите божествените козунациМоите божествените козунаци
05 Април
Готовите козунаци намажете със захарен сироп, приготвен от 1:1 захар и вода и поръсете с навлажнената захар (кристали), за да полепнат....
Различни Великденски козунациРазлични Великденски козунаци
16 Април
1
Натрошава се маята във водата с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно, да стане кашичка, и оставяме да шупне. Пресява се брашното, сипваме маята, разбити яйца, прясното мляко и захарта. Разбърква се добре, добавяме солта, ванилията...
Ароматни домашни козунациАроматни домашни козунаци
13 Ноем.
2
Ароматните домашни козунаци са готови....
Пухкави великденски козунациПухкави великденски козунаци
17 Април
Печете пухкавите великденски козунаци в загрята фурна на 170 градуса до хубав златист цвят....
Моите бъркани козунациМоите бъркани козунаци
24 Април
1
От това количество направих 4 изключително пухкави и ароматни козунаци по 600 г всеки. Весели празници с моите бъркани козунаци!...
Козунаци на инатКозунаци на инат
13 Април
(2 с.л се използват за намазване на тестото, преди да се сложи да втасва в торбичката)...