Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Костур с чушкиКостур с чушки
13 Дек.
Сос от чушки: Докато рибата се пече, правя гарнитурата от чушки. Първо почиствам семките и нарязвам чушките на малки кубчета....
Костур в тестоКостур в тесто
08 Май
Филето костур се разделя на 8 порции, които се осоляват, намазват със зехтин, поръсват се с пипер и мащерка и се овалват в ореховите трохи....
Костур с портокалов сосКостур с портокалов сос
13 Март
Размразете рибата (ако е била във фризера). Смесете в малка купа сладкото от портокал и сока, добавете оцета, зехтина, магданоза. Овкусете със сол и половината от червения пипер. Разбъркайте добре сместа. Разрежете рибата...
Костур по ИталианскиКостур по Италиански
15 Април
Положете филетата от костур върху доматената салца, поръсете със зехтин, сол и още риган и печете 28-30 минути. Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино....
Костур на тиганКостур на тиган
20 Януари
Изчистете костурите от глави, опашки и кости, като разделите всяка на 4 парчета. Трябва да се получат общо 8 филета. Осолете ги леко....
Костур на скараКостур на скара
10 Май
1
Почистете костура добре, измийте го и го подсушете. Добре го поръсете със сол и черен пипер. Накиснете го в лимоновия сок и зехтина за 1 час....
Костур с маслини и фенелКостур с маслини и фенел
03 Март
Почистените от кожа и кости рибни филета се изплакват и подсушават добре. Посоляват се с едра сол от двете страни. Фенелът се разполовява и всяка половина се реже напречно на тънки ивици....
Костур с ароматен зелен сосКостур с ароматен зелен сос
13 Март
Обелете морковите и ги нарежете на шайби, запържете ги в сгорещеното масло. Нарежете филето на парчета, овкусете с подправката за риба и запържете в зехтин до получаване на хубав златист цвят. Прехвърлете рибата в тава...
Костур с ароматен винен сосКостур с ароматен винен сос
13 Март
Към соса прибавете шафрана и оставете да ври, докато се посгъсти. Свалете соса от котлона и прибавете към него сметаната. Залейте рибните филета и хайвера с ароматния винен сос....
Костур в сладко-кисел сосКостур в сладко-кисел сос
09 Март
Не слагайте прекомерно количество от подправката, защото е силно ароматна и ще засенчи деликатния вкус на костура....
Костур в сос по мексиканскиКостур в сос по мексикански
20 Септ.
Почистете лютите чушки, нарежете ги и ги добавете в тавата при костура. Долейте останалото олио и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете за около 20 минути в загряна на 170-180°C фурна - до готовност на костура....
Костур с домати и сиренеКостур с домати и сирене
06 Септ.
Внимателно почистване филето от костур и го нарязваме на порции. Посоляваме, поръсваме с малко чесън на прах и напръскваме с лимонов сок и зехтин. Прибираме го за 30 минути в хладилник....
Речен костур на фурнаРечен костур на фурна
23 Януари
2
Положете филетата от речен костур на фурна и отгоре разпределете още винегрет. Тази печена риба е толкова вкусно, практично и лесно ястие, което ще се превърне във ваше любимо за празник и делник! Добър апетит!...
Морски костур по американскиМорски костур по американски
17 Февр.
Сервирайте морския костур по американски още докато е топъл....
Вкусен костур на тиганВкусен костур на тиган
22 Ноем.
Пуснете вътре костура и гответе още 3-4 минути. Сервирайте рибата в сос топла, като поръсите порции в още малко естрагон. Вкусният костур на тиган е готов....
Филе от костур с бяло виноФиле от костур с бяло вино
31 Март
Рибата се почиства от главата, вътрешностите и костите. Изплаква се, подсушава се и се реже на филета. Като грамаж би трябвало да ви останат около 350 г....
Костур с доматен сос на фурнаКостур с доматен сос на фурна
23 Септ.
Насладете се на този вкусен костур с доматен сос на фурна. Добър апетит!...
Филе от костур на фурнаФиле от костур на фурна
27 Февр.
Поднесете филетата от костур топли с гарнитура от картофките и свежа салата по избор. Добър апетит!...
Филе от костур на тиганФиле от костур на тиган
28 Окт.
Извадете ги от маслото с решетъчна лъжица и ги разположете върху салфетка, за да се отдели излишната мазнина. Готовото ястие по желание сервирайте с млечен чеснов сос....
Костур с лук и копър във фолиоКостур с лук и копър във фолио
13 Март
Измийте рибата със студена вода, след което я подсушете. Напръскайте я с лимонов сок, овкусете със сол и пипер. Намажете 2 листа фолио с олио. Нарежете на едро копъра, добавете към него нарязания лук. Напълнете рибите...
Филе от нилски костур на скараФиле от нилски костур на скара
30 Юни
Филето от костура режем на парчета, като подсушаваме след това с домакинска хартия. Овкусяваме със солта, лимоновия сок и черния пипер. Оставяме така, докато се загрее скарата, и след това поставяме върху нея....
Паниран КостурПаниран Костур
16 Март
Получава се тесто, което разреждаме с бирата до получаване на средно гъста каша. От самата бира се получават мехурчета и започваме да панираме, като топим парчетата риба и пържим в повече мазнина до златисто....
Пълнен костурПълнен костур
19 Юни
Махаме главата на рибата и я почистваме през отвора, без да разпаряме коремната кухина. Измиваме добре и посоляваме....
КостурКостур
21 Февр.
Ако не желаете да одирате кожата му, трябва да се почисти или на място докато е почти жив, или да се потопи във вряла вода....
Печен морски костурПечен морски костур
29 Юли
Печеният морски костур е много вкусен. Добър апетит!...