Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Костур с чушкиСос от чушки: Докато рибата се пече, правя гарнитурата от чушки. Първо почиствам семките и нарязвам чушките на малки кубчета....
13 Дек.
Костур в тестоФилето костур се разделя на 8 порции, които се осоляват, намазват със зехтин, поръсват се с пипер и мащерка и се овалват в ореховите трохи....
08 Май
Костур с портокалов сосРазмразете рибата (ако е била във фризера). Смесете в малка купа сладкото от портокал и сока, добавете оцета, зехтина, магданоза. Овкусете със сол и половината от червения пипер.
Разбъркайте добре сместа. Разрежете рибата...
13 Март
Костур по ИталианскиПоложете филетата от костур върху доматената салца, поръсете със зехтин, сол и още риган и печете 28-30 минути.
Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино....
15 Април
Костур на тиганИзчистете костурите от глави, опашки и кости, като разделите всяка на 4 парчета. Трябва да се получат общо 8 филета. Осолете ги леко....
20 Януари
Костур на скараПочистете костура добре, измийте го и го подсушете. Добре го поръсете със сол и черен пипер. Накиснете го в лимоновия сок и зехтина за 1 час....
10 Май
1
Костур с маслини и фенелПочистените от кожа и кости рибни филета се изплакват и подсушават добре. Посоляват се с едра сол от двете страни.
Фенелът се разполовява и всяка половина се реже напречно на тънки ивици....
03 Март
Костур с ароматен зелен сосОбелете морковите и ги нарежете на шайби, запържете ги в сгорещеното масло. Нарежете филето на парчета, овкусете с подправката за риба и запържете в зехтин до получаване на хубав златист цвят.
Прехвърлете рибата в тава...
13 Март
Костур с ароматен винен сосКъм соса прибавете шафрана и оставете да ври, докато се посгъсти. Свалете соса от котлона и прибавете към него сметаната.
Залейте рибните филета и хайвера с ароматния винен сос....
13 Март
Костур в сладко-кисел сосНе слагайте прекомерно количество от подправката, защото е силно ароматна и ще засенчи деликатния вкус на костура....
09 Март
Костур в сос по мексиканскиПочистете лютите чушки, нарежете ги и ги добавете в тавата при костура. Долейте останалото олио и покрийте тавата с алуминиево фолио.
Печете за около 20 минути в загряна на 170-180°C фурна - до готовност на костура....
20 Септ.
Костур с домати и сиренеВнимателно почистване филето от костур и го нарязваме на порции. Посоляваме, поръсваме с малко чесън на прах и напръскваме с лимонов сок и зехтин. Прибираме го за 30 минути в хладилник....
06 Септ.
Речен костур на фурнаПоложете филетата от речен костур на фурна и отгоре разпределете още винегрет.
Тази печена риба е толкова вкусно, практично и лесно ястие, което ще се превърне във ваше любимо за празник и делник!
Добър апетит!...
23 Януари
2
Вкусен костур на тиганПуснете вътре костура и гответе още 3-4 минути.
Сервирайте рибата в сос топла, като поръсите порции в още малко естрагон.
Вкусният костур на тиган е готов....
22 Ноем.
Филе от костур с бяло виноРибата се почиства от главата, вътрешностите и костите. Изплаква се, подсушава се и се реже на филета. Като грамаж би трябвало да ви останат около 350 г....
31 Март
Костур с доматен сос на фурнаНасладете се на този вкусен костур с доматен сос на фурна.
Добър апетит!...
23 Септ.
Филе от костур на фурнаПоднесете филетата от костур топли с гарнитура от картофките и свежа салата по избор.
Добър апетит!...
27 Февр.
Филе от костур на тиганИзвадете ги от маслото с решетъчна лъжица и ги разположете върху салфетка, за да се отдели излишната мазнина. Готовото ястие по желание сервирайте с млечен чеснов сос....
28 Окт.
Костур с лук и копър във фолиоИзмийте рибата със студена вода, след което я подсушете.
Напръскайте я с лимонов сок, овкусете със сол и пипер. Намажете 2 листа фолио с олио. Нарежете на едро копъра, добавете към него нарязания лук.
Напълнете рибите...
13 Март
Филе от нилски костур на скараФилето от костура режем на парчета, като подсушаваме след това с домакинска хартия.
Овкусяваме със солта, лимоновия сок и черния пипер.
Оставяме така, докато се загрее скарата, и след това поставяме върху нея....
30 Юни
Паниран КостурПолучава се тесто, което разреждаме с бирата до получаване на средно гъста каша.
От самата бира се получават мехурчета и започваме да панираме, като топим парчетата риба и пържим в повече мазнина до златисто....
16 Март
Пълнен костурМахаме главата на рибата и я почистваме през отвора, без да разпаряме коремната кухина. Измиваме добре и посоляваме....
19 Юни
КостурАко не желаете да одирате кожата му, трябва да се почисти или на място докато е почти жив, или да се потопи във вряла вода....
21 Февр.