Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо сиренето става на шупли?Защо шуплите са важен показател за качеството на бялото саламурено сирене и въобще защо сиренето става на шупли....
15 Януари
Малки палачинки на дупкиИзвадете и сервирайте в подходяща чиния готовите палачинки на дупки.
Поръсете с пудра захар приготвените палачинки....
08 Май
Торта Дупка на къртицатаПрибираме тортата Дупка на къртицата в хладилника за 5-6 часа.
Къртицата отгоре върху шоколадовата торта е от фондан, а около нея са поръсени шам фъстък и филирани бадеми.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
08 Дек.
Защо оризът става на каша?Сигурно ви е направило впечатление ризотото, което сервират в добрите ресторанти. Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго.
Чудесно би било, ако...
13 Януари
Защо питката не става на конци?При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци.
За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
08 Окт.
Защо тестото става твърдо?Както знаем, месенето на тесто е процес, при който се смесват брашно и вода, докато се развие глутен. Ако се прекали с някой от продуктите, тестото може да се втвърди.
Една от причините за втвърдяване на тестото може...
14 Дек.
Защо белтъците не стават на сняг?Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа. Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, за да получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с всички тънкости за...
12 Дек.
Защо мухълът по сиренето е опасен?Сиренето е любима храна на много хора. Често ни се случва да купим сирене и да го забравим в хладилника или да купим голямо количество, което да не използваме за кратко време....
26 Май
Защо поничките имат дупка в средата?Защо поничките имат дупка? Дали този характерен вид е придобит случайно, или някой нарочно ни е лишил от парченце от вкусотията?...
02 Юни
1
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето, произвеждано в американския щат Уисконсин, спечели състезанието за най-добро сирене в света....
14 Март
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаОперациите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
06 Юни
Защо чесънът ми става син?Много от нас са били неприятно изненадали, когато са открили, че снежнобелият чесън, закупен от магазина или от сергия на пазара, е придобил подозрително син цвят. Обикновено това се случва на едри и добре изглеждащи глави...
17 Дек.
История на сиренетоКласическите методи за производство на сирене се възприемат от дребните производители и стават все по-предпочитани....
04 Юни
Заместители на сиренетоВижте още:
- Как се прави веган сирене от кашу;
- Растително сирене от шамфъстък....
06 Април
Защо бурканите стават бомбаш?Най-често бомбаш стават буркани, които включват и лук (тези зеленчуци изискват особено внимателна стерилизация и спазване на всички правила за запазване на храната)....
11 Март
Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?За да разберем защо някои тенджери не стават за индукционните котлони, първо, трябва да видим разликите между обикновен и индукционен котлон....
14 Февр.
Защо хора стават серийни убийциЧовек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос.
Резултатите водят до оформянето...
09 Окт.
Класически бухти с дупкаВътре с капачка направете по-малки дупки.
Пържете бухтите до златист загар.
Класическите бухти с дупка поднесете с кафе или чай....
29 Ноем.
Козуначни понички с дупкаСложете брашното на кухненския плот и направете дупка.
Сложете вътре всички съставки и замесете меко тесто.
Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да утрои обема си....
21 Април
Пухкави понички с дупкаОставяте пухкавите понички с дупка да втасат малко за около 20 мин и пържите до златисто в много олио.
Приятен апетит с тези перфектни понички....
28 Окт.