Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш на дупки с домашен кремСладкиш на дупки с домашен крем
06 Януари
Сладкишът на дупки с домашен крем е готов....
Защо сиренето става на шупли?Защо сиренето става на шупли?
15 Януари
Защо шуплите са важен показател за качеството на бялото саламурено сирене и въобще защо сиренето става на шупли....
Малки палачинки на дупкиМалки палачинки на дупки
08 Май
Извадете и сервирайте в подходяща чиния готовите палачинки на дупки. Поръсете с пудра захар приготвените палачинки....
Торта Дупка на къртицатаТорта Дупка на къртицата
08 Дек.
Прибираме тортата Дупка на къртицата в хладилника за 5-6 часа. Къртицата отгоре върху шоколадовата торта е от фондан, а около нея са поръсени шам фъстък и филирани бадеми. Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
Защо оризът става на каша?Защо оризът става на каша?
13 Януари
Сигурно ви е направило впечатление ризотото, което сервират в добрите ресторанти. Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго. Чудесно би било, ако...
Защо питката не става на конци?Защо питката не става на конци?
08 Окт.
При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци. За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
Защо тестото става твърдо?Защо тестото става твърдо?
14 Дек.
Както знаем, месенето на тесто е процес, при който се смесват брашно и вода, докато се развие глутен. Ако се прекали с някой от продуктите, тестото може да се втвърди. Една от причините за втвърдяване на тестото може...
Защо тестото става жилаво?Защо тестото става жилаво?
22 Януари
Такива теста стават много пухкави и нежни....
Защо белтъците не стават на сняг?Защо белтъците не стават на сняг?
12 Дек.
Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа. Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, за да получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с всички тънкости за...
Защо мухълът по сиренето е опасен?Защо мухълът по сиренето е опасен?
26 Май
Сиренето е любима храна на много хора. Често ни се случва да купим сирене и да го забравим в хладилника или да купим голямо количество, което да не използваме за кратко време....
Защо поничките имат дупка в средата?Защо поничките имат дупка в средата?
02 Юни
1
Защо поничките имат дупка? Дали този характерен вид е придобит случайно, или някой нарочно ни е лишил от парченце от вкусотията?...
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаСиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в света
14 Март
Сиренето, произвеждано в американския щат Уисконсин, спечели състезанието за най-добро сирене в света....
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаСтавна хирургия – кога е време за смяна на става
06 Юни
Операциите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
Защо чесънът ми става син?Защо чесънът ми става син?
17 Дек.
Много от нас са били неприятно изненадали, когато са открили, че снежнобелият чесън, закупен от магазина или от сергия на пазара, е придобил подозрително син цвят. Обикновено това се случва на едри и добре изглеждащи глави...
Понички с дупкаПонички с дупка
07 Август
Поничките с дупка са готови....
Баница с дупкаБаница с дупка
25 Април
Баницата с дупка е готова....
Сандвич с дупкаСандвич с дупка
18 Май
2
Сандвичът отдолу става мекичък....
История на сиренетоИстория на сиренето
04 Юни
Класическите методи за производство на сирене се възприемат от дребните производители и стават все по-предпочитани....
Заместители на сиренетоЗаместители на сиренето
06 Април
Вижте още: - Как се прави веган сирене от кашу; - Растително сирене от шамфъстък....
Защо бурканите стават бомбаш?Защо бурканите стават бомбаш?
11 Март
Най-често бомбаш стават буркани, които включват и лук (тези зеленчуци изискват особено внимателна стерилизация и спазване на всички правила за запазване на храната)....
Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?Защо някои тенджери не стават на индукционен котлон?
14 Февр.
За да разберем защо някои тенджери не стават за индукционните котлони, първо, трябва да видим разликите между обикновен и индукционен котлон....
Защо хора стават серийни убийциЗащо хора стават серийни убийци
09 Окт.
Човек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос. Резултатите водят до оформянето...
Класически бухти с дупкаКласически бухти с дупка
29 Ноем.
Вътре с капачка направете по-малки дупки. Пържете бухтите до златист загар. Класическите бухти с дупка поднесете с кафе или чай....
Козуначни понички с дупкаКозуначни понички с дупка
21 Април
Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка. Сложете вътре всички съставки и замесете меко тесто. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да утрои обема си....
Пухкави понички с дупкаПухкави понички с дупка
28 Окт.
Оставяте пухкавите понички с дупка да втасат малко за около 20 мин и пържите до златисто в много олио. Приятен апетит с тези перфектни понички....