Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
При панкреатит - пача трева и зеленчуков сокВземете 1 супена лъжица суха пача трева и залейте с 1 чаша вряща вода. Кисне 1 час и се прецежда....
24 Януари
Запарка с пача трева за родилкиРецептата за запарка с пача трева при родилки е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
11 Февр.
При намалено кръвосъсирване - пача треваРецептата за отвара от пача трева при намалено кръвосъсирване е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
11 Февр.
При шипове - компрес с пача треваЗалейте 40 грама (около 2 супени лъжици) суха нарязана пача трева с 1 чаша вряла вода. Оставете да кисне 30 минути и прецедете....
11 Февр.
Пача трева срещу бяло течениеПачата трева представлява едногодишно тревисто растение, наричано още червенка, пачина, кокоша трева и други....
03 Юни
Ципура с ароматни треви и маслиниСервирайте ципурата с ароматни треви и маслини полята със соса от печенето.
Да ви е сладко!...
22 Август
Видове треви, подходящи за тревни площиНай-често търсените треви са райграс, както и различните тревни смески....
24 Ноем.
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също. Ако не сте приготвяли пача досега, то най-добре потърсете помощта на някой по-опитен от вас...
02 Януари
1
Лимонова ТреваЛимоновата трева спада към ароматните многогодишни треви, с много силен лимонов аромат....
05 Февр.
Коча треваВ някои зоомагазини под наименованието „котешка трева” се продават семена от тревни растения като овес....
10 Юни
Горчива треваВреди от горчива трева
В по-големи дози горчивата трева може да причини отравяния....
30 Април
Кето ПачаВ купа разбиваме добре жълтъка с киселото мляко, добавяме и черпак от горещата пача, за да се темперира млечната смес, защото в противен случай има опасност да се пресече....
29 Януари
Топла пачаСупата Пача се кипва за още 10 мин и към нея се прибавя прясното мляко и запърженият червен пипер в масло.
В отделна купичка разбъркваме ситно нарязан чесън и оцет за подправяне на топлата пача....
27 Януари
Пача чорбаПача пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание)....
23 Януари
3
Агнешка пачаНарязваме агнешката плешка на парчета и я варим в подсолена вода, в която сме прибавили също така обелените скилидки чесън и морковите, нарязани на дребно.
Оставяме месото да се вари на тих огън до пълното му увиране,...
21 Септ.
Телешка пачаДжоланът се измива и се поставя цял в тенджерата под налягане. Прибавят се морковите и подправките. Налива се студената вода и се поставя да ври в тенджера под налягане.
След като тенджерата засъска, се превключва на...
26 Януари
1
Празнична пачаПочистете свинските крачета и ги нарежете на 3. Смесете ги в голяма тенджера с всичко останало - шкембе, шунка, зеленчуци и подправки. Долейте виното и вода, колкото да покрие продуктите. Оставете да заври и обирайте отделилата...
18 Дек.
1
Свинска пачаСложете всички продукти - краката, езиците, ушите, сърцата, да се сварят до готовност. Обезкостете свинските крачета, след това обелете езиците.
Всички сварени продукти нарежете на ситни парчета и объркайте хубаво с подправките...
20 Ноем.
2
Студена пачаСваряват се месото и крачетата в тенджера под налягане, за да станат по бързо.
След това се начупва месото, слага се в бульона, овкусява се с чесън и сол и пачата се оставя да изстине....
15 Януари
4
Странджанска пачаИзмиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона.
Отделяме обезкостеното месо в съд настрани, а прецеденият бульон - кипваме. Разбиваме...
29 Дек.
Никулденска пачаСваряваме измитите глави заедно с наситнените моркови и целина, черен пипер, дафинов лист и сол. Прецеждаме бульона и обезкостяваме главите.
Поставяме накъсаните предварително сварени рибни филета, заедно с месото от главите...
06 Дек.
Селска пачаПочистваме месните продукти, измиваме и слагаме в тенджера. Заливаме ги със студена вода и сваряваме.
Отделяме месото от костите и го нарязваме на дребно. Прецеждаме бульона и към него прибавяме нарязаното месо.
Правим...
23 Януари