Розмаринова киселинаВреди от розмаринова киселина
Няма данни за тежки нежелани реакции при прием на розмаринова киселина....
Хлорогенна киселинаОтслабване с хлорогенна киселина
Хлорогенната киселина блокира частично потока на глюкоза от консумираните въглехидрати....
Фолиева киселинаТрите основни компоненти на фолиевата киселина са PABA, глутаминова киселина и птеридин....
Аспарагинова киселинаАспарагинова киселина, позната още като аспартинова киселина или аспарагин представлява заменима аминокиселина, която изпълнява редица функции в организма....
Олеинова киселинаОлеиновата киселина представлява мононенаситена мастна киселина, която се съдържа в организмите на някои животни и растения....
Линолова киселинаЛиноловата киселина представлява полиненаситена омега-6 мастна киселина, която е от изключителна важност за защитните функции на кожата....
Салицилова киселинаСалициловата киселина се използва и за премахване на мазоли и мазолести образувания при възрастните.
Вреди от салицилова киселина
Салициловата киселина може да предизвика алергични реакции....
Ябълчена киселинаИзточници на ябълчена киселина
Ябълчената киселина е една от най-разпространените киселини в природата....
Никотинова киселинаПолзи от никотинова киселина
Ползите от умерения прием на никотиновата киселина са много....
Аскорбинова киселинаАскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин....
Пикочна киселинаПикочната киселина е специфична киселина, която се образува в организма в резултат на метаболизма на двете нуклеинови киселини – РНК и ДНК....
Храни, предизвикващи киселиниГазираните напитки също трябва да се избягват, за да се намали рискът от киселини. Те се считат за основните причинители на киселини, така че е хубаво да ги ограничите....