Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Десерт Няма времеДесерт Няма време
22 Дек.
Десертът Няма време е страхотен!...
Няма такъв Миш-МашНяма такъв Миш-Маш
30 Януари
Пече се на 200 градуса за 30 минути - няма такъв Миш-Маш!...
Еврика! Вече има здравословен шоколад за отслабванеЕврика! Вече има здравословен шоколад за отслабване
02 Май
Животът понякога не е честен. Шоколадът е показателен за това твърдение. Ако не беше така, всеки щеше да може да яде огромни количества от лакомството без риск за здравето и талията. Има обаче светлина в края на...
Какво да сготвя с вече сварен ориз?Какво да сготвя с вече сварен ориз?
13 Окт.
С времето обаче това изкуство се овладява и тогава оризът на фурна или задушеният ориз стават обичано от семейството ястие. Но какво да правим, когато сме приготвили твърде много ориз и той остава за другия ден....
Как да варим кестени?Как да варим кестени?
30 Септ.
Така получената смес се вари за около 10 мин и се сервира изстудена. Може върху нея да се сложат и няколко топки сладолед....
Как правилно да варим спагети?Как правилно да варим спагети?
06 Май
За да ни се усладят спагетите обаче, е важно да знаем не само с какъв сос да ги поднесем, но и как и колко време да ги варим....
Как правилно да варим месоКак правилно да варим месо
11 Април
Независимо какво месо ще варите, трябва първо да го измиете и да го варите в добре затворен съд, за да се запазят ароматите му....
Как правилно да варим яйца?Как правилно да варим яйца?
29 Ноем.
1
Варенето на яйца е трудно от гледна точка на това, че докато не ги обелим не може да сме сигурни колко твърди сме ги сварили. По-малко вероятно да се напукат по време на "приготвяне" са пресните яйца. Това се дължи...
Как правилно да варим бобКак правилно да варим боб
03 Август
Когато бобът се вари на тих огън, винаги става по-хубав; - Не слагайте предварително сол на зрелия боб, защото така ще удължите времето му за приготвяне; - Продуктите, които искате да добавите към боба (лук, морков,...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Вече имате ясен отговор на въпроса как да карамелизираме лук....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да варим жито и лимец?Как да варим жито и лимец?
19 Ноем.
При приготвяне на грухана пшеница времето за приготвяне варира между 20 и 30 минути. Ако житото не се е разпукало, след като го отстраните от огъня, го оставете в тенджерата, загърната с одеяло за 1 час....
Мезе за вино за няма и пет минутиМезе за вино за няма и пет минути
18 Август
Извадете и сервирайте мезето за вино за няма и пет минути, докато е топло....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Тъжно! Вече няма надежда за Михаел ШумахерТъжно! Вече няма надежда за Михаел Шумахер
12 Май
Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е на прага на смъртта. Няма надежда за него, категорични са светилата в неврохирургията. Лекарите са категорични, че 47-годишният пилот няма как да се възстанови. Припомняме...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....