Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Айоли с шафран и зехтинКъм получената кашичка в тесен и висок съд се налива олиото, чуква се яйцето и се слагат шафранът и солта.
Взима се пасатор и се позиционира на дъното на съда....
13 Февр.
Ориз с шафран и гъбиОризът на тиган се сервира веднага, по избор може да се добавят люспи от пармезан.
Оризът с шафран и гъби е много вкусен!...
02 Май
1
Ориз с Шафран и МаслоСложете шафрана, стривайки го леко с пръсти. По желание може да си добавите и малко куркума за още по-хубав цвят и вкус....
25 Април
Круши с шафран и медПриготвя се меден сос, като останалият лимонов сок се смесва с ванилията, захарта, меда, шафрана и 3 супени лъжици вода.
Крушите се вадят с решетъчна лъжица, оставят се да се отцедят....
24 Юни
Кускус с шафран и билкиВодата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът.
Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
17 Окт.
2
Ризото с шафран и кашкавалДобавяме шафрана, посоляваме и посипваме с черен пипер. Сипваме половината кашкавал.
Готовото ризото сипваме в чинии и посипваме с останалия кашкавал....
29 Януари
Фарфале с шафран и скаридиПригответе соса от виното, шафрана и граха. Увеличете температурата и варете, докато течността остане наполовина.
Тогава сложете скаридите и овкусете със сол и черен пипер....
16 Април
Кейк с шафран и стафидиРазтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща вода....
20 Юли
Калмари с шафран и брендиЗапържете отделно спанака и шафрана, докато спанакът омекне. Накрая добавяте калмарите и подправяте на вкус. Поднесете непосредствено след приготвяне....
28 Май
Кускус с шафран и билкиВодата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът.
Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
17 Окт.
2
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиУханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеПроволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка.
То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
16 Дек.
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
12 Дек.
1
Кулинарна употреба на спелтаСпелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
07 Дек.
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс.
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
01 Дек.
1
Кулинарна употреба на КамамберКамамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
18 Ноем.
Кулинарна употреба на марципанМарципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда.
Марципанът...
12 Окт.