Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Непознатите подсладители и вредата от тяхНепознатите подсладители и вредата от тях
13 Дек.
Така, сукралозата става неусвоима от организма, също като ацесулфам К....
Хранителни подсладители замърсяват чешмяната водаХранителни подсладители замърсяват чешмяната вода
12 Ноем.
Сукралозата се приема за причинител на някои мигренозни главоболия, но засега няма научни факти подкрепящи това твърдение....
Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?
18 Януари
Сукралоза Откритието на сукралозата е през 60-те години на отминалия век. Безвредната доза на ден е 5 милиграма на килограм тегло. Неотам (Е961) Неотамът е от 7000 до 13000 пъти с по-голяма сладост от захарта....
Учени: Не от всичко вкусно се пълнееУчени: Не от всичко вкусно се пълнее
12 Август
Една група мишки имала избор между чаша обиконовена храна за гризачи и чаша храна, смесена с калоричния подсладител сукралоза....
Какво не знаем за енергийните напитки?Какво не знаем за енергийните напитки?
01 Януари
2
Много често захарта се заменя от изкуствения подсладител аспартам, а в други случаи и от сукралоза....
Как изкуствените подсладители влияят на кръвната захар и инсулинаКак изкуствените подсладители влияят на кръвната захар и инсулина
16 Януари
Най-често срещаните изкуствени подсладители са аспартам, захарин, ацесулфам К, сукралоза. Храненето с въглехидрати води до повишаване на кръвната захар....
Това са продуктите, които крият риск от ракТова са продуктите, които крият риск от рак
16 Март
Изкуствени подсладители Изкуствените подсладители като аспартам или сукралоза повишават риска от рак на гърдата. Също така прекомерно увеличаване на инсулин увеличава риска от рак на гърдата....
Напитките, които са враг на тънката талияНапитките, които са враг на тънката талия
13 Май
Проучванията включвали напитки, съдържащи аспартам (E951), сукралоза (Е955) и захарин (Е954)....
Продуктите, които експертите по храни не ядатПродуктите, които експертите по храни не ядат
18 Май
4
Причината за това решение на експерта са подсладителите в напитките като сукралоза, аспартам, ацесулфам К и неотам, които водят до проблеми с метаболизма, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления...
Захар е по-добре от изкуствен подсладител по време на диета!Захар е по-добре от изкуствен подсладител по време на диета!
15 Април
Според последните проучвания трябва да забравите за подсладители като Аспартам, Сукралоза и Агава и да се доверите на така популярната Стевия....
Вреди от ацесулфам КВреди от ацесулфам К
14 Април
Производителите обикновено смесват ацесулфам калий с други подсладители като аспартам и сукралоза. Те правят това, за да маскират горчивия послевкус, който подсладителят може да има, ако е самостоятелен....
Ацесулфам КАцесулфам К
29 Март
За сравнение той е приблизително сладък, колкото е аспартам; наполовина сладък в сравнение със захарина и има ¼ от сладостта на сукралоза....
Захар или подсладители: Кое е по-добре за отслабване?Захар или подсладители: Кое е по-добре за отслабване?
22 Август
Естествените подсладители включват стевия и захар от фурми, докато изкуствените подсладители са търговски продукти, които съдържат аспартам и сукралоза....
Вредни храни при главоболиеВредни храни при главоболие
07 Юни
Това са аспартам, глюкозо-фруктозен сироп, сукралоза, захарин и други подобни. Те обикновенно присъстват в безалкохолни газирани напитки, сокове, кексчета, бонбони, дъвки, сладкиши, сосове и др....
Изкуствен подсладител е обявен за инсектицидИзкуствен подсладител е обявен за инсектицид
09 Юни
При сукралозата (Е955) максималното разрешено количество 300 милиграма за литър или килограм храни и напитки....
Изкуственият шоколад и вредата от негоИзкуственият шоколад и вредата от него
28 Август
Аспартамът, сукралозата в съдържанието са токсични за човека, дори са с канцерогенно действие....
Какво съдържа жълтъкът на яйцето?Какво съдържа жълтъкът на яйцето?
15 Февр.
Ето и какво се съдържа в жълтъка на яйцето: - Енергия- 1346 ккал; - Въглехидрати - 3,59 г; - Захари - 0,56 г; - Сукроза - 0,07 г; - Хлюкоза - 0,18 г; - Фруктоза - 0,07 г; - Лактоза - 0,07 г; - Малтоза - 0,07 г;...
Защо в безалкохолните напитки се слага фенилаланин?Защо в безалкохолните напитки се слага фенилаланин?
15 Февр.
В безалкохолните напитки аспартамът обикновено се използва в комбинация с други подсладители, като ацесулфам калий или сукралоза....
Неохесперидин дихидрохалконНеохесперидин дихидрохалкон
16 Март
Много често този подсладител се комбинира с други такива, сред които аспартам, сукралоза и калиев ацесулфам....
Важните храносмилателни ензимиВажните храносмилателни ензими
03 Юни
Така например ензимът протеаза отговаря за протеините, амилаза – за въглехидратите, фитаза подпомага общото храносмилане, сукраза отговаря за повечето захари, липаза – за мазнините, целулаза - за фибрите, малтаза...
ПодсладителиПодсладители
06 Юли
2
Ацесулфамът е обаче е наполовина сладък в сравнение със захарина и притежава 1/4 от сладостта на сукралозата....
Кои храни предизвикват проблеми със стомаха?Кои храни предизвикват проблеми със стомаха?
19 Август
стомашни проблеми и трябва да избягвате, за да не се влошава още повече състоянието ви: Изкуствени подсладители и продукти без захар Проучване установи, че когато хората консумират изкуствени подсладители, като аспартам, сукралоза...
Какво ще се промени, ако спрете захартаКакво ще се промени, ако спрете захарта
22 Януари
Човек приема захарта под много форми, скрита под различни наименования: сукроза, декстроза, малтоза, глюкоза, фруктоза или силно преработения високо-фруктозен сироп от царевица....
Ползи от пчелния медПолзи от пчелния мед
08 Януари
Ползи за здравето от ензимите Ензимът инвертаза смила известна част от сукрозата и е полезна за хората, на които им липсва сукроза заради гастроентерит....
Какво съдържа липовият медКакво съдържа липовият мед
07 Ноем.
Захари в меда от липа Медът от липа съдържа различни видове захари, включително глюкоза, фруктоза и малки количества сукроза. Глюкозата и фруктозата са основните захари в меда и му придават сладък вкус....