Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безопасни ли са изкуствените подсладители?Безопасни ли са изкуствените подсладители?
29 Март
Неотам За него се смята, че е 7 000 - 13 000 пъти по-сладък от нормалната захар. Тъй като неотамът скоро получи одобрение, все още се използва в много малко продукти....
Хранителни подсладители замърсяват чешмяната водаХранителни подсладители замърсяват чешмяната вода
12 Ноем.
Аспартамът и неотамът се свързват с множество неврологични заболявания, както на централната, така и на периферната нервна система....
Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?
18 Януари
Неотам (Е961) Неотамът е от 7000 до 13000 пъти с по-голяма сладост от захарта. Използването му много ограничено, тъй като е нов и все още недобре проучен подсладител....
Непознатите подсладители и вредата от тяхНепознатите подсладители и вредата от тях
13 Дек.
Неотам – Или Е961 Подсладителят се произвежда от NutraSweet. Той е от 7.000 до 10.000 пъти по-сладък от захарта. Одобрен е за употреба от Европейския съюз през 2010 г....
Продуктите, които експертите по храни не ядатПродуктите, които експертите по храни не ядат
18 Май
4
Причината за това решение на експерта са подсладителите в напитките като сукралоза, аспартам, ацесулфам К и неотам, които водят до проблеми с метаболизма, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления...
ЦикламатЦикламат
17 Март
В тази група изкуствени подсладители влизат аспартам (Е951); ацесулфам К (Е950); сукралоза(Е955); захарин (Е954); неотам и др....