Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безопасни ли са изкуствените подсладители?Неотам
За него се смята, че е 7 000 - 13 000 пъти по-сладък от нормалната захар. Тъй като неотамът скоро получи одобрение, все още се използва в много малко продукти....
29 Март
Хранителни подсладители замърсяват чешмяната водаАспартамът и неотамът се свързват с множество неврологични заболявания, както на централната, така и на периферната нервна система....
12 Ноем.
Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?Неотам (Е961)
Неотамът е от 7000 до 13000 пъти с по-голяма сладост от захарта. Използването му много ограничено, тъй като е нов и все още недобре проучен подсладител....
18 Януари
Непознатите подсладители и вредата от тяхНеотам – Или Е961
Подсладителят се произвежда от NutraSweet. Той е от 7.000 до 10.000 пъти по-сладък от захарта. Одобрен е за употреба от Европейския съюз през 2010 г....
13 Дек.
Продуктите, които експертите по храни не ядатПричината за това решение на експерта са подсладителите в напитките като сукралоза, аспартам, ацесулфам К и неотам, които водят до проблеми с метаболизма, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления...
18 Май
4
ЦикламатВ тази група изкуствени подсладители влизат
аспартам (Е951);
ацесулфам К (Е950);
сукралоза(Е955);
захарин (Е954);
неотам и др....
17 Март