Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеалният сос за всеки вид пастаИдеалният сос за всеки вид паста
02 Август
1
Пастата е от храните, които специалистите препоръчват да се включва не повече от веднъж седмично в менюто. Рецептите с паста са изключително разнообразни....
Сирени топчета ІІ видСирени топчета ІІ вид
06 Януари
1
Маслото трябва да бъде размекнато, а обикновеното сирене - настъргано. Топеното сирене и изварата се смесват. Към тях се добавя настърганото сирене и маслото. От всички продукти се омесва гладко меко тесто....
Кой е идеалният сос за всеки вид паста?Кой е идеалният сос за всеки вид паста?
29 Септ.
Пастата не е паста без сос. Много е важно какъв сос ще изберете, а това не зависи само от вашия вкус. Според специалисти формата на пастата определя какъв да бъде и съответният сос за нея....
Гарнитура за всеки вид рибаГарнитура за всеки вид риба
09 Дек.
Измийте, обелете и нарежете картофите на големи кубчета. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете до готовност. Извадете и ги сложете в голяма купа. Нарежете целината и лука на малки парчета. Сложете ги при картофите....
Кутаб - вид баничка на грилКутаб - вид баничка на грил
23 Март
1
От брашното, водата и солта замесете тесто, което се оставя да почине 20-тина минути. Междувременно пригответе плънката от сиренето, кашкавала, копъра, магданоза и шарената сол. Разделете готовото тесто на 16 топки...
Кюфтенца с бял сос - втори видКюфтенца с бял сос - втори вид
08 Април
От каймата правя кюфтенца, овалвам ги в брашно и пускам в тенджера с вряща подсолена вода. След 15-20 минути изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона. В купа до хомогенна смес разбърквам яйцата с щипка сол, киселото мляко...
Кюфтенца с бял сос - първи видКюфтенца с бял сос - първи вид
08 Април
От каймата правя малки кюфтенца, които овалвам в брашно. В тенджера слагам вода и сол, щом заври пускам кюфтетата. Варя 20 минути. Изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона. В друг съд слагам маслото, запържвам лука, като...
Карбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецептаКарбонара - най-популярната паста в света! Оригиналната рецепта
06 Дек.
Представяме ви оригиналната рецепта за най-популярната паста в света - Карбонара....
Компрес с невен при Бленорея (вид конюнктивит)Компрес с невен при Бленорея (вид конюнктивит)
28 Януари
Сложете водата да заври, след което прибавете лъжица от цветовете на невен, оставете да престоят 30-40 минути на топло или увити, след което внимателно филтрирайте. Този чудотворен лосион използвайте за промивка и компреси...
Лечебна отвара при хроничен нефрит (2 вид)Лечебна отвара при хроничен нефрит (2 вид)
02 Януари
Приготвя се запарка, като 1 супена лъжица от билковата смес се залива с 250 мл вода. Дневно се пият по 2-3 чаши чай. Билковата смес има отлично противовъзпалително и диуретично действие....
Видове пастаВидове паста
28 Юли
Тайната на вкусната паста е и варенето й в много вода – по литър вода на 100 г. паста. Освен това не бива да измивате пастата, след като е готова – оставете я да се охлади самостоятелно....
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
07 Април
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
27 Юли
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти. Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
28 Януари
1
Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко. Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове. Включете фурната да загрява....
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
11 Януари
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути. Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата. В пресятото брашно се излива сместа...
Отслабвайте с пастаОтслабвайте с паста
04 Дек.
Спагетите са на първо място по популярност сред храните по света, като изпреварват месото, ориза и дори пицата, сочат резултатите от международно изследване в 17 страни по света....
Паста със зеленчуци или паста PrimaveraПаста със зеленчуци или паста Primavera
11 Юни
Приятен апетит с пастата със зеленчуци или паста Primavera!...
Лимецова къпана питка за Света ВарвараЛимецова къпана питка за Света Варвара
03 Януари
Лимецовата къпана питка за Света Варвара е готова....
Най-пухкавите японски кифлички в светаНай-пухкавите японски кифлички в света
10 Ноем.
1
Оставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата. Приятен апетит!...
Паста АматричанаПаста Аматричана
20 Април
Извадете пастата ал денте, отцедете я и я прехвърлете в съда със соса. Гответе заедно да още 2-3 минути и свалете от котлона. Гарнирайте пастата Аматричана с люспи сирене Пекорино и сервирайте....
Паста МатричанаПаста Матричана
11 Септ.
1
Прясната паста се сварява сварява по указанията на опаковката. Когато е готова, се отцежда и прехвърля в приготвения доматен сос. Паста Матричана се сервира поръсена с настъргано сирене Пекорино....
Паста ТосканаПаста Тоскана
08 Септ.
След това прибавяме сварената паста и пилешкото. Разбъркваме бързо и сервираме паста Тоскана....
Паста СуфлеПаста Суфле
26 Ноем.
Пастата се сварява в подсолена вода. Измива се и се прехвърля в съда за печене. Лукът се нарязва на дребно и се запържва....
Маслинова пастаМаслинова паста
01 Февр.
1
Поднесете маслиновата паста върху препечена франзела. По желание може да добавите в маслиновата паста и 50-60 г настърган пармезан....