Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СуроваткаСуроватката съдържа много водноразтворими витамини, което означава, че може да предпази тялото от скрити дефицити на витамини, което е изключително важно в периоди на отсъствие от трапезата на плодове и зеленчуци....
02 Септ.
Винотерапия за душата и тялотоРазлични СПА-салони по света вече са се специализирали във винотерапия и предлагат услуги, свързани с въздействието на ароматната напитка върху човешкото тяло....
28 Юни
2
Питка със суроваткаСложете питката със суроватка да се пече в загряна на 190 градуса и до готовност....
26 Май
Хляб със суроваткаРазтворете маята в суроватката и бъркайте с щипка захар, докато се разтвори.
Пресейте брашното и добавете маята, яйцето, солта, останалата захар, оцета, зехтина.
Замесете постепенно меко и гладко тестото....
22 Юни
Индийска медитация отделя душата от тялотоВ учението за сомати съществува терминът ОВЕ (Out of body Experience), което значи опит извън тялото да наблюдаваш тялото отстрани. При тази висша форма на медитация душата се намира извън тялото, редом до него....
26 Окт.
4
Ванилията - здраве за душата и тялотоНеустоимият аромат и специфичен вкус на ванилията са нещо, на което почти никой не може да устои. Тя се използва както като подправка на редица кулинарни изкушения, така и като съставка в козметични продукти.
Ванилията...
09 Април
Старинно лекарство за зъбоболЧесън, смлян в каша, се смесва в съотношение 1:1 с черен пипер на прах.
Поставете сместа в марля и след това я прикрепете плътно към дясното ухо, ако ви болят зъбите от лявата страна, или до ушната мида на лявото ухо,...
16 Януари
Бял хляб със суроваткаКогато приготвяме домашно сирене или кашкавал, при отцеждането им се отделя течност, наречена суроватка. Тя е чудесна за приготвянето на вълшебни на вкус хлябове и питки....
23 Февр.
Сочен тутманик със суроваткаХапвайте този сочен тутманик със суроватка за закуска.
Добър апетит!...
29 Август
Пълнозърнести хлебчета със суроваткаДобавя се яйцето, мед, олио, суроватката и 1 с.л. чубрица.
Разбърква се като топка тесто, после се доомесва леко и оставяме за 20 -30 минути да си почине....
13 Юли
2
Ягодов шейк от суроваткаАко обичате да си приготвяте домашно прясно сирене или домашна извара, винаги можете да развихрите въображението си и да не изхвърляте голямата част останала суроватка.
В ягодов млечен шейк стана доста сполучливо....
02 Юни
Селски хляб със суроваткаГотовият селски хляб със суроватка оставете да изстине върху решетка....
24 Ноем.
Холистично лечение - терапия за душата и тялотоТо може да помогне за оптимизиране здравето на органите и системите на тялото, както и за поддържане на общото физическо благосъстояние....
29 Окт.
Коледни напитки, които сгряват тялото и душатаКоледа е любим празник на малки и големи, който свързваме с много щастливи моменти. Коледния ден асоциираме с приготовленията, събирането с любимите хора около трапезата, подаръците под елхата и много други неповторими...
14 Дек.
Великденските пости - пречистване на тялото и душатаТе трябва да се стремят да изкоренят лошото от сърцето и душата си, да се опитат да простят нанесените им обиди....
12 Март
Бухтички за душатаПържим от двете страни бухтичките за душата и ги поднасяме с плодове, сирене, сладко......
08 Окт.
Слънце за душатаИзваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
12 Януари
Пилешка супа Еликсир за тялотоВярвам, че всички така правят супа, нищо по-сложно няма. Важното е пилето да е хубаво.
В тенджера слагам месото да се вари на парчета, по-късно го обезкостявам. През това време си нарязвам на ситно лука и чушката, моркова...
13 Август
Какво става с душата, след като напусне тялотоДушата вижда мъртвото тяло
Тялото е една от обвивките на душата и тя не тъгува за нея. Тялото за душата е като саркофаг, като броня, която я предпазва....
09 Март
1
Супа топчета за душатаНарежете лука и морковите на кубчета. Задушете ги в подходящ съд със загрята мазнина. Изсипете бульона към тях.
Овкусете каймата със сол и черен пипер. Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. След това ги пуснете...
26 Септ.