Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна майонеза за 30 секундиРазбивайте в продължение на 8 секунди и бавно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е готова.
Ако не сте доволни от нейната гъстота, можете да я коригирате с малко олио....
18 Февр.
71
Нисковъглехидратно хлебче за 90 секундиБележка: Ако желаете, добавете към сместа на хлебчето чесън на прах или подправки....
23 Януари
Как се бели авокадоИзползвайте топла вода и сапун, за да търкате ръцете си за 20 секунди, преди да започнете да подготвяте авокадото;
2. Нарежете авокадото на половина по дължина....
23 Април
Кекс в микровълнова за 50 секундиСлед като сместа е готова, слагаме чашката (ако много се изцапа чашата, може да сипем сместа в чиста такава) в микровълновата и пускаме за 50 секунди.
След като изтече времето, кексът е готов....
18 Април
5
Домашна майонеза за секунди без яйцаБуквално за секунда започва да се сгъстява и издърпвате пасатора нагоре бавно. Добавете лимоновия сок, след като се усвои спирате с разбиването....
16 Окт.
2
Бели бисквиткиРазбиваме маслото и маята със захарта до побеляване.
Прибавяме жълтъка, брашното и ванилията и замесваме тесто.
Оформяме малки елипси. Печем върху хартия за печене в умерена фурна.
След като ги извадим от фурната...
25 Януари
Бели мъфиниПо желание поръсете разкошните бели мъфини с шоколадови пръчици.
Изпечете икономичните кексчета на 170 градуса на включена вентилация или на 180 градуса без. Фурната трябва да се предварително загрята....
17 Май
1
Бели курабиедесВръщаме сладкишите обратно в горещата фурна, само за 1 минута, за да се запечатат (не включваме отново фурната), след това поръсваме с останалата пудра захар и поднасяме....
21 Август
3
Бели мъфиниПресейте брашното с бакпулвера и солта. В отделна купа разбийте маслото.
Бавно и с непрекъснато бъркане добавете есенцията и захарта. В друга купа разбийте белтъците с прясното мляко.
Оформете кладенче в брашното...
14 Ноем.
Кога се сее чесън?Чесънът е култура, позната на хората отпреди 3-4 хиляди години преди Христа. Данните за лечебните свойства на чесъна се срещат още в папирусите в древен Египет....
08 Август
Ръцете се измиват ефективно след 20 секундиОнези, които все пак използват и сапун, за да изчистят ръцете си, стоели на мивката едва пет секунди, което е крайно недостатъчно време да се отърват от микробите....
25 Септ.
Как лесно се бели ябълка?Ябълката е отличен източник на енергия, тъй като 100 грама от този плод съдържат до 13.81 г въглехидрати. Може да се консумира в прясно състояние, служи като суровина за готвене и за приготвяне на напитки.
Ябълките...
12 Февр.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Щастието трае три секундиПрегръдката трае точно три секунди. Това е естествената тактова честота на работа на нервната система на човека, която определя възприятията на настоящия момент.
Усещането „тук и сега” също трае точно три секунди....
18 Февр.
ЧесънЧесън в кулинарията
В кулинарията чесънът често се използва като подправка и като продукт - както пресен, така и преминал термична обработка....
26 Януари
Класически бели масленкиВнимаваме да не се препекат, трябва да са снежно бели. Готовите масленки са много пръхкави. Поръсваме леко с пудра захар, смесена с ванилия. Който предпочита, може и да не слага ванилия, оригиналните са без ванилия....
21 Февр.
3
Бели маслени кифличкиВсяка топка тесто се разточва на тънк лист, от който изрязваме триъгълници....
18 Окт.
Черно-бели кифличкиПолучиха се чудесни!
Оригиналната рецепта: LussisworldofartcraftBlogspotBg...
09 Юли
Бели бадемови масленкиПоставяме във фурната на 170 градуса и печем до готовност нашите бели бадемови масленки.
Вадим, оставяме малко да се охладят и ги овалваме в пудра захар....
22 Дек.
Бели смокинови топчетаРецептата е много проста, но резултатът е много вкусен.
Замесвате тесто с продуктите, без пудрата захар и смокините, като тестото трябва да е леко лепкаво. Много хора ме питат, защо не слагам захар вътре в тестото. Повярвайте...
05 Окт.