Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо не трябва да ядем ябълки вечер?Също така ябълките, приети късно вечер, могат да доведат до увеличаване на стомашната киселина. Това се дължи на органичните киселини в ябълките....
11 Юли
Защо трябва да ядем райска ябълка често?Най-голямото богатство на райската ябълка е растителната захар, която се съдържа в нея....
03 Дек.
Защо да ядем къриКакто знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
23 Февр.
Защо да ядем картофи?Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна.
Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия.
Доскоро се смяташе, че картофите не...
22 Май
Защо да ядем риба?Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
27 Окт.
Защо и как да замразим ябълкиЗамразените ябълки могат да се добавят към пайове, торти или ябълкови щрудели. От замразените домашни ябълки също се правят отлични зимни напитки - ароматна плодова напитка или компот....
04 Окт.
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
06 Февр.
9
Защо да ядем повече ягоди?Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
16 Май
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да ядем повече ориз?Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
22 Февр.
Защо да ядем листни зеленчуци?Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад.
Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
24 Май
Защо да ядем повече киселец?Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен.
Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
01 Май
Защо да ядем повече орехи?Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
10 Февр.
Защо да ядем сурови яйца?Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина.
Когато се приготвя...
11 Юни
Защо да ядем повече авокадо?Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
16 Окт.
Защо да ядем повече мандарини?Мандарините са вечният символ на новата година още от детството ни. Именно сега е сезона им, когато можем да си ги хапваме всеки ден, но освен приятният им вкус, тези плодове имат и множество ползи за нашето здраве. Ако...
18 Дек.
Защо да спрем да ядем месоИстините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти.
Трудно е...
20 Май
1
Защо да ядем люто?Лютивите храни могат да бъдат едновременно много полезни и много опасни за здравето на човек. Ползите и вредите от така любимите люти храни на мнозина са в съотношение 50/50, затова, преди да се нахвърлите върху тях,...
04 Дек.
Защо да ядем яйца?Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня.
Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
24 Ноем.
Защо да ядем праскови?В съд се смесват 500 мл вода и 500 мл ябълков оцет /домашен най-добре/. Добавят се счукани ядки от праскови и 150 счукана кора от дървото. Оставя се на топло за 2-3 дни, като се разклаща всеки ден....
24 Ноем.
Защо да ядем спанак?Спанакът е чудесна суперхрана, пълна с витамини, нискокалорична и полезна за здравето на човека. С ежедневния си прием осигуряваме на организма протеини, желязо, витамини и минерали.
Една от важните причини да ядем...
24 Ноем.
Защо да ядем чесън?Чесънът е изключително полезен за човешкото здраве, в това няма никакво съмнение. Всъщност ползите от чесъна се дължат на жизненоважното химично съединение алицин, което освен това е и виновник за неговата специфична натрапчива...
10 Дек.
Защо да ядем тиква?Тиквата, както знаем, е изключително вкусна, но е и много полезен плод. Тя влиза в състава както на сладки изкушения с тиква, така и на солени ястия.
В следващите редове ще поговорим за това защо трябва да консумираме...
11 Ноем.
Защо да ядем картофиМного хора смятат картофите за вредни или по-точно неподходящи за диети, защото в тях има голямо количество въглехидрати. Ако си мислите, че ядейки картофи, не можете да отслабнете, то тогава ще ви изненадаме, като ви...
26 Ноем.
Ябълки с виноГотовите ябълки слагаме в чинийки. Поливаме ги с малко прецеден сироп и гарнираме със сметана. Могат да се поднесат и студени....
27 Юли