Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проволоне с песто россо на фурнаПроволоне с песто россо на фурна
25 Януари
1
Проволоне с песто россо на фурна - уникално печено сирене, което може да превърне всеки ден в празник! Добър апетит!...
Проволоне в кори за баницаПроволоне в кори за баница
12 Януари
Разстелете корите за баница и ги срежете на две. Намажете една половинка със зехтин, поръсете с риган и в нея завийте първия кръг Проволоне....
Проволоне на фурна с чери доматки и пестоПроволоне на фурна с чери доматки и песто
25 Ноем.
Нарежете Проволонето на плочки с дебелина около 1 см и форма според съда, в който ще печете. Аз използвах две индивидуални кръгли глинени съдчета....
Хрупкави банички с Проволоне и чери доматиХрупкави банички с Проволоне и чери домати
09 Дек.
Хрупкавите банички с Проволоне и чери домати са готови....
Сирене Провалоне с доматен сосСирене Провалоне с доматен сос
26 Август
Консумираме сирене Провалоне с доматен сос, докато е още топло, с препечена филийка или брускета или италиански хляб....
ПроволонеПроволоне
30 Май
Видове Проволоне Съществуват три вида Проволоне – натурално, пикантно и сладко. Пикантното Проволоне има много остър вкус, а процесът на зреенето му отнема най-малко четири месеца....
Фокача ПроволонеФокача Проволоне
05 Юли
2
Поднесете леко топла, за да е меко и разтегливо Проволонето във вътрешността на фокачата. Фокачата Проволоне е готова....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Съществуват два вида от това сирене – Проволоне долче, което е по-сладко, и Проволоне пиканте, което е с наситен аромат и вкус....
Традиционна италианска фокача с проволонеТрадиционна италианска фокача с проволоне
09 Август
Разделете го след това на две равни части - разточете едната на тънка кора с дървена точилка и разпределете отгоре парченца сирене проволоне. Поръсете и с риган....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Вкусни рецепти с ПроволонеВкусни рецепти с Проволоне
13 Февр.
Проволоне е вкусно, изпечено на скара. С Проволоне се приготвя вкусна лазаня....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
С какво вино да поднесем ПроволонеС какво вино да поднесем Проволоне
01 Януари
Основните видове сирене Проволоне са два – Проволоне долче, което е с по-сладък вкус, и Проволоне пиканте, което е с по-наситен и остър вкус и аромат....
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
29 Дек.
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
20 Септ.
Исторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Именно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
България е трета по производство на медБългария е трета по производство на мед
23 Юни
Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Кафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството. Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоЛюбопопитно: Начин на производство и кратка история на маслото
26 Август
Грапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
Как се потиска производството на грелинКак се потиска производството на грелин
16 Март
на грелин; - Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....