Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво трябва да е съотношението ориз вода при варене?Какво трябва да е съотношението ориз вода при варене?
05 Окт.
1
Традиционното схващане е, че при варене на ориз съотношението ориз-вода трябва да е 1:3. Това означава, че на една чаша ориз се слагат три чаши вода. Но тази пропорция може да варира от 1:2.5 до 1:4....
Най-големите грешки при готвене на оризНай-големите грешки при готвене на ориз
12 Февр.
Не вярвайте на вече остарялото схващане, че съотношението ориз и вода трябва да е 1:3....
ОризОриз
05 Март
Зърната му не се слепват при готвене. Жасминов ориз – той е малко по-тънък от басмати ориза и се отглежда в Тайланд. Той е дългозърнест ориз и зърната му се слепват при готвене....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
- За да е пухкав и без излишна течност, което често се получава, съотношението ориз/вода трябва да е 1:1.25. Според някои други препоръки най-подходящо е съотношението 1:2 и 1:3....
Какво представлява жасминовият оризКакво представлява жасминовият ориз
05 Дек.
2
Каквото и да изберете, все ще е вкусно!...
Няколко важни съвета за готвенето на оризНяколко важни съвета за готвенето на ориз
20 Февр.
3
Ако ли пък бързате и не може да чакате кисненето на ориза, трябва да го измиете добре преди да пристъпите към готвенето му – докато водата не стане бистра....
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризКулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз
22 Ноем.
Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
Колко вода се слага при готвенето на кафяв ориз?Колко вода се слага при готвенето на кафяв ориз?
03 Ноем.
Кафяв ориз в уред за готвене на ориз На 1 чаша предварително накиснат за 1 час ориз се добавят 2 и 1/2 или 3 чаши ориз, в зависимост от уреда....
Черен оризЧерен ориз
14 Март
Готвене на черен ориз Както установихме по-рано, черният ориз се употребява много често в азиатското готварство. За да се сготви добре обаче, трябва да се вземат предвид някои негови особености....
Видове оризВидове ориз
09 Януари
1
Нуждае се от максимум 10 минути готвене и ви дава възможност да избирате между средни и дълги зърна. След като сте вече запознати с различните видове ориз, остава да изберете какво желаете да си приготвите с ориз....
Кръглозърнест ОризКръглозърнест Ориз
29 Юли
1
Кръглозърнест ориз - какво трябва да знаем В състава на кръглозърнестия ориз влизат малко мазнини, като той почти изцяло е съставен от белтъци....
Ориз КарнаролиОриз Карнароли
13 Юли
С какво този сорт Карнароли си е спечелил подобна слава и за какви ястия се използва? Карнароли е италиански сорт ориз. Произвежда се при биологично земеделие в североизточната част на областта Павия....
Инстантен ОризИнстантен Ориз
21 Януари
Какво представлява той, каква е ползата от него и дали не носи някакви вреди върху здравето ни?...
Кафяв ОризКафяв Ориз
13 Май
1
Кафявият ориз, който мнозина наричат диамантът сред зърнените храни и хляб за всеки, е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят. Интересен факт е, че всички...
Пълнозърнест оризПълнозърнест ориз
04 Май
Ето в какво се състоят разликите и специфичните качества на пълзнорънестия ориз....
Ориз БомбаОриз Бомба
12 Дек.
С какво този сорт се е наложил над останалите и какви други приложения има в кухнята? Характеристика на ориз бомба Оризът бомба е късозърнест вид ориз, култивиран предимно в източните части на Испания....
Ориз БалдоОриз Балдо
04 Април
Около 10 минути след края на готвенето поръсете щипка сол и черен пипер, добавете 2 супени лъжици доматено пюре и продължете да готвите на среден огън. 5 минути след края на готвенето добавете останалото масло (25 г), завършете...
Ориз БасматиОриз Басмати
24 Февр.
За да сте сигурни за времето за готвене, винаги проверявайте какво пише на опаковката....
Жасминов ОризЖасминов Ориз
28 Септ.
При готвене тази лентичка се пропуква и именно така се освобождава нежният аромат на този вид ориз....
Глутинов ОризГлутинов Ориз
14 Юни
Бързаме да поясним – не става дума за ориз, който съдържа глутен, напротив! Наименованието на този сорт ориз идва от латинската дума glūtinōsus, което означава лепкав, слепящ се. Точно това е основната характеристика на...
Среднозърнест ОризСреднозърнест Ориз
29 Май
Какво можем да приготвим със среднозърнест ориз? Едни от основните ястия, при готвенето на които се използва среднозърнест ориз, са любимото на мнозина ризото и традиционната испанска паеля....
Дългозърнест ОризДългозърнест Ориз
15 Май
Готвене на дългозърнест ориз За да се ориентирате как да готвите дългозърнест ориз, трябва да знаете: - вид на котлона; - нивото на мощността; - дебелината на съда, в който готвите; - обема на продукта....
Ориз АрбориоОриз Арборио
20 Септ.
Най-важното за ориза е, че той е базова храна за повече от половината население на Земята. Този впечатляващ факт прави тази култура една от основните в кулинарията. Култивирането му е много ранна практика, още през 3500 година...
Какво знаете за басмати ориз?Какво знаете за басмати ориз?
28 Юни
2
Басмати ориз се нарича още „Кралят на ориза”. На хинди „басмати” означава ароматен. Ориз басмати се отглежда в полите на Хималаите. Има тънки и дълги ароматни зърна, както и специфичен, и богат вкус. Използва се за...
Какво е съотношението вода към грис при готвене?Какво е съотношението вода към грис при готвене?
12 Окт.
Грисът има широко приложение в кулинарията. Той се използва за приготвянето на вкусни каши с грис, сосове с грис, запеканки с грис. Грисът е в основата на много рецепти за сладкиши с грис, питки с грис и дори кремове...