Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеВижте още:
- Ползи от накиснатите семена;
- Ползите от яденето на накиснати бадеми....
27 Януари
Защо се накисват ядкитебадеми– 12 часа;
орехи – 8 часа;
лешници – 8 часа;
слънчогледово и тиквено семе - 4 часа.
Винаги консумирайте ядките сурови и накиснати. Те са по-полезни за организма....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
30 Януари
Защо горчат бадемите?Горчиви бадеми са преди всичко неузрелите бадеми, като тяхната консумация е абсолютно противопоказна....
13 Дек.
Ползите от яденето на накиснати бадемиЕто една основна маска за лице с накиснати бадеми, която ще стане гарантирано фаворит: смесете малко накиснати бадеми и мляко и нанесете пастата върху лицето и шията си....
01 Август
Защо Бадемите са важна хранителна добавка?Една шепа бадеми е 256.5 калории, а само един бадем е 17 калории. Консумацията на бадеми между основните хранения намалява чувството за глад....
06 Юли
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиВажно е да се спомене как трябва да накисваме бадемите. Потопете шепа бадеми в половин чаша вода. Покрийте и ги оставете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отлепете кожата и ги съхранете в пластмасов контейнер....
25 Юли
Какво съдържат бадемите и защо са полезни?Бадемите помагат за здрави коса и кожа - Бадемите и здравето на кожата вървят ръка за ръка. От бадемите се прави бадемово масло, което се използва в козметиката, дори тази за бебета....
09 Ноем.
Накисват ли се гъбите и защо?При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
30 Януари
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Как и защо да накисваме листните зеленчуциИма 3 варианта - накисване в разтвор от:
- вода и сол;
- вода и оцет;
- вода и сода за хляб....
09 Май
Солени бадеми по испанскиПрибавят се изпържените бадеми и всичко се разбърква добре.
Вкусните бадеми се оставят да изстинат напълно.
Добър апетит!...
27 Февр.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Пържоли с бадеми на фурнаИзвадете от тигана пилешкото, долейте малко мазнина и и запържете леко бадемите.
След малко прибавете почистените и нарязани гъби, мащерката и 150-200 мл бяло вино....
03 Август
Пъстърва с бадеми на фурнаПосолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер.
Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми....
20 Септ.
Малини с бадеми по грузинскиДобавят се бадемите и всичко се разбърква.
Разпределя се в купички, поръсва се с пудра захар и се украсява с по една малина....
10 Януари
Пъстърва с бадеми на фурнаПосолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер.
Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми....
20 Септ.
Свинско с бадеми и стафидиКъм тях прибавяме сварените и обелени бадеми и стафидите.
Разбъркваме добре и прибавяме кърито.
Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги изпържваме в същата мазнина до зачервяване....
03 Дек.
1
Пиле с бадеми и гъбиВарим 30 минути и добавяме печените и счукани бадеми.
Варим още 20 минути.
Поднасяме с гарнитура от сварен ориз....
22 Ноем.
Козунак с бадеми и локумПоръсете обилно със захар и филирани бадеми.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност....
19 Април