Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Вижте още: - Ползи от накиснатите семена; - Ползите от яденето на накиснати бадеми....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
бадеми– 12 часа; орехи – 8 часа; лешници – 8 часа; слънчогледово и тиквено семе - 4 часа. Винаги консумирайте ядките сурови и накиснати. Те са по-полезни за организма....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
Защо горчат бадемите?Защо горчат бадемите?
13 Дек.
Горчиви бадеми са преди всичко неузрелите бадеми, като тяхната консумация е абсолютно противопоказна....
Ползите от яденето на накиснати бадемиПолзите от яденето на накиснати бадеми
01 Август
Ето една основна маска за лице с накиснати бадеми, която ще стане гарантирано фаворит: смесете малко накиснати бадеми и мляко и нанесете пастата върху лицето и шията си....
Защо Бадемите са важна хранителна добавка?Защо Бадемите са важна хранителна добавка?
06 Юли
Една шепа бадеми е 256.5 калории, а само един бадем е 17 калории. Консумацията на бадеми между основните хранения намалява чувството за глад....
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиНяколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснати
25 Юли
Важно е да се спомене как трябва да накисваме бадемите. Потопете шепа бадеми в половин чаша вода. Покрийте и ги оставете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отлепете кожата и ги съхранете в пластмасов контейнер....
Какво съдържат бадемите и защо са полезни?Какво съдържат бадемите и защо са полезни?
09 Ноем.
Бадемите помагат за здрави коса и кожа - Бадемите и здравето на кожата вървят ръка за ръка. От бадемите се прави бадемово масло, което се използва в козметиката, дори тази за бебета....
Накисват ли се гъбите и защо?Накисват ли се гъбите и защо?
30 Януари
При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни. Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Има 3 варианта - накисване в разтвор от: - вода и сол; - вода и оцет; - вода и сода за хляб....
Солени бадеми по испанскиСолени бадеми по испански
27 Февр.
Прибавят се изпържените бадеми и всичко се разбърква добре. Вкусните бадеми се оставят да изстинат напълно. Добър апетит!...
Пържени бадеми на тиганПържени бадеми на тиган
27 Дек.
Съхранявайте пържените бадеми на тиган в сух буркан с капачка....
Бадемите намаляват гладаБадемите намаляват глада
04 Ноем.
Бадемите са био храна....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пържоли с бадеми на фурнаПържоли с бадеми на фурна
03 Август
Извадете от тигана пилешкото, долейте малко мазнина и и запържете леко бадемите. След малко прибавете почистените и нарязани гъби, мащерката и 150-200 мл бяло вино....
Пъстърва с бадеми на фурнаПъстърва с бадеми на фурна
20 Септ.
Посолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер. Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми....
Малини с бадеми по грузинскиМалини с бадеми по грузински
10 Януари
Добавят се бадемите и всичко се разбърква. Разпределя се в купички, поръсва се с пудра захар и се украсява с по една малина....
Пъстърва с бадеми на фурнаПъстърва с бадеми на фурна
20 Септ.
Посолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер. Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми....
Свинско с бадеми и стафидиСвинско с бадеми и стафиди
03 Дек.
1
Към тях прибавяме сварените и обелени бадеми и стафидите. Разбъркваме добре и прибавяме кърито. Отделно сваряваме яйцата, обелваме ги и ги изпържваме в същата мазнина до зачервяване....
Пиле с бадеми и гъбиПиле с бадеми и гъби
22 Ноем.
Варим 30 минути и добавяме печените и счукани бадеми. Варим още 20 минути. Поднасяме с гарнитура от сварен ориз....
Козунак с бадеми и локумКозунак с бадеми и локум
19 Април
Поръсете обилно със захар и филирани бадеми. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност....