Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Розов домат с МоцарелаРозов домат с Моцарела
16 Май
Вкусно и лесно предястие - розов домат с Моцарела!...
Чудна салата Капрезе с розов доматЧудна салата Капрезе с розов домат
29 Юни
Започнете да редите салатата Капрезе - редувайте реени домат, моцарела и пресен босилек между тях. Поднесете веднага салатата с домати. Чудната салата Капрезе с розов домат е готова....
Салата с бурата и розов доматСалата с бурата и розов домат
25 Ноем.
Добавяме към салатата с домати крутоните и маслиновата паста. Най-накрая по средата на салатата поставяме буратата. Да Ви е сладко с тази богата салата с бурата и розов домат!...
Здравословно Табуле с розов домат и конопени семенаЗдравословно Табуле с розов домат и конопени семена
08 Юли
Декорирайте вашето здравословно Табуле с розов домат и конопени семена с резен лимон и маслини. Магданозената салата е много вкусна, свежа, типично лятна, лека и здравословна. Бон Апети!...
Омлет УникатОмлет Уникат
15 Февр.
8
Омлетът Уникат е готов....
Палачинкова Торта УникатПалачинкова Торта Уникат
23 Януари
Палачинковата Торта Уникат е готова....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Заплашен ли е родният розов домат от изчезванеЗаплашен ли е родният розов домат от изчезване
03 Август
Заради това в селото, което е емблема на розовия домат, се изгражда социален живот около розовия домат....
Розов омлетРозов омлет
23 Май
1
Морковите се почистват, пасират се или се намачкват с вилица. Яйцата се разбиват с млякото, посоляват се и се смесват с морковите. Всичко се разбърква и се излива в тиган със загрята мазнина. Запържва се омлета до златиста...
Розов сладкишРозов сладкиш
22 Ноем.
Разбийте маслото и захарта, прибавете яйцата едно по едно. Накрая добавете брашното, което е предварително смесено с нишестото и бакпулвера. Объркайте всичко и добавете стафидите. Изсипете сместа в намазана с масло...
Розов кексРозов кекс
31 Януари
3
Накрая при бавни обороти на миксера добавяме олиото, брашното, предварително набъбналите във водата и подсушени стафиди и ванилията. 1/3 от готовата смес оцветяваме в розово със сладкарска боя....
Розов пиперРозов пипер
18 Дек.
Той обаче може да бъде открит на по-големи международни пазари за подправки и, разбира се, онлайн....
Розов лишейРозов лишей
10 Юни
2
Лечение на розов лишей Лечението на розовия лишей се извършва от дерматолог. По негова преценка се назначават общо и локално лечение....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая. Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....