Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
21 Юни
4
Колко време се пече погача?За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
10 Януари
Кое месо колко време се печеЗа телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
10 Март
Тутманик с масСложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност....
27 Април
10
Тутманик с каймаНамажете тутманика с второто яйце, надупчете леко с вилица и сложете да се изпече в загряна фурна за около 30 минути или до готовност....
23 Януари
Тутманик с месоВтората кора разточваме с големина колкото тавата и поставяме върху плънката.
Намазваме с разбито прясно яйце и печем на умерено загрята фурна до готовност....
23 Май
Тутманик с празОстаналото яйце се разбива с малко олио. Когато тутманикът втаса, се намазва обилно с яйцето и се пече до готовност....
10 Ноем.
1
Тутманик (с миксер)След като е готов, тутманика го оставете да втасва 30 минути и печете на 170 градуса....
09 Февр.
Тутманик с маяПо желание го намажете с разбито яйце или жълтък и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 45 минути. Изпечения тутманик с мая запарете с кърпа, докато леко се охлади....
02 Дек.
9
Маслен тутманик с кашкавалИзвадете тутманика от фурната и го поръсете с останалия настърган кашкавал.
Масленият тутманик с кашкавал е готов....
19 Юни
Тутманик с фини кориТутманикът се пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Тутманикът с фини кори е много вкусен....
19 Април
Сусамен тутманик с кашкавалПечете пухкавия тутманик на умерена фурна 180°C до суха клечка, при мен за 25-30 минути беше готово с хубава коричка.
Извадете, нарежете и хапнете за закуска бъркан тутманик със сирене и кашкавал.
Добър апетит!...
17 Февр.
Тутманик с оризово брашноТестото се заравнява отгоре.
Оризовият тутманик се пече на 180 градуса за около 30 минути или до суха клечка.
Остава се да изстине и се нарязва на парченца.
Учудващо вкусен и и много ароматен!...
06 Дек.
2
Тутманик с кисело млякоПолученото средно твърдо тесто се разстила в намазана с масло тавичка, намазва се с разбитото яйце и се пече в умерена фурна на 180 градуса....
13 Дек.
20
Бабин тутманик с извараНарязваме тутманика на ромбове, покриваме с кърпа и го оставяме да втаса за втори път.
Изпичаме втасалият тутманик във фурна при умерена температура....
08 Февр.
5
Карнобатски тутманик с кашкавалРазмиваме маята в малко хладка вода. Прибавяме около 2 с.л. брашно и приготвяме каша, която оставяме да втаса.
Замесваме меко тесто, като към пресятото брашно прибавяме разбити яйцата, киселото мляко, 2 с.л. олио, втасалата...
20 Февр.
Тутманик в Crock-potБъркаме и след това омесваме меко тесто за тутманик, като си набрашняваме от време на време ръцете при необходимост.
Покриваме тестото и го оставяме за 1 час да втаса....
25 Януари
Бърз тутманик в хлебопекарнаВъв всички варианти тутманикът става изключително вкусен, като трябва да се има предвид, че във фурна или фрайър времето за готвене е по-малко от 1 час, както е в хлебопекарната, а градусите да са 160-180....
16 Окт.
Многослоест тутманик с плънкаСлед като е готов тутманика намазваме с разбитото яйце и поръсваме със сусама и маковото семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност....
11 Окт.
Вкусен тутманик с маяНакрая се намазва с останалата мазнина и се пече на топла фурна на 180 градуса....
27 Март
1