Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
Тутманик за нула времеТутманик за нула време
02 Април
След тожа може да поднесете топлия тутманик за нула време....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
За телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
Тутманик с масТутманик с мас
27 Април
10
Сложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност....
Тутманик с каймаТутманик с кайма
23 Януари
Намажете тутманика с второто яйце, надупчете леко с вилица и сложете да се изпече в загряна фурна за около 30 минути или до готовност....
Тутманик с месоТутманик с месо
23 Май
Втората кора разточваме с големина колкото тавата и поставяме върху плънката. Намазваме с разбито прясно яйце и печем на умерено загрята фурна до готовност....
Тутманик с празТутманик с праз
10 Ноем.
1
Останалото яйце се разбива с малко олио. Когато тутманикът втаса, се намазва обилно с яйцето и се пече до готовност....
Тутманик (с миксер)Тутманик (с миксер)
09 Февр.
След като е готов, тутманика го оставете да втасва 30 минути и печете на 170 градуса....
Тутманик с каймаТутманик с кайма
13 Февр.
Месете сместа по-дълго време, за да се получи умерено твърдо тесто....
Тутманик с маяТутманик с мая
02 Дек.
9
По желание го намажете с разбито яйце или жълтък и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 45 минути. Изпечения тутманик с мая запарете с кърпа, докато леко се охлади....
Маслен тутманик с кашкавалМаслен тутманик с кашкавал
19 Юни
Извадете тутманика от фурната и го поръсете с останалия настърган кашкавал. Масленият тутманик с кашкавал е готов....
Тутманик с фини кориТутманик с фини кори
19 Април
Тутманикът се пече се на 180 градуса за 25-30 минути. Тутманикът с фини кори е много вкусен....
Сусамен тутманик с кашкавалСусамен тутманик с кашкавал
17 Февр.
Печете пухкавия тутманик на умерена фурна 180°C до суха клечка, при мен за 25-30 минути беше готово с хубава коричка. Извадете, нарежете и хапнете за закуска бъркан тутманик със сирене и кашкавал. Добър апетит!...
Селски тутманик с масСелски тутманик с мас
31 Дек.
Селският тутманик с мас е готов....
Тутманик с оризово брашноТутманик с оризово брашно
06 Дек.
2
Тестото се заравнява отгоре. Оризовият тутманик се пече на 180 градуса за около 30 минути или до суха клечка. Остава се да изстине и се нарязва на парченца. Учудващо вкусен и и много ароматен!...
Тутманик с кисело млякоТутманик с кисело мляко
13 Дек.
20
Полученото средно твърдо тесто се разстила в намазана с масло тавичка, намазва се с разбитото яйце и се пече в умерена фурна на 180 градуса....
Бабин тутманик с извараБабин тутманик с извара
08 Февр.
5
Нарязваме тутманика на ромбове, покриваме с кърпа и го оставяме да втаса за втори път. Изпичаме втасалият тутманик във фурна при умерена температура....
Карнобатски тутманик с кашкавалКарнобатски тутманик с кашкавал
20 Февр.
Размиваме маята в малко хладка вода. Прибавяме около 2 с.л. брашно и приготвяме каша, която оставяме да втаса. Замесваме меко тесто, като към пресятото брашно прибавяме разбити яйцата, киселото мляко, 2 с.л. олио, втасалата...
Тутманик в Crock-potТутманик в Crock-pot
25 Януари
Бъркаме и след това омесваме меко тесто за тутманик, като си набрашняваме от време на време ръцете при необходимост. Покриваме тестото и го оставяме за 1 час да втаса....
Бърз тутманик в хлебопекарнаБърз тутманик в хлебопекарна
16 Окт.
Във всички варианти тутманикът става изключително вкусен, като трябва да се има предвид, че във фурна или фрайър времето за готвене е по-малко от 1 час, както е в хлебопекарната, а градусите да са 160-180....
Многослоест тутманик с плънкаМногослоест тутманик с плънка
11 Окт.
След като е готов тутманика намазваме с разбитото яйце и поръсваме със сусама и маковото семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност....
Вкусен тутманик с маяВкусен тутманик с мая
27 Март
1
Накрая се намазва с останалата мазнина и се пече на топла фурна на 180 градуса....