Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
За телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
Баклава с орехиБаклава с орехи
19 Юни
11
Разрязва се на ромбоидни парченца. Маслото се разтопява (без да завира) и се залива равномерно докато е вряло, върху баклавата. Пече се в умерена фурна, до златисто. Оставя се да изстине напълно....
Баклава с млякоБаклава с мляко
30 Дек.
След като баклавата е готова, я сиропирайте с млякото, настържете битер шоколад и поръсете с какао и фъстък. Поставете баклавата с мляко с хладилник за 2 часа. Бон Апети!...
Баклава с еритритолБаклава с еритритол
16 Януари
Заливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие. Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!...
Баклава с кокосБаклава с кокос
22 Септ.
1
Горещата баклава се залива със студения сироп. Да ви е сладко!...
Баклава с бисквитиБаклава с бисквити
21 Януари
През това време си подготвяте сиропа, като обединявате всички съставки за него и варите в продължение на 2 минути от завирането му. Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи)....
Баклава с МаскарпонеБаклава с Маскарпоне
15 Дек.
Прегъва се като триъгълните банички и се нарежда в тавичка. Баклавата се пече на 160 градуса до хубав загар. Сиропира се с изстиналия сироп още топла. Топи се в устата......
Баклава с канелаБаклава с канела
14 Март
2
Готовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна....
Баклава с локумБаклава с локум
22 Юли
1
Аз лично за това количество баклава използвах 500 мл вода и около 250 г захар. Оставих да ври около 10 мин. водата със захарта. Добавих и малко лимонов сок. Залях студената баклава с горещ сироп....
Баклава с плънкаБаклава с плънка
20 Ноем.
3
С остър нож нарежете накрая баклавата на ромбове или квадрати. Полейте отгоре разтопеното масло. Сложете да се пече в загрята на около 180-190 градуса фурна до готовност....
Баклава с шоколадБаклава с шоколад
14 Юни
Навийте баклавата, подредете я върху хартия за печене и поръсете с накълцани орехи. Оставете шоколада да стегне добре . Сервирайте и се насладете на баклава с шоколад....
Баклава с кадаифБаклава с кадаиф
21 Дек.
Първо се приготвя сиропът, като за целта се смесват водата, захарта и се оставя да ври на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и канелата. Оставете сиропът да се охлади....
Баклава с грисБаклава с грис
08 Април
1
Залейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете....
Баклава с плънкаБаклава с плънка
05 Март
Намазваме баклавата и слагаме да се пече в умерена фурна. Още топла я заливаме със студения сироп....
Баклава с бутертестоБаклава с бутертесто
09 Март
5
Приготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят....
Баклава с шоколадБаклава с шоколад
14 Дек.
За да се получи хармоника, двата края на рулото се набутват към средата на шиша. Нагъването е толкова, колко е голям съдът ви. Поставяме в тавата. По същия начин оформяме и останалите кори....
Баклава с грисБаклава с грис
17 Окт.
Щом употребите всички листа, нарежете баклавата на ромбове и я полейте с маслото, което ви е останало. Сложете сладкиша да се пече в загрята фурна на 180 градуса. След около 20 минути ще бъде готов....
Колко време се вари баклата?Колко време се вари баклата?
12 Септ.
Баклата е един от първите познати от древни времена зеленчуци и един от най-полезните, познати на човека....
Коледна баклава с късметиКоледна баклава с късмети
11 Дек.
Баклавата се пече в предварително загрята фурна за около 20 мин. Коледната баклава се изважда от фурната и още топла се залива с изстиналия сироп. Остава се да престои през нощта да се напои....
Новогодишна баклава с бисквитиНовогодишна баклава с бисквити
30 Дек.
Отгоре се поръсва с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване за 30 минути. Изважда се баклавата и заливаме със студен сироп. Оставя се 4 часа да попие и прехвърляме в чиния....
Новогодишна баклава с шамфъстъкНовогодишна баклава с шамфъстък
27 Дек.
Накълцайте и орехите и ги смесете с другите ядки, заделяйки от шамфъстъка една шепичка за поръсване на баклавата при поднасяне....