Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
21 Юни
4
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече погача?За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
10 Януари
Кое месо колко време се печеЗа телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
10 Март
Баклава с орехиРазрязва се на ромбоидни парченца. Маслото се разтопява (без да завира) и се залива равномерно докато е вряло, върху баклавата. Пече се в умерена фурна, до златисто. Оставя се да изстине напълно....
19 Юни
11
Баклава с млякоСлед като баклавата е готова, я сиропирайте с млякото, настържете битер шоколад и поръсете с какао и фъстък.
Поставете баклавата с мляко с хладилник за 2 часа.
Бон Апети!...
30 Дек.
Баклава с еритритолЗаливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие.
Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!...
16 Януари
Баклава с бисквитиПрез това време си подготвяте сиропа, като обединявате всички съставки за него и варите в продължение на 2 минути от завирането му.
Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи)....
21 Януари
Баклава с МаскарпонеПрегъва се като триъгълните банички и се нарежда в тавичка.
Баклавата се пече на 160 градуса до хубав загар.
Сиропира се с изстиналия сироп още топла.
Топи се в устата......
15 Дек.
Баклава с канелаГотовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна....
14 Март
2
Баклава с локумАз лично за това количество баклава използвах 500 мл вода и около 250 г захар. Оставих да ври около 10 мин. водата със захарта. Добавих и малко лимонов сок. Залях студената баклава с горещ сироп....
22 Юли
1
Баклава с плънкаС остър нож нарежете накрая баклавата на ромбове или квадрати. Полейте отгоре разтопеното масло.
Сложете да се пече в загрята на около 180-190 градуса фурна до готовност....
20 Ноем.
3
Баклава с шоколадНавийте баклавата, подредете я върху хартия за печене и поръсете с накълцани орехи. Оставете шоколада да стегне добре .
Сервирайте и се насладете на баклава с шоколад....
14 Юни
Баклава с кадаифПърво се приготвя сиропът, като за целта се смесват водата, захарта и се оставя да ври на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и канелата. Оставете сиропът да се охлади....
21 Дек.
Баклава с грисЗалейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете....
08 Април
1
Баклава с плънкаНамазваме баклавата и слагаме да се пече в умерена фурна. Още топла я заливаме със студения сироп....
05 Март
Баклава с бутертестоПриготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят....
09 Март
5
Баклава с шоколадЗа да се получи хармоника, двата края на рулото се набутват към средата на шиша.
Нагъването е толкова, колко е голям съдът ви. Поставяме в тавата.
По същия начин оформяме и останалите кори....
14 Дек.
Баклава с грисЩом употребите всички листа, нарежете баклавата на ромбове и я полейте с маслото, което ви е останало. Сложете сладкиша да се пече в загрята фурна на 180 градуса. След около 20 минути ще бъде готов....
17 Окт.
Колко време се вари баклата?Баклата е един от първите познати от древни времена зеленчуци и един от най-полезните, познати на човека....
12 Септ.
Коледна баклава с късметиБаклавата се пече в предварително загрята фурна за около 20 мин.
Коледната баклава се изважда от фурната и още топла се залива с изстиналия сироп.
Остава се да престои през нощта да се напои....
11 Дек.
Новогодишна баклава с бисквитиОтгоре се поръсва с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване за 30 минути.
Изважда се баклавата и заливаме със студен сироп. Оставя се 4 часа да попие и прехвърляме в чиния....
30 Дек.
Новогодишна баклава с шамфъстъкНакълцайте и орехите и ги смесете с другите ядки, заделяйки от шамфъстъка една шепичка за поръсване на баклавата при поднасяне....
27 Дек.