КаймаКайма
26 Февр.
Rosi Trifonova
Каймата е основен продукт за редица любими наши ястия. В родната кухня ястия с кайма имат традиции в приготвянето....
Подправки за каймаПодправки за каймаВ същата мазнина се задушава наситнения праз, след което се изсипва в тавичка. Върху него се нареждат кюфтенцата и се заливат с малко топла вода. Пече се във фурната, докато се изпари водата....
Задушена кайма с виноЗадушена кайма с вино
22 Април
Fat Berta
След като зеленчуците се запържат, добавете каймата. Бъркайте енергично, докато се раздроби и залейте виното. Отново разбъркайте и сложете капак....
Бързи специалитети с каймаБързи специалитети с кайма
25 Април
Жана Г.
Задушават се на бавен огън до омекване. Много лесно се правят канелони с кайма. Необходими продукти: 1 опаковка канелони, 500 грама кайма, 1 глава лук, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус....
Тайните на вкусната каймаТайните на вкусната кайма
12 Април
1
За това първата стъпка за получаване на вкусна кайма е подборът на месото....
Нощно задушаванеНощно задушаванеТози индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10. Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
Три неустоими специалитета с каймаТри неустоими специалитета с каймаДеликатесни крокети с кайма Необходими продукти: 80 г овча кайма, 80 г телешка кайма, 1/2 кромид лук, сол, черен пипер и кимион на вкус....
Тайните на вкусната домашната каймаТайните на вкусната домашната каймаТова е така, защото вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна, а това се получава при печенето на скара, когато мазнината се загрява и при разтапяното си задушава и приготвя...
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка каймаНаправата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
Какво да сготвя с каймаКакво да сготвя с кайма
29 Февр.
Rosi Stoyanova
Ако се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
Соева Кайма - какво трябва да знаемСоева Кайма - какво трябва да знаемОбичате ли пълнени патладжани с кайма и тиквички с кайма? Е, трябва да ви кажем, че дори и в тези рецепти пак можете да заложите на соевия продукт. Същото се отнася и баницата с кайма. Или пък зеле с кайма....
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаПриготвяне и овкусяване на телешка каймаСлед прибавянето на подправките, трябва да размесите добре каймата, за да могат да се разнесат из цялата смес. За овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
Направете си така кайма от дивечНаправете си така кайма от дивечМного вкусна и ароматна е каймата от дивеч....
Какво да сготвя набързо с каймаКакво да сготвя набързо с каймаПраз с кайма Необходими продукти: кайма - 500 г; праз - 5-6 стръка, морков - 2 бр; домати - 2 бр; червена чушка - 1 бр; зехтин; черен пипер; червен пипер; сол....
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?Използваме каймата за супи, основни ястия, скара, както и за изработването на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. В България основно се ползва кайма от свинско месо, от телешко или смес от двете....