Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХрянРастението на хряна достига 1.5 метра на височина и се отглежда главно заради големия си бял заострен корен, който се консумира най-често....
03 Февр.
5
Как се консумира джинджифилДжинджифилът е познат още от древността и се използва не само в кулинарията, но и за лечебни цели. Можете да си приготвите чай с корен от ароматното растение, който е подходящ за кашлица или лечение на простудни заболявания...
26 Септ.
1
Как се консумира чия?Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно:
Накисване на чиа във вода
Един от най-разпространените начини...
21 Дек.
Как се консумира хайверКонсумирайте на малки хапки
Хайверът трябва да се сервира и да се консумира в количества, по-малки от супена лъжица....
23 Февр.
Домашен хрянОбелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте.
Сипете сместа в бурканче.
Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката.
Съвет: Може да...
09 Юли
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Пчелна пита - за какво се консумира?Въпреки редицата полезни действия не забравяйте да консумирате тези продукти в умерени количества....
02 Март
Как се консумират коктейлни скаридиНо най-основният въпрос, когато става въпрос за така обичаните коктейлни и изобщо всякакви скариди, можещи да се намерят вече в менюто на всеки уважаващ себе си ресторант, е как да се консумират....
30 Юли
Щука с хрянПоставяме почистените порции щука във вряща подсолена вода, в която сме добавили лимонов сок и нарязаните зеленчукови корени. Варим 12 - 14 минути.
Подреждаме сварените порции в чинии със сметанов хрян и поднасяме....
29 Ноем.
Бамя с хрянИзберете прясна и дребна бамя, измийте я и я накиснете за 10 часа в саламура от вода, оцет и сол.
След това я измийте в течаща вода и подредете в буркани. Поставете между бамята копър, нарязан на ивички и стръкчета копър...
09 Окт.
Сарми от хрянНакрая се прибавя и оризът и се разбърква, за да се задуши леко.
С готовата плънка в листата от хрян се оформят сарми.
Слагат се в тенджера с вода и се варят до готовност на ориза....
31 Май
Бифтек с хрян. , на които се придава кръгла форма при начукването им с дървено чукче.
Парчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се пържат в сгорещената мазнина....
18 Юли
Сос от хрянРазбъркайте малко, за да се отнеме от тръпчивия му вкус. Поръсете с брашното, разредете с млякото, прибавете захарта и сварете....
27 Септ.
Сос с хрянХрянът се измива, обелва се, настъргва се и се поръсва с оцет.
От маслото и брашното се прави светла запръжка. С нея се залива бульонът и се оставя да заври....
18 Дек.
Чушки с хрянВадете чушките и ги редете, за да се отцедят. Слагайте ги в буркани, като между тях добавяте колелца от предварително нарязания хрян.
Притиснете туршията с тежест и залейте с охладената марината....
15 Окт.
Как се съхранява хрян?Хрянът е изключително полезен корен, който у нас се употребява рядко, но в него се съдържат редица важни вещества. Той е полезен при стомашно-чревни заболявания, настинка и бактерии в организма. Бере се в края на октомври...
08 Окт.
Панчета - как се приготвя и как се консумира?А как се консумира? По същия начин, по който консумирате и бекон- суров, запържен или запечен, или пък като добавка към пици, паста и всичко друго, което искате да приготвите с неповторим италиански вкус!...
14 Дек.
Кулинарна употреба на хрянХрянът представлява многогодишно растение от семейство Кръстоцветни. Разпространението му у нас е доста широко. Той се открива както като бурен, така и като култивиран зеленчук. Въпреки това все още рядко присъства в кулинарията...
01 Юни
Здравословни ползи от хрянХрянът е естествен антибиотик, който съдържа така наречените фитонциди - антимикробни вещества, които са напълно лишени от недостатъците, които са присъщи на синтетичните антибиотици.
Обикновени фитонцидите се намират...
13 Януари
С листа от хрян се приготвя перфектното сладкоХрянът, който е масово употребяван в азиатската кухня, е един изключителен продукт, имащ и целебни свойства. Коренът от хрян се бори ефективно срещу грип и простудни състояния, със заболявания на дихателните пътища...
15 Септ.
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5