Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ако смятате, че грахът се вари дълго, лесно загаря, става много твърд или пък напротив, става на каша, значи вие просто не можете да го готвите правилно. Именно затова е важно да знаете някои малки хитринки за готвене на...
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобовите растения са зеленчуци като грах, боб, леща и фъстъци. Запазването на тези зеленчуци е относително лесно и може да се направи по няколко начина. Като цяло, грахът ще бъде най-добър за консумация, ако е замразен. Бобът...
ГрахГрах
05 Март
2
Грахът /Pisum Sativum/ представлява биологичен вид, растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура и се използва за прехрана по целия свят. От ботаническа гледна точка растението грах всъщност е плод, но в...
Как се задушава месо - инструкции стъпка по стъпкаКак се задушава месо - инструкции стъпка по стъпка
07 Дек.
Докато месото се задушава, можете да добавите билки....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Нощно задушаванеНощно задушаване
13 Май
Този индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10. Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
Как се задушава цвекло?Как се задушава цвекло?
23 Дек.
Червеното цвекло е използвано още от древните гърци като лечебна храна. Хипократ например го е прилагал при лечение на възпаления на кожата, при инфекции и висока температура. Средновековните лекари в Европа са установили...
Как се задушава праз?Как се задушава праз?
17 Януари
Ще разгледаме два начина за задушаване на праза. Единият е с мазнина, а другият без - за любителите на здравословната кухня. Да започнем с първия: за него е необходимо да загреете предварително в тиган мазнината....
Как се задушава кайма?Как се задушава кайма?
05 Дек.
Най-често се задушава кайма с лук и моркови....
Как се задушава спанак?Как се задушава спанак?
05 Дек.
Мога да кажа, че ако задушавате по-големи количества, миенето и рязането му може да отнеме повече време от самото задушаване. Започнете, като го накиснете във вода за 15-20 минути....
Как се задушава лук?Как се задушава лук?
28 Ноем.
Задушаването на храни може да бъде 3 вида: - задушаване в собствен сос - при задушаване на листни зеленчуци, тиквички, спанак или по-точно продукти с повишено водно съдържание; - задушаване в малко количество течност...
Как се задушава ориз?Как се задушава ориз?
19 Март
Причините за популярността на ориза са очевидни: лесно се подготвя, съдържа много калории и е сравнително евтин. За да опитате приготвите вкусен задушен ориз, трябва да знаете тайните на готвенето. Тайната при приготвянето...
Как се задушава лапад?Как се задушава лапад?
17 Април
Ако изберете вариант за задушаване на лапад с гореща вода, то за целта трябва да оставите необходимото количество вода да заври силно на котлона. След това със загрятата вода да залеете лападовите листа....