Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви грахАко смятате, че грахът се вари дълго, лесно загаря, става много твърд или пък напротив, става на каша, значи вие просто не можете да го готвите правилно. Именно затова е важно да знаете някои малки хитринки за готвене на...
26 Януари
Как се съхранява грах?Бобовите растения са зеленчуци като грах, боб, леща и фъстъци. Запазването на тези зеленчуци е относително лесно и може да се направи по няколко начина. Като цяло, грахът ще бъде най-добър за консумация, ако е замразен. Бобът...
25 Януари
ГрахГрахът /Pisum Sativum/ представлява биологичен вид, растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура и се използва за прехрана по целия свят. От ботаническа гледна точка растението грах всъщност е плод, но в...
05 Март
2
Как се задушава месо - инструкции стъпка по стъпкаДокато месото се задушава, можете да добавите билки....
07 Дек.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Нощно задушаванеТози индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10.
Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
13 Май
Как се задушава цвекло?Червеното цвекло е използвано още от древните гърци като лечебна храна. Хипократ например го е прилагал при лечение на възпаления на кожата, при инфекции и висока температура.
Средновековните лекари в Европа са установили...
23 Дек.
Как се задушава праз?Ще разгледаме два начина за задушаване на праза. Единият е с мазнина, а другият без - за любителите на здравословната кухня.
Да започнем с първия: за него е необходимо да загреете предварително в тиган мазнината....
17 Януари
Как се задушава спанак?Мога да кажа, че ако задушавате по-големи количества, миенето и рязането му може да отнеме повече време от самото задушаване.
Започнете, като го накиснете във вода за 15-20 минути....
05 Дек.
Как се задушава лук?Задушаването на храни може да бъде 3 вида:
- задушаване в собствен сос - при задушаване на листни зеленчуци, тиквички, спанак или по-точно продукти с повишено водно съдържание;
- задушаване в малко количество течност...
28 Ноем.
Как се задушава ориз?Причините за популярността на ориза са очевидни: лесно се подготвя, съдържа много калории и е сравнително евтин.
За да опитате приготвите вкусен задушен ориз, трябва да знаете тайните на готвенето. Тайната при приготвянето...
19 Март
Как се задушава лапад?Ако изберете вариант за задушаване на лапад с гореща вода, то за целта трябва да оставите необходимото количество вода да заври силно на котлона. След това със загрятата вода да залеете лападовите листа....
17 Април