Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак с канелаКозунак с канела
19 Април
Маята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне....
Козунак с лимонадаКозунак с лимонада
18 Април
Оставя се за 2 часа да втаса на топло. Тестото се разпределя в намазана с мазнина форма така, че да достига до половината от височината на формите. Оставя се за 20 минути и се намазва с разбитото яйце....
Козунак с бираКозунак с бира
14 Юни
Пробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
Козунак с маскарпонеКозунак с маскарпоне
10 Май
6
Прилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
Козунак с шоколадКозунак с шоколад
27 Април
1
Печем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин. Козунакът с шоколад е готов....
Козунак с ракияКозунак с ракия
01 Април
Замесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване. Покриваме купата със стреч фолио и кърпа и оставяме да втаса и да удвои обема си....
Козунак с локумКозунак с локум
30 Април
1
За да стане козунакът, в стаята, в която го правите, през целия процес трябва да е топло....
Козунак с пълнежКозунак с пълнеж
22 Април
Завиваме и оставяме да втаса. Печем в загрята фурна....
Козунак с плънкаКозунак с плънка
07 Май
2
Тестото може да се замеси и в хлебопекарна, но 100-те пъти удряне в масата си важат, дори и в този вариант....
Козунак с масКозунак с мас
14 Април
От готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми. Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
Козунак с подсладителиКозунак с подсладители
14 Април
1
Накрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака. Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
Козунак с орехиКозунак с орехи
14 Окт.
3
Ако започне да почернява отгоре, покрийте с домакинска хартия. Козунакът с орехи е готов....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Бухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
Козунак с касисКозунак с касис
05 Май
Оформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
Козунак с кремКозунак с крем
25 Април
1
Поднесете козунака с крем на празничната трапеза. Да ви е сладко!...
Козунак в хлебопекарнаКозунак в хлебопекарна
21 Февр.
Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се замесва меко и нелепнещо тесто....
Козунак с бадемиКозунак с бадеми
19 Февр.
Козунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
Козунак с фантаКозунак с фанта
28 Април
Оформените сплетени козунаци се оставят да втасат за 20-30 минути и се пекат за около 30 минути в предварително загрята на 160-170 градуса фурна, като първите 10 минути е добре да бъдат покрити с фолио или хартия за печене...
Козунак с лимонКозунак с лимон
21 Април
Оставете да втаса и разделете на 2 топки. Направете фитили, сплетете и завийте на охлюв козунака на конци. Сложете готовите козунаци в намазнени тави....
Козунак в тенджераКозунак в тенджера
21 Април
2
Пробва се дали е готов козунакът, като се набоде с дървено шишче, да няма тесто по него. В трите фитила може да поставите плънка по избор, като стафиди, захар, орехи, шоколад....
Козунак с бадемиКозунак с бадеми
02 Май
Сложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/. После го намажете с разбитото яйце, набодете отгоре бадемите и печете в умерена фурна....
Козунак с шафранКозунак с шафран
18 Април
Трябва да се меси поне 15 минути, за да започне да става на мехури. Тогава се добавя разтопеното масло и стафидите. Омесва се още веднъж и се оставя за час и половина на топло....
Козунак с какаоКозунак с какао
28 Февр.
Тестото не трябва да бъде много твърдо. Слага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно. Оформя се според въображението на всеки....
Козунак с лимонови резанкиКозунак с лимонови резанки
12 Април
Оставя се на топло да втаса 1 час и половина. Премесва се леко, разделяме на еднакви части. Сплескваме с ръце да се оформи дълга лента. Лимоновите резанки и желираните бонбони се нарязват на малки кубчета....
Козунак с шоколадови капкиКозунак с шоколадови капки
11 Март
Оставя се да шупне, сипва се в средата на типовото брашно. Прибавят се яйцата, като се отделя един белтък за намазване на козунака. Добавя се останалата захар, ванилията и кората от настърган лимон....