Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак с канелаМаята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне....
19 Април
Козунак с лимонадаОставя се за 2 часа да втаса на топло. Тестото се разпределя в намазана с мазнина форма така, че да достига до половината от височината на формите. Оставя се за 20 минути и се намазва с разбитото яйце....
18 Април
Козунак с бираПробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
14 Юни
Козунак с маскарпонеПрилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
10 Май
6
Козунак с шоколадПечем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин.
Козунакът с шоколад е готов....
27 Април
1
Козунак с ракияЗамесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване. Покриваме купата със стреч фолио и кърпа и оставяме да втаса и да удвои обема си....
01 Април
Козунак с локумЗа да стане козунакът, в стаята, в която го правите, през целия процес трябва да е топло....
30 Април
1
Козунак с плънкаТестото може да се замеси и в хлебопекарна, но 100-те пъти удряне в масата си важат, дори и в този вариант....
07 Май
2
Козунак с масОт готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми.
Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
14 Април
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
14 Април
1
Козунак с орехиАко започне да почернява отгоре, покрийте с домакинска хартия.
Козунакът с орехи е готов....
14 Окт.
3
Козунак с олиоБухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
03 Април
3
Козунак с касисОформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
05 Май
Козунак в хлебопекарнаКъм сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се замесва меко и нелепнещо тесто....
21 Февр.
Козунак с бадемиКозунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
19 Февр.
Козунак с фантаОформените сплетени козунаци се оставят да втасат за 20-30 минути и се пекат за около 30 минути в предварително загрята на 160-170 градуса фурна, като първите 10 минути е добре да бъдат покрити с фолио или хартия за печене...
28 Април
Козунак с лимонОставете да втаса и разделете на 2 топки. Направете фитили, сплетете и завийте на охлюв козунака на конци.
Сложете готовите козунаци в намазнени тави....
21 Април
Козунак в тенджераПробва се дали е готов козунакът, като се набоде с дървено шишче, да няма тесто по него.
В трите фитила може да поставите плънка по избор, като стафиди, захар, орехи, шоколад....
21 Април
2
Козунак с бадемиСложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/. После го намажете с разбитото яйце, набодете отгоре бадемите и печете в умерена фурна....
02 Май
Козунак с шафранТрябва да се меси поне 15 минути, за да започне да става на мехури. Тогава се добавя разтопеното масло и стафидите. Омесва се още веднъж и се оставя за час и половина на топло....
18 Април
Козунак с какаоТестото не трябва да бъде много твърдо. Слага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно. Оформя се според въображението на всеки....
28 Февр.
Козунак с лимонови резанкиОставя се на топло да втаса 1 час и половина.
Премесва се леко, разделяме на еднакви части. Сплескваме с ръце да се оформи дълга лента. Лимоновите резанки и желираните бонбони се нарязват на малки кубчета....
12 Април
Козунак с шоколадови капкиОставя се да шупне, сипва се в средата на типовото брашно. Прибавят се яйцата, като се отделя един белтък за намазване на козунака.
Добавя се останалата захар, ванилията и кората от настърган лимон....
11 Март