Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Окончателно: Удря ни метеорит на 100 процента!Окончателно: Удря ни метеорит на 100 процента!
03 Юли
Няма да ни се размине – удар с метеорит ще има. Космосът определено не е безопасно място, особено за пренаселена с живот планета като Земята. Астероидите и до днес си остават най-голямата опасност пред живота и целостта...
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш (Pate brisee)
15 Януари
Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата. В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
100 чушки100 чушки
07 Окт.
Изберете дебели и едри червени чушки, измийте и ги очистете от семките. Опечете и ги обелете. Пригответе смес от захарта, солта, оцета и олиото. Залейте с нея чушките. Оставете да престоят 2 часа и ги наредете в буркани...
Два пъти токано (гьозлеми)Два пъти токано (гьозлеми)
30 Дек.
4
Разделете тестото на 8 топчици, от всяка една се разточва тънка кора, намазва се със масло, поръсва се със сиренце и след това се навива на руло....
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
07 Март
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват....
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
07 Март
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват....
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryerПиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
20 Ноем.
Само при вида на пиле Тика Масала в Instant Pot + air fryer ще ви се прииска да е вече на масата ви :)...
Защо се храним 3 пъти на ден?Защо се храним 3 пъти на ден?
12 Юли
Тя е дете на XVII век, когато представителите на средната класа се събирали около масата. Първата истинска закуска е от началото на индустриалната революция....
Туршия Сопотските 100 чушкиТуршия Сопотските 100 чушки
14 Септ.
1
Туршия Сопотските 100 чушки е готова....
Великденски козунак 100 удараВеликденски козунак 100 удара
28 Април
По време на измесването блъскаме тестото в плота силно и разтегляме тестото, след което отново го събираме на топка, като блъскането е поне 100 пъти....
Защо ни удря ток при докосване?Защо ни удря ток при докосване?
14 Дек.
Случвало ли ви се е да ви удря ток, когато докоснете някаква повърхност или друг човек? Чувството не е никак приятно и ако се повтаря, това може да доведе до страх от допир. Това удряне от ток се дължи най-вече на статично...
Защо тестото се рони?Защо тестото се рони?
14 Януари
Ефектът на содата е бърз и тестото няма време да образува глутенови връзки, а просто бухва в резултат на химични процеси....
Защо тестото се къса?Защо тестото се къса?
27 Януари
А вижте как се прави перфектното тесто за пица, тесто за багети, тесто за понички....
С червено вино 3 пъти на ден се живее до 100 години!С червено вино 3 пъти на ден се живее до 100 години!
10 Февр.
3
Червеното вино се оказало магия за дълголетие и на най-старите близнаци в света - Питер и Паулус Лангерок, които не сядали на масата без любимата напитка....
Бански Чомлек - 100+ годишна рецептаБански Чомлек - 100+ годишна рецепта
11 Ноем.
2
Това е семейна рецепта на над 100 години. Прабаба ми я е научила от свои роднини, баба ми от нея, след това баща ми и сега се пада на мен да я запазя за бъдещите поколения....
Лютеница по 100-годишна рецептаЛютеница по 100-годишна рецепта
09 Ноем.
9
Лютеницата по 100-годишна рецепта е много вкусна!...
Направете зеленчуците 100 пъти по-вкусни с тези маринати!Направете зеленчуците 100 пъти по-вкусни с тези маринати!
29 Окт.
Зеленчуците могат да се мариноват преди или след като бъдат изпечени. Предлагаме ви рецепти за двата варианта и още една по-необичайна марината за карфиол. Ако искате да овкусите зеленчуците, преди да ги изпечете,...
Два пъти разточени банички изпечени на сачДва пъти разточени банички изпечени на сач
21 Февр.
Замесваме тестото, като към 500 мл хладка вода прибавяме 1 ч.л. сол, 1 к.л. захар, 1 с.л. кисело мляко, маята и 2 с.л. олио....
Прозрачно сладко от ягоди, три пъти свареноПрозрачно сладко от ягоди, три пъти сварено
04 Юни
Почистените ягоди се заливат със захарта от вечерта и се прибират в хладилника. За да се получи перфектното прозрачно сладко, се вари не еднократно, а на три пъти след завиране....
Анемията удря през пролеттаАнемията удря през пролетта
27 Април
Повече от два милиарда души в света страдат от желязодефицитна анемия. Най-сериозно засегнати са децата, особено в ранна детска възраст, а също така и бременните жени. Железният дефицит е сериозен проблем на развиващите...
Космическа буря удря ЗемятаКосмическа буря удря Земята
18 Юни
3
Земята е заплашена от космическа буря, която може да я удари в близките няколко години и да предизвика тежки щети, сигнализират учени от НАСА, цитирани от английския вестник \"Телеграф\". Причината за задаващата се космическа...
Какво става, когато биете тестото в масатаКакво става, когато биете тестото в масата
10 Април
1
Тестото се вдига на височина над главата и се блъска върху масата, на която се меси....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....