Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Меденки с МасМеденки с Мас
16 Юли
В тава слагате брашното и правите кладенче в средата. Разбивате с вилица яйцата и ги слагате в дупката. Добавят се останалите продукти. Кората на лимона се настъргва. Замесва се меко тесто....
Меденки с мармаладМеденки с мармалад
20 Дек.
1
Разбиват се яйцата и захарта, добавя се медът, олиото, и всичко останало. Накрая постепенно се прибавя брашното до получаване на лепкаво тесто за меденки, но да може да се оформя с ръце....
Меденки с фонданМеденки с фондан
19 Дек.
Разбиват се яйцата със захарта с миксер, добавя се мед, олио, канела, сода и замесваме средно меко тесто, да не лепне....
Меденки с НутелаМеденки с Нутела
26 Ноем.
В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, мед, канела и накрая пресято брашно със сода за хляб. Бърка се на гъста смес, после сипваме на набрашнена маса и месим средно меко тесто, да не лепне....
Меденки с фъстъкМеденки с фъстък
13 Април
Може да не се слага фъстък върху меденките - всичко е въпрос на желания....
Меденки с какаоМеденки с какао
29 Дек.
3
Изпечените меденки се охлаждат и се слепват по две с течение. По желание могат да се декорират с оцветен шоколад или айсинг. Прибират се в кутия, за да не се овлажняват. Меденките с какао са готови....
Меденки с бадемиМеденки с бадеми
16 Юли
Меденките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути....
Меденки с водаМеденки с вода
18 Януари
1
Изпечете меденките до готовност, като преди печенето може да ги поръсите със смлени ядки по желание....
Меденки с пълнежМеденки с пълнеж
20 Ноем.
1
Получените меденки леко се издълбават във вътрешността. Трохите от тях се смесват с продуктите за пълнежа, като кравето масло трябва да е на стайна температура. Меденките напълнете с пълнежа и ги слепете 2 по 2....
Меденки с виноМеденки с вино
19 Дек.
От тестото направете меденки. Пържете ги, докато станат леко кафяви на цвят....
Меденки с шарланМеденки с шарлан
02 Юли
След това добавяме още брашно, така че да се оформи гъсто тесто. Изсипваме от него с лъжица върху хартия за печене. Те стават малко тънички....
Меденки с глазураМеденки с глазура
03 Януари
1
Брашното се пресява с пудрата захар в купа. Прави се кладенче в центъра и в него се пускат разбитите яйце и жълтък, медът, маслото на парченца, подправките и угасената в оцета сода. Омесва се гладко тесто....
Меденки с желеМеденки с желе
14 Март
Трябва да се получи меко тесто. Набрашнете плота и разточете тестото до получаване на дебела кора. С помощта на формички звезда и звезда с дупчица изрежете сладките....
Меденки с пълнежМеденки с пълнеж
20 Ноем.
1
Получените меденки леко се издълбават във вътрешността. Трохите от тях се смесват с продуктите за пълнежа, като кравето масло трябва да е на стайна температура. Меденките напълнете с пълнежа и ги слепете 2 по 2....
Меденки с джинджифилМеденки с джинджифил
01 Февр.
Правим тесто, което разделяме на топки. Увиваме ги във фолио оставяме в хладилника за около час. Така увито тестото може да преседи няколко дена....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тесто
11 Април
5
За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости....
Как се прави маслено тестоКак се прави маслено тесто
06 Март
Правите кладенче в брашното, което вече е смесено с мазнината и наливате яйцето. Започвате да добавяте брашно от външната част към центъра на кладенчето, докато се оформи тесто, ако е необходимо добавяте вода....
Празнични меденки с джинджифилПразнични меденки с джинджифил
20 Юли
Весели празници с тези празнични меденки с джинджифил!...