Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рапично олиоПолзи от рапично олио
За момента учените не са единодушни по отношение на ползи от рапичното олио....
22 Август
Предимства на рапичното олиоПри проведено проучване било установено, че при получаването всеки ден на четири седмици рапично олио и рапично олио, обогатено с олеинови киселини, тлъстините в областта на корема намаляват с 1.6%....
23 Ноем.
Как да готвим с фъстъчено олиоВсеки е чувал за така нашумялото фъстъчено масло, но малцина знаят, че съществува и фъстъчено олио, и то много преди да бъде измислено фъстъченото масло.
Също така най-вероятно малцина знаят и че фъстъците не принадлежат...
11 Март
ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоПроведено изследване на канола в Канада установява интересна способност на новият вид рапично олио – да прави месото много по-крехко и сочно....
28 Окт.
Бляскава и здрава коса с рапично олиоПолзите от рапичното олио са почти толкова големи, колкото и от зехтина. То намира приложение в кулинарията, фармацията и козметиката....
21 Дек.
Олио от авокадо - как да готвим с негоАвокадото в последно време е сред най-обсъжданите тропически храни. Присъства неизменно във всяка здравословна диета и се смята за истинска супер храна заради всички полезни вещества, които съдържа.
Един от неговите...
06 Март
Рапичното олио е диетично и подобрява външния видДруго доказано качество на рапичното олио е неговото високо съдържание на витамин Е....
22 Февр.
1
Чесново олиоКогато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма....
11 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
ОлиоНапоследък се изтъкват и предимствата на рапичното олио, но то няма широко кулинарно приложение....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
18 Април
5
Баница с олиоСлед като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
16 Март
Баница без олиоНамазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
07 Март
Патладжани в олиоПоръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
24 Септ.
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
06 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Спагети Алио е олиоВ тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън. Трябва много да се внимава да не загори чесънът, защото ще стане много неприятно и горчиво....
10 Дек.
Вита баница без олиоКато се извади се напръсква с вода и се покрива с кърпа, за да омекне.
Получава се пухкава вита баничка, без да е мазна или прегоряла. Приятен апетит!...
20 Юни