Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рапично олиоРапично олио
22 Август
Ползи от рапично олио За момента учените не са единодушни по отношение на ползи от рапичното олио....
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олио
23 Ноем.
При проведено проучване било установено, че при получаването всеки ден на четири седмици рапично олио и рапично олио, обогатено с олеинови киселини, тлъстините в областта на корема намаляват с 1.6%....
Как да готвим с фъстъчено олиоКак да готвим с фъстъчено олио
11 Март
Всеки е чувал за така нашумялото фъстъчено масло, но малцина знаят, че съществува и фъстъчено олио, и то много преди да бъде измислено фъстъченото масло. Също така най-вероятно малцина знаят и че фъстъците не принадлежат...
ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоГМО рапично олио прави месото извънредно крехко
28 Окт.
Проведено изследване на канола в Канада установява интересна способност на новият вид рапично олио – да прави месото много по-крехко и сочно....
Бляскава и здрава коса с рапично олиоБляскава и здрава коса с рапично олио
21 Дек.
Ползите от рапичното олио са почти толкова големи, колкото и от зехтина. То намира приложение в кулинарията, фармацията и козметиката....
Олио от авокадо - как да готвим с негоОлио от авокадо - как да готвим с него
06 Март
Авокадото в последно време е сред най-обсъжданите тропически храни. Присъства неизменно във всяка здравословна диета и се смята за истинска супер храна заради всички полезни вещества, които съдържа. Един от неговите...
Рапичното олио е диетично и подобрява външния видРапичното олио е диетично и подобрява външния вид
22 Февр.
1
Друго доказано качество на рапичното олио е неговото високо съдържание на витамин Е....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Когато олиото в буркана намалее, може да долеете ново и да го използвате по-нататък. Недостатъци - няма....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
ОлиоОлио
17 Юни
Напоследък се изтъкват и предимствата на рапичното олио, но то няма широко кулинарно приложение....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Внимаваме да не се препекат....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън. Трябва много да се внимава да не загори чесънът, защото ще стане много неприятно и горчиво....
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Като се извади се напръсква с вода и се покрива с кърпа, за да омекне. Получава се пухкава вита баничка, без да е мазна или прегоряла. Приятен апетит!...