Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Варен чесън при ечемик на окотоРецептата при ечемик на окото е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
07 Май
При ечемик на окото - широколистен живовлякРецептата при ечемик на окото е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
07 Май
Супа от ечемик и беконВърнете обратно на котлона и при непрекъснато бъркано изсипете млякото.
Когато брашното се разтвори добре, добавете и ечемика, който предварително сте накиснали в гореща вода. Сложете сол и черен пипер на вкус....
20 Май
Салата с ечемик и ОрзоСушените домати се нарязват на ситно.
Ечемикът се сварява. Пастата също се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката, отцежда се и се шокира със студена вода....
02 Дек.
Салата от ечемик и гъбиЕчемикът се вари в подсолена, вряща вода около 25-30, или докато омекне. Доматите се бланшират във вряща вода за 1 мин. Изцеждат се добре и се обелват.
Ечемикът се изплаква на течаща вода....
21 Януари
Ризото с ечемик и пилеДобавете чесъна и гъбите, запържете за още 2 минути и сипете измития ечемик.
Сипете виното, половината от бульона, овкусете с черен пипер и сол....
12 Май
Кашичка с мляко при ечемик на окотоМястото, където е ечемикът на окото, се намокря внимателно с вода от сварената билка слез....
19 Юли
При ечемик на окото - компрес с ленено семеСложете го в чиста изгладена памучна кърпа, завържете възел и поставете върху ечемика на окото, за да се затопли.
Рецептата за топъл компрес с ленено семе при ечемик на окото е от книгата на А....
16 Януари
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на шафранВ кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на пармезанВкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
02 Май
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиУханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеПроволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка.
То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
16 Дек.
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
12 Дек.
1
Кулинарна употреба на спелтаСпелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
07 Дек.
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс.
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
01 Дек.
1