Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Акула в белтъкЛимонът се изцежда. Филетата се осоляват и се овалват в брашното. Потапят се в смес от белтъците, лимоновия сок, солта, черния пипер и нарязания на ситно чесън.
Запържват се в загрятото олио, като се обръщат внимателно...
03 Февр.
Акула на шайбиОт лимоновия сок, соевия сос и солта се приготвя марината и в нея се слагат шайбите акула. Оставят се в хладилника за 30 минути.
Отцеждат се от маринатата и се подсушават леко със салфетки....
08 Дек.
Акула по марсилскиЩом кипне, се пускат парчетата риба и ястието се оставя похлупено да се задушава на силен огън.
Готовата риба се изважда с решетъчна лъжица и се нарежда върху предварително запечените филии хляб....
11 Февр.
Акула на скараЗалейте парчетата акула с другата част марината и я сложете покрита да се овкусява в хладилника за около 2 часа....
30 Май
Филе от акула с руски сосАкулското се слага да се задушава за час и половина, покрито с алуминиево фолио. То се отстранява малко преди филето от акула да е готово....
10 Април
1
Акула в ароматен сос по корсиканскиЯстието се оставя да ври за 5 минути и се сваля от котлона....
10 Февр.
Филе от акула с руски сосАкулското се слага да се задушава за час и половина, покрито с алуминиево фолио. То се отстранява малко преди филето от акула да е готово....
10 Април
1
Месо от акулаГотвене на месо от акула
Редица кулинари твърдят, че месото на леопардовата и сивата акула, както и на акулата–лисица е с най-добри вкусови качества....
28 Август
Котлети от акула в панировка от белтъкПоръсете котлетите със сол, черен пипер и пресован чесън, напръскайте с лимонов сок и оставете да престоят около 30-40 мин.
Разбийте белтъците на пяна с щипка сол....
28 Февр.
Котлети от акула с моркови и чушкиСипва се вода и се оставя да къкри докато зеленчуците се задушат. Малко преди да се махнат от котлона се добавя сол и чубрица.
През това време разбиваме яйцата и панираме рибата. Панировката е само с брашно и яйце....
22 Февр.
Филе от акула на фурнаСтека акула посоляваме и поръсваме с черен пипер и зехтин.
Поставяме го в намазаната тавичка.
Оставяме за около час, да поеме от миризмата.
Поставяме във фурната и печем за около 15-20 минути....
20 Юни
Стекове от Акула на ГрилОбърнете и запечете двете страни още веднъж, но за кратко, колкото да поеме от аромата. Сервирайте в голяма чиния....
04 Окт.
Как да сготвим месо диетично?Ето как можете да сготвите диетично месо:
- Забравете за пърженето и панирането на месо....
22 Дек.
Мариновани Котлети от Акула на СкараИзвадете и сервирайте маринованите котлети от акула на скара, докато е топла....
28 Окт.
1
Пържено Филе от Акула на ТиганЗагрейте олио в дълбок тиган, сложете да се пържат, като обръщате и наблюдавате да са хубаво зачервени от двете страни.
Филето от акула по този начин е много вкусно, но и панирано в бирена панировка е страхотно....
13 Април
Стек от акула на грил тиганПреди да се извади рибата от тигана, се намазва със зехтиновата смес, след което се обръща и запича още малко.
Сервирайте Стек от акула на грил тиган някакъв вид доматена салата....
05 Юли
Как да сготвим месо от сърнаНе особено популярно е месото от сърна, макар че всъщност то се приема за истински деликатес от дивечовите меса. Това, което в повечето готварски книги ще намерите като съвет е, когато готвите едър дивеч, първо винаги да...
28 Февр.
Котлети от акула в сос от горчица и медКогато започне да ври, върнете котлетите, покрийте съда с капак и оставете да поври още 5 минути.
Да ви е сладко!...
27 Март
Панирано филе от акула с марината от риган (Bienmesabe)Сипете нарязаната на кубчета акула и оставете да се маринова за през нощта.
На следващия ден загрейте обилно количество мазнина в дълбок тиган....
19 Август