Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нектарини с шамфъстъкНектарини с шамфъстък
14 Окт.
Нектарините се режат на резенчета. Маслото се затопля, добавя се захарта, резените нектарини и ликьорът. Всичко се задушава, докато плодовете не омекнат....
Печени нектарини с рикотаПечени нектарини с рикота
09 Юли
Смесете захарта с рикотата и напълнете нектарините. Поръсете ги с анасона и запечете на грил за 6-8 минути. Сервирайте веднага....
Нектарини с винен сосНектарини с винен сос
13 Окт.
В центъра на всяка чиния се слагат запечени половинки нектарини, а в тях се слага плънка от кокосовите стърготини и парченцата нектарини....
Нектарини с малинови целувкиНектарини с малинови целувки
18 Окт.
Тази смес се разпределя върху нектарините. Плодовете се пекат 15 минути на 200 градуса....
Сладкиш с нектарини и вишниСладкиш с нектарини и вишни
22 Дек.
Разбърква се всичко с шпатула до получаване на гладка смес, която разстиламе в тавичка, застлана с хартия за печене. Нектарините се нарязват на полумесеци. Вишните се оцеждат и овалват в малко брашно....
Коблер с нектарини и боровинкиКоблер с нектарини и боровинки
04 Юли
Загрейте фурната на 230 градуса. В купа смесете боровинките и нарязаните нектарини. Поръсете ги с лимоновия сок. В малка купа смесете захарта с брашното и поръсете плодовете....
Нектар от нектарини и морковиНектар от нектарини и моркови
16 Юли
Нектарът от нектарини и моркови е готов....
Галет с нектарини и боровинкиГалет с нектарини и боровинки
06 Септ.
Поставяме го в купа и оставяме за 30 минути на стайна температура. Нектарините нарязваме на филии, добавяме боровинките, захарта и нишестето....
Италиански пай с нектарини и ликьорИталиански пай с нектарини и ликьор
07 Юли
Нектарините се разрязват на половинки, костилките се изваждат и плодовете се нарязват на тънки резени. Слагат се в тенджерка, поръсват се със сол. Кората на портокала се настъргва, сокът се изцежда....
Содени мъфини с нектарини и сладкоСодени мъфини с нектарини и сладко
16 Август
Разбъркваме и добавяме захарта, ванилията и предварително нарязаната на много малки кубченца нектарина....
Плодов сладкиш с нектарини и шоколадПлодов сладкиш с нектарини и шоколад
10 Август
Нарежете обелените нектарини на парченца и ги поръсете с ликьора и кафявата захар. Разбъркайте ги добре и ги оставете настрана за около 30 минути. Смелете в блендер бялата захар и лимоновите корички....
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
В България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка. Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....