Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиПанагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти
05 Август
Това са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Филе ЕленаФиле Елена
11 Януари
9
След около 3 седмици вашето филе Елена е готово. Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
Филе ЕленаФиле Елена
11 Януари
9
След около 3 седмици вашето филе Елена е готово. Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
Разкошно Филе ЕленаРазкошно Филе Елена
20 Ноем.
Разкошното Филе Елена е готово....
Фалшиво филе ЕленаФалшиво филе Елена
31 Окт.
1
Сега ще изчакам 10 дни и ще споделя резултата от фалшивото филе Елена....
Домашно филе ЕленаДомашно филе Елена
22 Окт.
11
Домашното филе Елена е готово....
Бързо и лесно Филе ЕленаБързо и лесно Филе Елена
20 Дек.
1
Водата, която се отделя, трябва да се изсипва. Филето се измива добре от захарта и се подсушава, след което се връща в кутията и се посипва обилно със сол....
Филе Елена от свински вратФиле Елена от свински врат
03 Март
3
След като пренощува месото в саламурата, го изваждаме и оставяме да се изцеди добре. Върху парче хартия или вестник омесваме сухите подправки - червен, черен пипер, чубрица, кимион....
Домашно Филе Елена с кимионДомашно Филе Елена с кимион
17 Дек.
1
В зависимост от времето сушеницата изсъхва за около 2-3 седмици, като се наблюдава да не пресъхне или мухляса. Да ви е сладко и наздраве! Домашното Филе Елена с кимион е много добро мезе!...
Пълнени гъбки с филе ЕленаПълнени гъбки с филе Елена
06 Януари
Нарязваме на ситни кубчета филето Елена и пълним гъбите. Печем в предварително загрята фурна на 200°C....
Филе Елена по семейна рецептаФиле Елена по семейна рецепта
20 Февр.
Суши се филето Елена около две седмици, след което е готово за консумация в компанията на чаша вино. Филе Елена по семейна рецепта за празник на трапезата. Любимото сушено месо!...
Филе Елена от какво се прави?Филе Елена от какво се прави?
16 Окт.
Ще отговорим първо на първия въпрос - от какво се прави филе Елена. Всъщност то не се прави от еленско месо, както мнозина грешно са предположили....
Филе Елена със сминдух и чубрицаФиле Елена със сминдух и чубрица
07 Март
След около 2-3 седмици сушеницата е готова, но през това време трябва да я проверявате, за да не мухляса или да не се изсуши прекалено много. Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яйца с филе Елена по рецепта на ЗвездевЯйца с филе Елена по рецепта на Звездев
23 Дек.
Във всяка от формите, които са намазани, се слагат филийки от филе Елена на дъното и по стените, за да се оформи купичка. В средата на всяка купичка от филе се слага по едно яйце....
Луканка с дивечово месоЛуканка с дивечово месо
13 Януари
Месото се нарязва на парчета и се овкусява с посочените подправки. Оставя се да преседи с тях едно денонощие. И след това се смила на кайма. Премесва се добре поне 2 пъти и е готова за пълнене....
Какви подправки се слагат на филе Елена?Какви подправки се слагат на филе Елена?
02 Март
1
Кой не е чувал за филе Елена, кой не го е пробвал с една ракия или чаша отлежало домашно вино? Който го е опитал, винаги повтаря. Всъщност името на филе Елена подлъгва, че е от еленско месо....
Как да съхраняваме домашното филе Елена?Как да съхраняваме домашното филе Елена?
25 Април
От особена важност за максималното запазване на вкуса на домашното филе Елена е неговото правилно съхранение....
Домашна луканка с телешко месоДомашна луканка с телешко месо
22 Февр.
Месото и сланината се смилат на месомелачка на едра решетка. Разпределят се равномерно подправките върху каймата и хубаво се омесва. Покрива се плътно и се оставя на прохладно место....
Домашна луканка от свинско месоДомашна луканка от свинско месо
04 Февр.
Първото което правим е да нарежем месото на средни хапки. Готовото месо омесваме добре с подправките и оставяме да престоят. Изброените подправки са за килограм месо. Колко ще приготвите, вие сами преценете....
Как се прави домашен суджук и луканкаКак се прави домашен суджук и луканка
29 Януари
7
За да започнете да си правите домашни суджуци и луканки, първо трябва да се уточни какво месо искате да използвате. Важен етап е правенето на луканка е съотношението на месото....
Луканка от телешко и свинско месоЛуканка от телешко и свинско месо
21 Дек.
За приготвянето на домашната луканка размесете отново каймата и напълнете с нея свинските черва, като внимавате да не остава никакъв въздух....
Половината от птичето месо, което ядем, е вносноПоловината от птичето месо, което ядем, е вносно
12 Юли
На пазарите у нас половината от птичето месо е вносно, обяви Димитър Белоречков, председател на Съюза на птицевъдите, като добави, че след преработка, по-голямата част от вносното месо става само за колбаси....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....