Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Солени банички на охлюви за ДимитровденСолени банички на охлюви за Димитровден
26 Окт.
Страхотни банички за закуска на Димитровден!...
Богата на витамини пролетна салатаБогата на витамини пролетна салата
28 Май
Маслините, които трябва да са без костилки, се нарязват на четири по дължина. Кашкавалът се нарязва на кубчета, а сиренето се натрошава на едро. Поръсваме със сурови орехи....
Салата, богата на витамини и растителни протеиниСалата, богата на витамини и растителни протеини
05 Февр.
Най-отгоре за декорация нарежете соевото сирене на кубчета и поставете няколко маслинки. Прави се дресингът от горчица, балсамов оцет, зехтин и сол и с него се овкусява салатката....
Богата на вкусове лятна манджа с чери доматкиБогата на вкусове лятна манджа с чери доматки
09 Септ.
Нарежете чушките на средно големи парчета, лука на дребно. Патладжана обелете и нарежете на кубчета, сложете го в купа със солена вода и изчакайте да си пусне черната вода....
Шаран на скара с богата маринатаШаран на скара с богата марината
14 Май
2
Шаранът на скара с богата марината е готов. Поднасяме го с гарнитура от руска салата....
Спагети на фурна с богата плънкаСпагети на фурна с богата плънка
15 Март
Първо слагаме около 2 литра вода в голяма тенджера да завира на котлона. Прибавяме в нея малко олио и щипка сол. Като заври водата слагаме спагетите да се сварят. През това време започваме да си приготвяме плънката....
Банички на тиган с богата плънкаБанички на тиган с богата плънка
09 Април
Разделяме го по ширината на две. 2. Намазваме първо с доматеното пюре съвсем малко и слагаме от всички съставки. 3....
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месо
21 Февр.
Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене. Накрая ще обсъдим и подходящите гарнитури....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Питка за ДимитровденПитка за Димитровден
23 Дек.
Поръсвате със семената и печете Питката за Димитровден в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути....
Погача за ДимитровденПогача за Димитровден
26 Окт.
3
Така процедирате с всички листа, другата част тесто разточвате на голяма кора, намазвате със масло и навивате на руло, режете на малки рулца и ги редите по края на тавата....
Тежки мезета за коледната трапезаТежки мезета за коледната трапеза
08 Дек.
Според народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни....
Съвети за приготвяне на марината за месоСъвети за приготвяне на марината за месо
19 Май
Едно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо. Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
Хитринки за приготвяне на месо и картофиХитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
Когато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има нужда от още една важна съставка – кулинарните хитрости....
Съвети за винаги вкусно месо на трапезатаСъвети за винаги вкусно месо на трапезата
09 Април
- Ако решите да запържите жилаво месо, тогава го пригответе. Начукайте месото, поръсете с лимонов сок, дайте време да се накисне....
Патладжан с месо на фурнаПатладжан с месо на фурна
28 Април
Печете патладжана с месо на фурна на 200 градуса за 30 минути....
Ориз на тиган с месоОриз на тиган с месо
10 Май
По време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....
Зеле с месо на фурнаЗеле с месо на фурна
21 Април
2
Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина....
Печено козе месо на фурнаПечено козе месо на фурна
08 Окт.
Сложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....