Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашната ракия ще се вари с вносно гроздеТака доста голяма част от тазгодишния добив беше напълно съсипан и грозде за вино и ракия не остана....
12 Окт.
Домашната торта на бабаОтделете 750 мл от млякото и го кипнете. Към него прибавете захарта и разбъркайте, за да се получи еднородна смес.
Разбийте яйцата и прибавете към тях брашното, ванилията и рома. Получената смес миксирайте със сладкото...
09 Окт.
Домашната трахана на бабаСъхраняваме домашната трахана на баба в буркани с капак и така може да издържа цяла година.
Когато решите, вземаме малко трахана, разбъркваме с малко вода и добавяме във вряща вода и правим попара обикновено....
24 Юли
2
Домашната пица на мамаПодгответе си средно голяма тава, поръсена с малко брашно. Разточете тестото и го изпънете по тавата.
Намажете отгоре с доматеното пюре, поръсете с малко риган и босилек и подредете филийки гъби. Сложете да се пече за...
21 Юли
Домашната юфка на бабаВ съд разбиваме прясното мляко с яйцата и солта до получаване на еднородна смес. Към течните съставки добавяме по малко от брашното.
Разбъркваме докато тестото започне да се отделя от купата. След това го преместваме на...
08 Септ.
РакияПосле се оставят да киснат в 500 г силна домашна ракия. Те трябва да престоят така поне десетина дни. С получената течност се мажат засегнатите места....
23 Ноем.
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Винена ракияВинената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
27 Ноем.
Кайсиева ракияКайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
28 Ноем.
5
Прасковена ракияВ 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
28 Ноем.
Ракия АнасонлийкаСчукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
04 Дек.
2
Крушова ракияСлед това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
30 Ноем.
6
Дюлева ракияДюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус.
Виж също как се прави вино от дюли....
25 Септ.
4
Греяна ракияСлед като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица.
След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка....
13 Март
Вишнева ракияВсичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място.
После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
01 Април
Бадемова ракияЗа да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка.
На 100 л вода се добавят 18 кг захар.
В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....
18 Юли
2