Рангелова пита
Рангелова пита
тестото поеме цялото масло, се оформя питка и се слага в намазана с масло тава. С част от тестото се приготвят фигурки за украса и се нареждат ...
Питка за Архангеловден
Питка за Архангеловден
Първо активирайте маята по обичайния начин, като в малка част от топлото мляко сипете захарта, маята и малко брашно. Покрийте с чиния и оставете да се ...
Асеневско блюдо
Асеневско блюдо
25 Окт.
1
филийки гъби. Пакетът кремсупа се разбива в 1 л хладка вода и се изсипва върху останалите продукти. Добавя се червеното вино и ястието се кипва. ...
Пригответе зеленчуците по японски
Пригответе зеленчуците по японски
В японската кухня съществува огромно количество начини на рязане на продуктите. Един от най-разпространените е сайномегири – нарязване на кубчета. Взимат ...
Пригответе лесно кесадияс у дома!
Пригответе лесно кесадияс у дома!
се приготвя лесно, самите тортила питки също, така че можете спокойно да се научите да правите кесадия в домашни условия. Ето я традиционната рецепта за ...
Стожки – руско блюдо с кайма
Стожки – руско блюдо с кайма
В купа поставете каймата, добавете настърганите скилидки чесън, босилека, 1 с.л. сметана, черен пипер и сол на вкус. Замесете много добре и оставете ...
Музикалните блюда на Росини
Музикалните блюда на Росини
. Случката се състои в Париж в Cafe Anglais. Ексцентричното желание на Росини е апетитното блюдо да се приготви под негово наблюдение в стая, ...
Фул Медамес - любимото блюдо на фараоните
Фул Медамес - любимото блюдо на фараоните
От древни времена в Египет, а и в някои други арабски страни на закуска предпочитат да хапват нещо солидно и засищащо и това е националното блюдо Фул ...
Домашно приготвена подправка
Домашно приготвена подправка
разбъркваме добре. Пълним сместа в компотени буркани, а може и в по-малки. Затваряме ги с капачки и прибираме за зимата. Домашната подправка ...
Домашно приготвена еленска кайма
Домашно приготвена еленска кайма
28 Окт.
Еленското месо се измива и се накисва за една нощ в оцет и вода. След това се отцежда, нарязва на едро и се осолява добре. Оставя се върху наклонена ...
Приготвяне на домашен бабек
Приготвяне на домашен бабек
06 Февр.
3
Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи ...
Приготвяне на домашни колбаси
Приготвяне на домашни колбаси
Разнообразието от колбаси в днешния свят е невъобразимо. Това е лесно обяснимо от историческа гледна точка. Първите известни сведения за приготвяне ...
Козунак, приготвен с миксер
Козунак, приготвен с миксер
25 Април
Приготвената прясна мая се поставя в купа със затоплено прясно мляко, лъжица захар и две лъжици брашно. Разбърква се и се оставя настрани, за да се ...
Домашно приготвен суджук
Домашно приготвен суджук
Месата смиламе с машинка за кайма. Поставяме в дълбок съд и към тях прибавяме подправките. Омесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят ...
Шаран, приготвен в тесто
Шаран, приготвен в тесто
продукти замесите нелепнещо тесто (трябва да е по-твърдо от това за питка). След като замесите тестото, оставете го за около 30 мин да втаса, а през това ...