Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
27 Септ.
1
Можете да замразите тесто и в специална кутия за фризер. Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
Колко време се размразява тесто?Колко време се размразява тесто?
11 Дек.
Има бързи методи за размразяване на тесто, има и такива, които са по-бавни. А ето и кои са те: Бавни начини за размразяване: - в хладилника - поставя се замразеното тесто, както е с опаковката, в хладилника....
Как се размразява рибатаКак се размразява рибата
15 Май
Размразяване на риба в хладилника Абсолютно най-добрият начин за размразяване на рибата е да го направите в хладилник за една нощ....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
15 Март
Много домакини си задават въпроса: Възможно ли е замразяване на тесто с мая? Ще се промени ли вкусът на ястието след размразяване на тестото? Ще се променят ли продуктите в рецептата след размразяване?...
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Както разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Добавете солта и по малко брашното, като след всяко добавяне бъркате добре, докато брашното се поеме от течността. Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Как се замразява и размразява тофуКак се замразява и размразява тофу
20 Дек.
Замразяване и размразяване на тофу Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
Как се размразява храна с микровълнова?Как се размразява храна с микровълнова?
06 Май
При този начин на размразяване месото променя цветът си....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Оставете маслото на стайна температура да се отпусне. В купа счупете яйцето и разбийте с вилица. Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
За поръска се използват маслени, захарни трохи, сусам или маково, семе. Тук обаче ще се спрем на самото тесто за хляб....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Към тях прибавете разбитите яйца, киселото мляко, олиото, хладката вода и надигналата се мая. Замесете меко, еластично и нелепящо се по ръцете тесто....
Тесто за баницаТесто за баница
26 Окт.
9
Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко. След това го разделете на около 15 топки....
Тесто за юфкаТесто за юфка
26 Януари
Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат яйцата, спанакът и сметаната. Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто....
Тесто за декорацияТесто за декорация
24 Януари
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за фунийкиТесто за фунийки
04 Април
6
Започнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи. Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....