Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
НарНар
14 Септ.
Вижте също как лесно да обелите нар....
Как да обелим бързо картофи?Как да обелим бързо картофи?
13 Дек.
Белете отгоре надолу, за да обхванете по-широка и по-дълга обелка от картофа. С малко практика ще са ви необходими около 30 секунди на картоф....
Как да обелим лесно картофи?Как да обелим лесно картофи?
23 Ноем.
Как да обелим бързо картофи? Ако пък смятате да приготвите ястие с картофи, без да ги варите, и трябва да ги обелите сурови, може да приложите друг трик....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
06 Март
Има много причини да обичаме наровете. Разкошен цвят, зашеметяващ външен вид и сензациозен вкус. Но най-вече - нарът е много полезен за здравето ни! Той помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Тиквата! Няколко съвета как да я обелим лесноТиквата! Няколко съвета как да я обелим лесно
30 Окт.
Разрежете на парчета преди да белите За тиквите, чиято кора е по-трудна за белене, готвачи съветват да ги разрежете на големи резени и да изрежете вътрешността от тях вместо да ги обелите....
Как да отслабнем със сок от нар?Как да отслабнем със сок от нар?
20 Юни
Диетите за отслабване включват широко разнообразие от харни и напитки, подпомагащи този процес. Сокът от нар е един от тези помощници на тялото за отхвърляне на излишното тегло. Освен това му качество, той насища организма...
Как да обелим патладжан?Как да обелим патладжан?
29 Февр.
Но как да обелим патладжан? Вариант 1: Патладжанът се измива с вода, дръжката му се отрязва и се обелва по дължина на ивици. Зрелият патладжан много добре се бели с белачка за картофи....
Ашуре с нарАшуре с нар
04 Февр.
Всичкото това трябва да ври хубаво. Ако трябва, се добавя още топла вода. Трябва да стане като гъста кашичка. Преди сервиране се украсява с нар, орехи и лешници....
Фреш с нарФреш с нар
03 Март
2
За ябълките, какво да кажа - с две думи - полезни са за всичко. Обелете внимателно нара, за да не изпаднат зрънцата. Аз го беля над чиния, каквото изпада отива в сокоизстисквачката. Обелваме лимоните....
Сладкиш с нарСладкиш с нар
06 Февр.
Смесвате цеденото кисело мляко и зрънцата от нара. В подходящ съд нареждате гофретите и сиропирате със сока от нар. Отгоре мажете със сместа от млякото и зрънцата нар. И заливате с течния мед. Слагате втори ред гофрети...
Смокини с нарСмокини с нар
20 Юни
В купа слагаме парчетата от смокини, прибавяме половината зърна от нар, заливаме ги със сока им и ги оставяме да престоят 3-4 часа. От време на време ги разбъркваме....
Ориз с нарОриз с нар
11 Февр.
Накиснете стафидите в шерито за около 20 минути. Изчистете лука и чесъна, разрежете ги на дребно и ги сложете във врящо олио. Добавете ориза и подправките и ги задушете за 1-2 минути. След това залейте с вода, добавете...