Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Амарант с гъби и лукАмарант с гъби и лук
26 Септ.
Аз обелих самите гъби, за да не дразни ципата. Като поизври водата, слагаме чубрица, черен пипер, лука и амаранта. Оставяме на тих огън за 5 минути да се овкусят отделните зеленчуци....
Амарант с домати и гъбиАмарант с домати и гъби
14 Дек.
Амарантът се поднася в блюдо с готовия вече сос....
Пудинг с амарант и стафидиПудинг с амарант и стафиди
21 Септ.
Оставете сместа да заври, намалете котлона и задушавайте 15 минути на тих огън, като от време на време разбърквате....
Кейк с амарант и сушени кайсииКейк с амарант и сушени кайсии
07 Април
Смесете сухите и течните съставки, добавете охладения амарант и разбъркайте добре....
Сладка каша от амарант с фурмиСладка каша от амарант с фурми
30 Януари
Амарант е много полезен и в нашето семейство се ползва и в солени, и в сладки ястия и десерти. Днес ви представям моя вариант на сладка каша със семена на амарант и фурми. Първа стъпка е да се свари амарантът....
Кисело зеле с амарант и телешкоКисело зеле с амарант и телешко
19 Януари
Добавяме месото и когато зелето омекне, а амарантът се напука, ястието е готово за сервиране!...
Веган кюфтенца с амарант и елдаВеган кюфтенца с амарант и елда
26 Май
Първо измиваме амаранта и елдата. Оставяме ги във вода за половин час. Изплакване и сваряване потделно елдата и амаранта....
Каша от амарант за бебеКаша от амарант за бебе
12 Септ.
Като заври водата, слагаме амаранта да се вари заедно със солта за около 25 минути....
Каша от амарант с мед и извараКаша от амарант с мед и извара
01 Дек.
Нежна и здравословна сладка каша от амарант, с пчелен мед и извара. Подходяща храна за бебета! Чудно Вкусно!...
Яхния от амарант и киноа с майонеза от орехиЯхния от амарант и киноа с майонеза от орехи
05 Февр.
Предварително накиснатите амарант и киноа се сваряват, отцеждат се от водата и се овкусяват. Нарязва се една малка тиквичка на лентички....
АмарантАмарант
18 Юни
3
Вижте още: - салати с амарант; - десерти с амарант....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пуканки от амарантПуканки от амарант
04 Окт.
Загрейте тенджера на котлон и когато се нагрее достатъчно, сипете 1 с.л. от амаранта в нея. Разбърквайте с дървена лъжица, докато амарантът се разпука – това отнема около 20 секунди....
Палачинки с амарантПалачинки с амарант
18 Април
1
Оставете сместа за 30 минути, да почине и изпържете вкусни амарантови палачинки, които можете да гарнирате по желание....
Табуле с амарантТабуле с амарант
08 Април
2
Залейте амаранта с вода в съотношение 1:1 и варете на тих огън под похлупак за 12-14 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади....
Салата с амарантСалата с амарант
22 Юли
Измийте амаранта и сложете да се вари в съотношение 1 към 2.5-3 с вода. Сварения амарант оставете с капак на тенджерата за още 10 минути....
Предястие с амарантПредястие с амарант
10 Февр.
Оставяме още малко да "изпие" водата. По принцип съотношението между амарант и вода е 1:2....
Алегрия с амарантАлегрия с амарант
20 Юни
1
Загрейте маслото на слаб огън и изсипете в него меда. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Изсипете медената смес върху амарантовото брашно и объркайте до получаването на хомогенна маса. Разточете тестото...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....