Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кръгъл шафранов хляб за Свети ХаралампиКръгъл шафранов хляб за Свети Харалампи
11 Февр.
Насладете се на вашия домашен хляб с шафран!...
Кулинарна обиколка: Какъв хляб ядат хората по света (ГАЛЕРИЯ)Кулинарна обиколка: Какъв хляб ядат хората по света (ГАЛЕРИЯ)
19 Август
Разгледайте галерията ни, за да видите какви вкусни хлебчета хапват хората по света. Вдъхновете се арабската кухня или италианските рецепти, за да приготвите питка без мая или най-ароматния хляб....
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
28 Януари
1
Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко. Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове. Включете фурната да загрява....
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
11 Януари
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути. Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата. В пресятото брашно се излива сместа...
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
07 Април
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
27 Юли
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти. Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Бакшиш, хляб, вода… Какъв е обичаят в ресторантите по света?Бакшиш, хляб, вода… Какъв е обичаят в ресторантите по света?
18 Август
1
Безплатни ли са мезетата, оставени от сервитьора на масата? А хлябът и водата? Трябва ли винаги да оставяме бакшиш, след като платим сметката? С тези въпроси вероятно се сблъсква всеки, тръгнал на пътешествие или...
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
24 Февр.
Пълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти. По своята същност пълнозърнест...
Хляб ЕзекилХляб Езекил
05 Март
Хлябът Езекил е най-полезната разновидност на хляба. На практика от него си добавяме много фибри и полезни вещества, спестявайки бързите въглехидрати и високия гликемичен индекс. Той представлява вид хляб, който се...
Най-пухкавите японски кифлички в светаНай-пухкавите японски кифлички в света
10 Ноем.
1
Говори се, че по-рано този хляб се е пекъл само с млякото на крави, пасящи на лавандулови поляни. Леки и пухкави кифли, които покориха света!...
Лимецова къпана питка за Света ВарвараЛимецова къпана питка за Света Варвара
03 Януари
Лимецовата къпана питка за Света Варвара е готова....
Пастички Свети ВалентинПастички Свети Валентин
07 Февр.
С формичка за сладки изрежете от блатовете сърчица. Сложете водата и захарта на котлона и щом захарта се е разтворила, добавете есенцията и махнете от огъня. Съвсем леко сиропирайте сърчицата. Разбийте маскарпонето...
Торта Свети НиколаТорта Свети Никола
18 Август
Хубаво се разбиват белтъците с щипка сол на пяна и постепенно се добавя пудрата захар при непрекъснато разбиване. Прехвърля се сместа в намаслена форма за торта и се суши на 150 градуса за около 40 минути. След това изключете...
Руска светла медовинаРуска светла медовина
29 Септ.
В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло. След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново. След това...
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаНай-вкусните и пухкави кифлички на света
25 Юни
Разбъркваме всичките продукти заедно и месим меко тесто. Оставяме на страни за 1 час. След като е готово, разделяме на 20 топки. Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка...
Перга (пчелен хляб)Перга (пчелен хляб)
26 Февр.
Освен мед, пчелинът предлага още много природни продукти с широко приложение в медицината, козметиката, стоматологията, фармацевтиката. Сред тях се отличава една субстанция, наричана перга, но позната и с други наименования...
Откриха най-стария хляб в света! Няма да повярвате кога е направенОткриха най-стария хляб в света! Няма да повярвате кога е направен
19 Юли
Уникално откритие хвърли повече светлина върху развитието на човешката цивилизация. Учени откриха овъглени частици от хляб, датиращи отпреди близо 14 500 години, предават западни издания. Находката е намерена в Йордания...
ХлябХляб
17 Февр.
1
1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/. 2. Добавете брашното (със сухата мая) постепенно, докато...
Крекери за Свети ВалентинКрекери за Свети Валентин
11 Февр.
В купа смесваме брашното, бакпулвера, черния пипер, солта и розмарина. Разбъркваме добре, за да се смесят съставките. Прибавяме настърган кашкавал, студеното масло, нарязано на малки парчета, сметаната и водата. От...
Пюре за Свети ВалентинПюре за Свети Валентин
31 Януари
Сваряваме картофите в подсолена вода. След като са готови, ги изваждаме и намачкваме. Добавяме майонеза и червен пипер, докато получим желания цвят. После посоляваме. С изрезки от маслините пишем L, V, E, а за О-то...
Сладки за Свети ВалентинСладки за Свети Валентин
31 Януари
Тестото се приготвя така. Разбиваме маслото със захарта. Може да го позатоплим, а после да го охладим. Прибавяме яйцето и разбъркваме. Отделно смесваме пресятото брашно, солта и бакпулвера. Смесваме всички компоненти....
Мъфини за Свети ВалентинМъфини за Свети Валентин
15 Февр.
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Добавяме олиото и лимонадата. В дълбока купа пресяваме брашното със ванилията и бакпулвера. Настъргваме шоколада. Към течната смес прибавяме по малко пресятото брашно и разбъркваме...
Питка за Свети ВалентинПитка за Свети Валентин
14 Февр.
Брашното се пресява. В брашното се прави кладенче и се натрошава маята. Прибавя се и хладкото топло мляко. Разбърква се хубаво. Добавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за...
Бисквитки за Свети ВалентинБисквитки за Свети Валентин
14 Февр.
Маслото трябва да бъде със стайна температура. То се разбива заедно със захарта с миксер. Трябва да стане пухкав крем. Прибавят се жълтъкът и прясното мляко. Разбива се хубаво. След това постепенно се прибавя и брашното...