Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвим перфектно дърпано свинскоТрябва ли свинското да е без кожа
Свинската плешка, която се подготвя да бъде дърпана, винаги трябва да е без кожа, за да може подправките да проникнат в нея. Можете да помолите вашият месар да направи това вместо вас....
14 Януари
Как да си приготвим крехко свинско месо- За да е крехко свинското месо, трябва да не прекалявате с термичната му обработка. Когато приготвяте свинска супа, го пробвайте често, за да не сте го преварили....
06 Март
Как се приготвят свински чревца?Подходящи комбинации са свински чревца с кромид лук или свински чревца с гъби. Също така можете да приготвите чревцата с вино или стафиди....
29 Март
Как се приготвят свински черва?Домашен селски колбас
Ще ви трябват: 800 г свинско месо, 100 г сланина, 0. 5 ч.ч. вода за месене, 1 г лимонена киселина, 3 г захар, 10 г чесън, подправки и сол на вкус. Тази смес е за 30 г свински черва....
07 Март
Питка за празник и делникНамажете погачата с жълтък и оставете да втаса за 30 минути.
Сложете във фурна и изпечете на 160 градуса за около 45-50 минути. Питката за празник и делник е страхотна!...
21 Дек.
2
Празеник с каймаОставаме малко да втаса и печем лучника в загрята фурна на 180 градуса.
Празеникът с кайма е готов....
07 Февр.
Пармезанови гризини за празника на влюбенитеВ чашка с топла водичка се добавя маята, захарта, разбърква се и се оставя покрита, докато маята шупне.
В купа се смесват двата вида брашно, яйцето, зехтина, пармезана, подправките (сол, риган, босилек) и водата с маята...
13 Февр.
Сладки Линцер за празника на влюбенитеДа ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
15 Февр.
Съвети за приготвяне на по-апетитно свинскоСвинското е крехко и сочно месо и е невероятно вкусно. То е от месните продукти, които се приготвят сравнително бързо и си партнира добре с много други вкусове....
21 Окт.
Вит празеник с каймаПоръсва се с вода и се покрива с чиста кърпа, за да си почине.
Витият празеник с кайма е готов!...
22 Януари
Празеник с овесени ядкиПоставя се в предварително загрята фурна на 175 °C, да се изпече празеникът за 40 минути.
Идеална закуска с айрян е този празеник с овесени ядки....
03 Февр.
1
Пухкава питка за празник и за делникИзвадете от фурната и покрийте питката с кърпа без да я мокрите.
Оставете да изстине (ако можете да устоите) пухкава питка за празник и за делник.
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
27 Април
Бърза работилница: Как да приготвим говежди и свински езикПреди да приготвим различни ястия от този деликатес, той трябва да се свари, така че процесът на първоначална обработка на карантията е много важен за бъдещия вкус на ястията....
09 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Сиропирани сладки с грис за празник и делникПреди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине.
Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя постепенно брашното. Омесва се тесто....
31 Дек.
Как да си приготвим свински котлети с масло и розмарин?Свински котлети с масло и розмарин
Необходими продукти: 2 свински котлета с дебелина, сол, черен пипер, 1 с.л. лек зехтин или слънчогледово олио, 1 с.л. масло, 2 скилидки чесън, 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне:...
26 Дек.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
02 Юни