Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвим перфектно дърпано свинскоКак да приготвим перфектно дърпано свинско
14 Януари
Трябва ли свинското да е без кожа Свинската плешка, която се подготвя да бъде дърпана, винаги трябва да е без кожа, за да може подправките да проникнат в нея. Можете да помолите вашият месар да направи това вместо вас....
Как да си приготвим крехко свинско месоКак да си приготвим крехко свинско месо
06 Март
- За да е крехко свинското месо, трябва да не прекалявате с термичната му обработка. Когато приготвяте свинска супа, го пробвайте често, за да не сте го преварили....
Как се приготвят свински чревца?Как се приготвят свински чревца?
29 Март
Подходящи комбинации са свински чревца с кромид лук или свински чревца с гъби. Също така можете да приготвите чревцата с вино или стафиди....
Как се приготвят свински черва?Как се приготвят свински черва?
07 Март
Домашен селски колбас Ще ви трябват: 800 г свинско месо, 100 г сланина, 0. 5 ч.ч. вода за месене, 1 г лимонена киселина, 3 г захар, 10 г чесън, подправки и сол на вкус. Тази смес е за 30 г свински черва....
Питка за празник и делникПитка за празник и делник
21 Дек.
2
Намажете погачата с жълтък и оставете да втаса за 30 минути. Сложете във фурна и изпечете на 160 градуса за около 45-50 минути. Питката за празник и делник е страхотна!...
Празеник с каймаПразеник с кайма
07 Февр.
Оставаме малко да втаса и печем лучника в загрята фурна на 180 градуса. Празеникът с кайма е готов....
Пармезанови гризини за празника на влюбенитеПармезанови гризини за празника на влюбените
13 Февр.
В чашка с топла водичка се добавя маята, захарта, разбърква се и се оставя покрита, докато маята шупне. В купа се смесват двата вида брашно, яйцето, зехтина, пармезана, подправките (сол, риган, босилек) и водата с маята...
Сладки Линцер за празника на влюбенитеСладки Линцер за празника на влюбените
15 Февр.
Да ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
Съвети за приготвяне на по-апетитно свинскоСъвети за приготвяне на по-апетитно свинско
21 Окт.
Свинското е крехко и сочно месо и е невероятно вкусно. То е от месните продукти, които се приготвят сравнително бързо и си партнира добре с много други вкусове....
Вит празеник с каймаВит празеник с кайма
22 Януари
Поръсва се с вода и се покрива с чиста кърпа, за да си почине. Витият празеник с кайма е готов!...
Празеник с овесени ядкиПразеник с овесени ядки
03 Февр.
1
Поставя се в предварително загрята фурна на 175 °C, да се изпече празеникът за 40 минути. Идеална закуска с айрян е този празеник с овесени ядки....
Кексчета с боровинки за празника на любовтаКексчета с боровинки за празника на любовта
13 Февр.
1
Много простичко, но ефектно за празника!...
Пухкава питка за празник и за делникПухкава питка за празник и за делник
27 Април
Извадете от фурната и покрийте питката с кърпа без да я мокрите. Оставете да изстине (ако можете да устоите) пухкава питка за празник и за делник. Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
Бърза работилница: Как да приготвим говежди и свински езикБърза работилница: Как да приготвим говежди и свински език
09 Септ.
Преди да приготвим различни ястия от този деликатес, той трябва да се свари, така че процесът на първоначална обработка на карантията е много важен за бъдещия вкус на ястията....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Сиропирани сладки с грис за празник и делникСиропирани сладки с грис за празник и делник
31 Дек.
Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине. Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя постепенно брашното. Омесва се тесто....
Как да си приготвим свински котлети с масло и розмарин?Как да си приготвим свински котлети с масло и розмарин?
26 Дек.
Свински котлети с масло и розмарин Необходими продукти: 2 свински котлета с дебелина, сол, черен пипер, 1 с.л. лек зехтин или слънчогледово олио, 1 с.л. масло, 2 скилидки чесън, 1 стрък розмарин Начин на приготвяне:...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....