Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога се източва виното?Кога се източва виното?
05 Окт.
След бурната ферментация, която започва почти веднага след изстискването на гроздето, всеки винар е изправен пред дилемата кога точно да източи виното от джибрито....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Какво се прави с виното след като се източи?Какво се прави с виното след като се източи?
01 Окт.
В зависимост от това дали виното, което правите е за непосредствена консумация или е ще бъде оставено да отлежи, се определя и кога да се източи от джибрито....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Кога да заченем?Кога да заченем?
16 Август
1
Месец май се смята за най-неблагоприятния месец за зачеване. При децата, заченати през май, рискът от преждевременно раждане е много по-висок. Освен това здравето през целия им живот не е толкова добро в сравнение с децата...
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?
20 Януари
5
При приготвянето на питки, погачи, бисквити и кексове, всеки уважаващ себе си кулинар използва мая. В себе си тя съдържа дрожди, които правят тестото меко и бухнало. Когато дойде време обаче да се приготвят сладкиши...
Кога да сменим накладкитеКога да сменим накладките
24 Януари
Един от най-важните елементи на автомобила са спирачките. Те гарантират безопасността както на шофьора и спътниците му, така и на останалите участници в движението. Затова е от изключително значение да поддържате спирачките...
Кога да потърсим психолог?Кога да потърсим психолог?
12 Май
Колкото и да сме силни и независими в живота си, понякога идва момент, в който сами не можем да се справим. Не може и да ни помогне семейството или пък някой приятел. Това е моментът, когато трябва да се обърнем към...
Отлежаване на вино и как старее винотоОтлежаване на вино и как старее виното
24 Септ.
Тези процеси променят виното, ароматът му вече е по-сложен и се образува букетът на виното. Променени са и на цвят. При червеното вино той е вече виолетов или керемиден....
Кога да започнем да се обезкосмяваме?Кога да започнем да се обезкосмяваме?
24 Август
Отговорът на въпроса за началото на обезкосмяването изглежда прост - когато космите пораснат до степен да станат видими и да създават неприятно усещане, е време за обезкосмяване при младежите. Всъщност тази постановка...