Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?
11 Април
Ivalina Ivanova
, ще стане и по-вкусно. Общо взето, когато купувате охладен черен дроб, трябва да го накиснете в прясно мляко. Прясното мляко отнема тежката миризма на дроба и го прави по-крехък. Ако е домашно, то предварително трябва...
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?страни се консумира и свински дроб. Черен дроб се продава навсякъде в месарници и супермаркети. Пържен, във фурна, сварен, черният дроб се приготвя и заедно с друга карантия като бъбреци. В Близкия Изток широко се...
Защо се накисват ядките?Защо се накисват ядките?Ядките и семената се накисват, тъй като в тях се съдържат ензими, инхибитори и фитинова киселина, които пречат на правилното усвояване на полезните вещества от организма, най-вече на мед, цинк и калций...
Защо се накисват ядките?Защо се накисват ядките?накиснати. Време за накисване на ядките и семената: бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа...
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?накиснат добре. Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица. Гелът ще има вкуса на течността, в която са киснати семената, и можете да го поставите в съд и...
Омазнен черен дробОмазнен черен дробОмазненият, затлъстял черен дроб води до състоянието чернодробна стеатоза. Това представлява обменно нарушение, в резултат на което се достига до увеличение на черния дроб. В обикновено състояние мастна тъкан в...
Омазняване на черен дробОмазняване на черен дробОмазняване или затлъстяване на черен дроб се нарича още чернодробна стеатоза. За нормално наличие на мастна тъкан в черния дроб се приема около 6 % от общата му маса. За стеатоза или омазняване се говори тогава...
Уголемен черен дробУголемен черен дробУвеличеният черен дроб се нарича с медицинското название Хепатомегалия. В случаите, когато заедно с черния дроб се увеличава и слезката, състоянието се нарича хепатоспленомегалия. Черният дроб е орган от...
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
09 Дек.
1
на плато. В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Черен дроб с беконЧерен дроб с бекон
16 Юли
Нарежете черния дроб на парчета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете до готовност в силно загрятото масло. Извадете изпържения дроб, овкусете го със сол и черен пипер и го оставете да се отцежда върху салфетка...
Хепатомегалия – увеличен черен дробХепатомегалия – увеличен черен дробекстрементите. В черния дроб се развиват химични реакции, в резултат на които вредните вещества се неутрализират. Увеличен черен дроб може да се наблюдава при възпаление на собствените тъкани /хепатит/; когато част от тях се...
Черен дроб по селскиЧерен дроб по селскиПочистеният черен дроб нарежете и го овкусете със сол и червен пипер и сол. Оваляйте го в брашно и го изпържете в сгорещената мазнина. След изваждането на дроба с същата мазнина задушете скълцания ситно лук до...
Натурално пържен черен дробНатурално пържен черен дроб
10 Януари
което се изважда в затоплена чиния. В мазнината се слага ситно нарязаният лук и се пържи до светлозлатисто оцветяване, след което се слага върху изпържения дроб. В мазнината се запържва леко 1 - 2 с. л. брашно...
Кремсупа от черен дробКремсупа от черен дроб
17 Септ.
Суровият черен дроб се почиства, смила и смесва с хляба, потопен в част от млякото. Прибавят се жълтъкът и маслото. Получената смес се разбърква добре, претрива се през през цедка и се пуска в кипящ бульон. Вари се 5 – 6 минути. Продуктите са за 1 порция....
Пържен черен дробПържен черен дроб
04 Ноем.
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час. Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от...