Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Биопродукти лъжциЗа да познаете биопродуктите, трябва добре да разгледате етикета им. Върху истинските биопродукти с доказано качество трябва да има специална щампа, одобрена от Европейския съюз....
20 Юни
2
Бухтички със сирене от детството ниПресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди.
Пържат се в сгорещено...
28 Август
Българските биопродукти - гръцки?Само 5 % от произведените биопродукти се реализират на българския пазар. Останалите 95% се изнасят предимно в САЩ, Канада и страните от Европейския съюз....
30 Март
ЛуканкаЗавържете червата от едната страна и ги пълнете бавно и плътно, без да влиза въздух. Завържете и от другата страна и направете окачалка от канап. След това набодете напълнените луканки с игла, за да излезе въздухът....
25 Ноем.
1
БерлинкиМлякото се загрява в малка тенджерка, след което се разтопява кравето масло в него. Брашното се смесва със сухата мая.
Прави се кладенче и млякото и маслото се изсипват в него. Прибавят се захарта, солта, яйцето и ваниловата...
28 Септ.
12
Пушена луканкаМесото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата.
След което го смиламе и се смесва с останалите...
04 Август
Обикновена луканкаСмилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по желание няколко сушени и стрити пиперки. Добре омесете сместа и от време на време...
11 Февр.
1
Смядовска луканкаЛуканката се приготвя с 2 части свинско към 1 част говеждо. Месото се почиства от ципите, реже се на парчета и се поръсва с посочените количества сол, захар и селитра на килограм месо....
11 Февр.
1
Веган луканкаСъщото се повтаря и с останалата смес за луканка.
Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне....
26 Февр.
Зимна луканкаНакълцваме свинското и телешкото месо на ситно със сатърче. Сланината я режем с нож на дребни парченца.
Режем на ситно и праза. Всички продукти се смесват хубаво заедно с подправките. След това пълним червата и ги оставяме...
13 Януари
Истинска ЛуканкаВръзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина....
25 Ноем.
9
Селска луканкаСвинското месо и сланината смилате на машинка за мелене, ако желаете по-едра да е луканката може да използвате по едра решетка. Смляната кайма прехвърляте в корито, за да е по-лесно за омесване....
08 Януари
1
Копривщенска луканкаВземете равни части свинско и говеждо и ги нарежете на парчета с големината на орех. На кило месо добавете 23 г сол, 0.3 г захар и 0.5 селитра. Месото поставете в наклонен съд, за да се отцежда за няколко часа.
Смелете...
17 Февр.
Карловска луканкаСмесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус.
Омесете добре сместа, като от време на време...
10 Януари
4
Панагюрска луканкаСлед изсъхване, тънко нарязана, панагюрската луканка е много вкусно мезе.
Добър апетит!...
09 Януари
Карловска луканкаСмесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус.
Омесете добре сместа, като от време на време...
10 Януари
4
Конска луканка - диетичният деликатесНай-лесно е да си направите месото на луканка. За тази цел не ви е нужна кой знае каква подготовка, но има няколко неща, които трябва да следвате, за да получите вкусна луканка накрая....
01 Март
5
Черна скръб налегна страната! Напусна ни Митко ЦоневНапусна ни Митко Цонев. 56-годишният водещ издъхна във ВМА.
Водещият не успя да преживее тежкия инсулт и белодробната инфекция, която получи след това.
Семейството се прибирало от почивка във Варна, когато...
23 Август
Традиционна Кълцана луканкаПърво, отстранете ципите от месото, ако има такива, и го накълцайте със сланината на много ситно.
А може и да я смелете на много едра решетка за кълцане на машинката.
В подходящ съд разстелете месото със сланината...
06 Февр.
Истинска домашна луканкаНапълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух.
Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише....
16 Януари
1