Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Биопродукти лъжциБиопродукти лъжци
20 Юни
2
За да познаете биопродуктите, трябва добре да разгледате етикета им. Върху истинските биопродукти с доказано качество трябва да има специална щампа, одобрена от Европейския съюз....
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
28 Август
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди. Пържат се в сгорещено...
Българските биопродукти - гръцки?Българските биопродукти - гръцки?
30 Март
Само 5 % от произведените биопродукти се реализират на българския пазар. Останалите 95% се изнасят предимно в САЩ, Канада и страните от Европейския съюз....
ЛуканкаЛуканка
25 Ноем.
1
Завържете червата от едната страна и ги пълнете бавно и плътно, без да влиза въздух. Завържете и от другата страна и направете окачалка от канап. След това набодете напълнените луканки с игла, за да излезе въздухът....
БерлинкиБерлинки
28 Септ.
12
Млякото се загрява в малка тенджерка, след което се разтопява кравето масло в него. Брашното се смесва със сухата мая. Прави се кладенче и млякото и маслото се изсипват в него. Прибавят се захарта, солта, яйцето и ваниловата...
Пушена луканкаПушена луканка
04 Август
Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата. След което го смиламе и се смесва с останалите...
Обикновена луканкаОбикновена луканка
11 Февр.
1
Смилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по желание няколко сушени и стрити пиперки. Добре омесете сместа и от време на време...
Смядовска луканкаСмядовска луканка
11 Февр.
1
Луканката се приготвя с 2 части свинско към 1 част говеждо. Месото се почиства от ципите, реже се на парчета и се поръсва с посочените количества сол, захар и селитра на килограм месо....
Конска луканкаКонска луканка
29 Дек.
Излизат 25-30 бр. конска луканка....
Чорбаджийска луканкаЧорбаджийска луканка
28 Дек.
1
Чорбаджийската луканка е уникална!...
Домашна луканкаДомашна луканка
05 Дек.
8
Домашната луканка е готова....
Вегетарианска луканкаВегетарианска луканка
22 Окт.
1
С вегетарианската луканка може да направите различни закуски....
Веган луканкаВеган луканка
26 Февр.
Същото се повтаря и с останалата смес за луканка. Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне....
Зимна луканкаЗимна луканка
13 Януари
Накълцваме свинското и телешкото месо на ситно със сатърче. Сланината я режем с нож на дребни парченца. Режем на ситно и праза. Всички продукти се смесват хубаво заедно с подправките. След това пълним червата и ги оставяме...
Истинска ЛуканкаИстинска Луканка
25 Ноем.
9
Връзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина....
Селска луканкаСелска луканка
08 Януари
1
Свинското месо и сланината смилате на машинка за мелене, ако желаете по-едра да е луканката може да използвате по едра решетка. Смляната кайма прехвърляте в корито, за да е по-лесно за омесване....
Копривщенска луканкаКопривщенска луканка
17 Февр.
Вземете равни части свинско и говеждо и ги нарежете на парчета с големината на орех. На кило месо добавете 23 г сол, 0.3 г захар и 0.5 селитра. Месото поставете в наклонен съд, за да се отцежда за няколко часа. Смелете...
Карловска луканкаКарловска луканка
10 Януари
4
Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус. Омесете добре сместа, като от време на време...
Панагюрска луканкаПанагюрска луканка
09 Януари
След изсъхване, тънко нарязана, панагюрската луканка е много вкусно мезе. Добър апетит!...
Карловска луканкаКарловска луканка
10 Януари
4
Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус. Омесете добре сместа, като от време на време...
Конска луканка - диетичният деликатесКонска луканка - диетичният деликатес
01 Март
5
Най-лесно е да си направите месото на луканка. За тази цел не ви е нужна кой знае каква подготовка, но има няколко неща, които трябва да следвате, за да получите вкусна луканка накрая....
Черна скръб налегна страната! Напусна ни Митко ЦоневЧерна скръб налегна страната! Напусна ни Митко Цонев
23 Август
Напусна ни Митко Цонев. 56-годишният водещ издъхна във ВМА. Водещият не успя да преживее тежкия инсулт и белодробната инфекция, която получи след това. Семейството се прибирало от почивка във Варна, когато...
Бутерпица с луканкаБутерпица с луканка
10 Април
Получава се бърза и много вкусна бутерпица с луканка за закуска....
Традиционна Кълцана луканкаТрадиционна Кълцана луканка
06 Февр.
Първо, отстранете ципите от месото, ако има такива, и го накълцайте със сланината на много ситно. А може и да я смелете на много едра решетка за кълцане на машинката. В подходящ съд разстелете месото със сланината...
Истинска домашна луканкаИстинска домашна луканка
16 Януари
1
Напълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух. Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише....