Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъстърва с беконПригответе марината от изброените продукти и поставете в нея пъстървата за 1 час.
Извадете и оваляйте в ръженото брашно. В тиган запържете нарязания на кубчета бекон без мазнина, докато стане хрускав....
31 Януари
Пъстърва в керемидаПочистете пъстървата хубаво и не забравяйте да отстраните хрилете. Измийте рибата и подсушене. Натрийте рибата със сол чи черен пипер отвътре, а отвън намажете с прясно изцеден лимонов сок....
16 Април
Пъстърва с бадемиПочистените пъстърви се овкусяват отвън и вътре с черен пипер и сол.
Овалват се в брашното и се запържват в 4 с.л. от сгорещеното масло. Подреждат се в чинии....
12 Август
Пъстърва с печуркиРибата се почиства, посолява се и се намазва с масло. Приготвя се следната плънка: задушават се нарязаните на дребно гъби, прибавят се сол, пипер, ситно нарязан магданоз.
С така приготвената смес се напълва рибата и се...
30 Юни
Пъстърва с маслиниЗапържете рибата в зехтина докато се зачерви. Малко преди да е готова, прибавете маслините и бялото вино и оставете рибата да поеме почти цялата течност.
Поднесете с чаша бяло вино....
24 Май
Пъстърва с пестоАз купувам почистена пъстърва, но ако Вие сте се сдобили с цяла, въоръжете се с нож и търпение и почистете от вътрешностите....
27 Февр.
Пъстърва с гъбиИзмийте пъстървите, подсушете ги и ги овкусете със сол и черен пипер. Наредете ги в намазана с мазнина тавичка.
Около рибите наредете нарязаните гъби и поръсете с магданоз. Залейте с виното и разтопеното масло.
Печете...
28 Април
3
Пъстърва с орехиЗагрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук. Когато лукът омекне го залейте с бялото вино и го оставете да се задушава на умерен огън до изпаряване на течността.
Сложете наязаните на ситно гъби и запържете...
17 Август
Пъстърва с доматиСитно настърганият лук се задушава в 1 супена лъжица мазнина, прибавят се нарязани домати и се задушават 5 минути. Ястието се подправя със сол, пипер и джоджен.
Отделно се изпържва рибата в маргарин равномерно от двете...
26 Септ.
1
Пъстърва с портокалиВърху всяко парче фолио се слага филе от пъстърва, полива се с вино, поръсва се със сол и черен пипер. Поръсват се с джинджифил.
Лимонът и портокалът се нарязват на кръгчета, без да се обелват....
12 Дек.
Пъстърва с доматиСитно настърганият лук се задушава в 1 супена лъжица мазнина, прибавят се нарязани домати и се задушават 5 минути. Ястието се подправя със сол, пипер и джоджен.
Отделно се изпържва рибата в маргарин равномерно от двете...
26 Септ.
1
Пъстърва с подправкиОваляйте почистените риби в брашното, овкусете със сол и черен пипер. Загрейте половината масло и запържете рибата.
Махнете от я от тигана и дръжте на топло. Почистете тигана и добавете оставащото масло.
Щом започне...
27 Юни
Пъстърва с картофиПродуктите за плънката се задушават в маслото и малко вода. Добавя се сметаната и се изчаква да се сгъсти.
Рибата се почиства, изважда се гръбната кост, разтварят се двете ѝ половини и се поръсват със сол, пипер лимонов...
20 Март
Пъстърва с желатинПоставяме изчистената пъстърва в студена вода и оставяме да се свари на слаб огън за 20-25 минути.
Вадим я, обезкостяваме и подправяме със сол и черен пипер....
18 Дек.
Пъстърва с бадемова коричкаПочистваме рибата и отстраняваме гръбначната кост внимателно, без да махаме главата.
Разбиваме белтъка и изсипваме бадемите, разбъркваме.
Овалваме откъм филето в бадемите и пържим в олио до златисто.
Обръщаме откъм...
09 Дек.
1
Пълнена пъстърва с гъбиВ маслото се задушават гъбите, целината и лука до омекване. Снемат се от котлона, като към тях се добавя галетата и мащерката.
Овкусяват със солта и черният пипер. Пъстървите се измиват и подсушават. Посоляват се отвън...
03 Февр.
Печена пъстърва в пликЗа рецептата ви трябват 4 плика за печене.
Рибите се почистват от ненужните части, измиват се на течаща вода и се оставят да се отцедят.
Лимоните се измиват и се нарязват на филийки. Зелениите се скълцват, а бадемите...
24 Окт.
Печена пъстърва с каперсиРибата се измива и се нарежда в тавичка, намазана с половината зехтин.
Добавят се каперсите и се поръсва с останалия зехтин, сол и черен пипер. Запича се в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 25 минути...
06 Февр.
Печена пъстърва с джинджифилЛимонът се изстисква. Джинджифилът се настъргва на дребно и се смесва със соевия сос, половината от зехтина и лимоновия сок. С тази смес се натрива рибата и се посолява. Оставя се за 10 минути.
Лукът се реже на шайби,...
16 Септ.
Пълнена пъстърва с лимониРибата се почиства и се измива. Натрива се със сол отвън и всяка риба се слага върху парче фолио. Босилекът и чесънът се режат на ситно.
Единият лимон се изстисква, към сока се добавя олиото и виното, чесънът и босилекът...
28 Август
Чеснова пъстърва в хартияЧесънът се счуква и се запържва в олиото. С тази смес се намазва рибата отвън и отвътре.
Поръсва се със сол и черен пипер и във всяка риба се слага дафинов лист и пържен чесън.
Всяко парче се увива добре в хартия...
01 Май
Пържена пъстърва с гъбиПочистете рибата и я овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте я в брашното и я изпържете в силно сгорещеното олио.
Поръсете изпържените рибки със ситно нарязан магданоз.
Сервирайте със задушените в маслото гъби, сварените...
01 Март
Пъстърва с доматен сосПочиствате рибата и я оставяте я да престои така за около 1 час.
Нарязвате я на парчета и я задушавате с олиото и малко вода.
Настъргвате доматите и ги прибавяте към рибата заедно с дафиновия лист и черния пипер....
13 Февр.
1