Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да овкусяваме каймата?Как правилно да овкусяваме каймата?
18 Май
1
Независимо какви подправки сте избрали за овкусяване на каймата, имайте предвид, че е добре да я оставите да престои с тях поне 30 мин., за да могат да поемат ароматите....
Как правилно да овкусяваме шишчета?Как правилно да овкусяваме шишчета?
25 Февр.
Подходящи продукти за овкусяване на по-пикантните шишчета са соев сос, мед, горчица, сосове за барбекю, сос табаско....
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Как правилно да овкусяваме печено пиле?
22 Август
Много вероятно е неуспехът да се дължи в голяма степен на неправилното овкусяване, наред с други грешки при печенето, избор на некачествена птица, недобре преценено количество мазнина и други....
Как да овкусяваме правилно пържолитеКак да овкусяваме правилно пържолите
26 Ноем.
Пържолите могат да се овкусяват и с чубрица. Ако пък сте сред феновете на по-екзотичните вкусове, може да ги мариновате с куркума, индийско орехче, черен пипер, зехтин и малко лимонова трева....
Правилно овкусяване и готвене на птициПравилно овкусяване и готвене на птици
09 Март
Подходящи са и за най-претенциозния вкус, като разбира се трябва правилно да са овкусени и сготвени. Всички видове птици могат да се приготвят на фурна с добър успех....
Маринованият лук овкусява салатиМаринованият лук овкусява салати
01 Април
Ако е приготвен правилно, той леко ще хруска. След като се приготви по този начин, лукът се охлажда и се ползва като мезе, а също и като добавка към различни видове салати....
Млечни салати за празникМлечни салати за празник
08 Януари
Сервираме млечните салати за празник с печено месо, пържени кюфтета, пържоли или просто с чаша домашна ракия за празника. Лесно, бързо и много вкусно! Добър апетит!...
Пет начина за овкусяване на салатиПет начина за овкусяване на салати
07 Февр.
Основно правило при овкусяването на салатите е то да става непосредствено преди консумирането. В тази статия ще откриете 5 апетитни начина за овкусяване на салати. 1....
Как се овкусяват правилно пържоли?Как се овкусяват правилно пържоли?
11 Дек.
А знаем ли как да ги овкусяваме правилно? На вашето внимание ще представим няколко начина за овкусяване на пържолите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Орехов дип за салати и пастаОрехов дип за салати и паста
12 Юни
Ореховият дип за салати и паста може да се използва като добавка в салати с пресен домат, моцарела или краве сирене, също и с паста. ...
Как правилно да приготвяме салати за децата ниКак правилно да приготвяме салати за децата ни
26 Април
Ето защо тук ще Ви покажем как правилно да приготвяте салатите за децата Ви: 1. За деца под 1 годишна възраст салати не е добре да се предлагат....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Празнично плато с домашни салати и мезенцеПразнично плато с домашни салати и мезенце
16 Януари
2
След това вземаме голямо плато и подреждаме салатите и мезето според въображението си или както е показано на снимката....
Листни салати с пилешко филе и печуркиЛистни салати с пилешко филе и печурки
22 Април
Запърженото пилешко се подправя със сол и черен пипер и се слага върху салатите. Нарежете чери доматките и ги разпръснете отгоре. По желание поднесете салатите с прясна франзела....
Малинов оцет за салати с морски даровеМалинов оцет за салати с морски дарове
26 Юли
Малините се почистват от дръжките и се пасират. Заливат се с оцета и се разбъркват много добре до образуването на еднородна смес. Затварят се херметично и сместа се оставя на тъмно и хладно за 5 денонощия. Оцетът...
Овкусяване на пържолиОвкусяване на пържоли
05 Дек.
2
Вариант 4 Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат в гювеч. Добавят се няколко зрънца бахар, 2 скилидки необелен чесън и 2 дафинови листа....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....