Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да овкусяваме каймата?Независимо какви подправки сте избрали за овкусяване на каймата, имайте предвид, че е добре да я оставите да престои с тях поне 30 мин., за да могат да поемат ароматите....
18 Май
1
Как правилно да овкусяваме шишчета?Подходящи продукти за овкусяване на по-пикантните шишчета са соев сос, мед, горчица, сосове за барбекю, сос табаско....
25 Февр.
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Много вероятно е неуспехът да се дължи в голяма степен на неправилното овкусяване, наред с други грешки при печенето, избор на некачествена птица, недобре преценено количество мазнина и други....
22 Август
Как да овкусяваме правилно пържолитеПържолите могат да се овкусяват и с чубрица. Ако пък сте сред феновете на по-екзотичните вкусове, може да ги мариновате с куркума, индийско орехче, черен пипер, зехтин и малко лимонова трева....
26 Ноем.
Правилно овкусяване и готвене на птициПодходящи са и за най-претенциозния вкус, като разбира се трябва правилно да са овкусени и сготвени.
Всички видове птици могат да се приготвят на фурна с добър успех....
09 Март
Маринованият лук овкусява салатиАко е приготвен правилно, той леко ще хруска. След като се приготви по този начин, лукът се охлажда и се ползва като мезе, а също и като добавка към различни видове салати....
01 Април
Млечни салати за празникСервираме млечните салати за празник с печено месо, пържени кюфтета, пържоли или просто с чаша домашна ракия за празника.
Лесно, бързо и много вкусно!
Добър апетит!...
08 Януари
Пет начина за овкусяване на салатиОсновно правило при овкусяването на салатите е то да става непосредствено преди консумирането. В тази статия ще откриете 5 апетитни начина за овкусяване на салати.
1....
07 Февр.
Как се овкусяват правилно пържоли?А знаем ли как да ги овкусяваме правилно? На вашето внимание ще представим няколко начина за овкусяване на пържолите....
11 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Важни правила, за да протече бременността правилноБременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
25 Май
Орехов дип за салати и пастаОреховият дип за салати и паста може да се използва като добавка в салати с пресен домат, моцарела или краве сирене, също и с паста. ...
12 Юни
Как правилно да приготвяме салати за децата ниЕто защо тук ще Ви покажем как правилно да приготвяте салатите за децата Ви:
1. За деца под 1 годишна възраст салати не е добре да се предлагат....
26 Април
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Празнично плато с домашни салати и мезенцеСлед това вземаме голямо плато и подреждаме салатите и мезето според въображението си или както е показано на снимката....
16 Януари
2
Листни салати с пилешко филе и печуркиЗапърженото пилешко се подправя със сол и черен пипер и се слага върху салатите. Нарежете чери доматките и ги разпръснете отгоре. По желание поднесете салатите с прясна франзела....
22 Април
Малинов оцет за салати с морски даровеМалините се почистват от дръжките и се пасират. Заливат се с оцета и се разбъркват много добре до образуването на еднородна смес.
Затварят се херметично и сместа се оставя на тъмно и хладно за 5 денонощия.
Оцетът...
26 Юли
Овкусяване на пържолиВариант 4
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат в гювеч. Добавят се няколко зрънца бахар, 2 скилидки необелен чесън и 2 дафинови листа....
05 Дек.
2
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май