Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Колко време се пече кекс?Дори и след като сте забъркали перфектната смес за кекс, не е гаранция, че ще успеете да го приготвите, защото печенето на кекса е най-важната и сложна част от приготвянето му. Всяка домакиня има своя тайна за изпичането...
05 Окт.
1
Как се съхранява кекс?Днес можем да си купим всякакви сладкиши и сочни кексове в магазините, но техният вкус далеч не е толкова приятен и ароматен, както домашно приготвените кулинарни изкушения.
Освен това и съставът им невинаги е чист...
05 Януари
1
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава.
Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
21 Юни
4
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече погача?От далечни времена хлябът е основната храна на българина. При създаването на един хляб в миналото са влагани много пожелания за здраве и добър живот. В нашата традиционна култура хлябът не е само за обичайната ежедневна...
10 Януари
На колко градуса се пече кекс?Кексът е един от най-любимите десерти, който се приготвя лесно, а резултатът е много вкусен. Много важен момент в приготвянето на кекса е неговото изпичане. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса....
03 Окт.
1
Как се пече цяло парче месоМесото, изпечено на цяло парче, не само е изключително вкусно, но е и ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура, която обогатява вкуса му.
В кухнята на много народи има рецепти за печене...
10 Март
2
Кое месо колко време се печеПредварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност. Във френската кухня миенето е заменено...
10 Март
Мика Стоичкова се пече преди заминаванетоМика Стоичкова, която успя през последните дни да ядоса много хора, отмаря на луксозен черноморски курорт, преди да се завърне отново в САЩ, за да покаже уменията си на дизайнер там.
Брюнетката подразни много хора с...
14 Август
Как се пече кекс в силиконова форма?В последните години на пазара се появиха силиконови форми за печене на торти, мъфини, кексове и най-различни други сладкиши. Предимствата на силиконовите форми за печене са много. На първо място не е необходимо да ги...
28 Окт.
Богинята Изида открила как се пече хлябътБогинята Изида, съпруга на върховния древноегипетски бог Озирис, научила жителите от страната на фараоните да пекат хляб. Това твърди Плиний Старши, автор на естествената история в 37 тома.
Според неговите твърдения...
14 Април
Как се пече агне - стъпка по стъпкаВ следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне.
- Когато вече сте се сдобили с агнешкото месо, е задължително да го измиете със студена вода. Оставете го за няколко часа да се отцеди от водата, след...
08 Май
Глазури за кексВсеки кекс е по-красив и по-вкусен, ако е украсен с подходяща глазура. Универсална е шоколадовата глазура, която се използва както за кексове, така и за мини-кексчета.
Шоколадова глазура за кекс
Тя се прави лесно:...
04 Юли
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.