Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо не бухва тестото?Но понякога, въпреки всичките ни усилия, тестото не бухва или не бухва достатъчно и тогава си задаваме въпроса на какво се дължи този неуспех....
11 Дек.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиДиетичният кекс се пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин.
Хранителни данни за този нискокалоричен бананов кекс:
Калории 1099
Въглехидрати 149
Мзнини 22
Протеини 89
Фибри 30...
25 Септ.
2
Защо кексът е глетавКексът ще стане по-малък и по-сух, но отвътре няма да е глетав.
Разгледайте също нашите рецепти за:
- пухкав кекс;
- кекс с орехи;
- кекс с ябълки;...
26 Май
6
Защо кексът не се изпича отвътре?Кексът може да не се изпече отвътре, ако съдът, в който печем, е прекалено малък за количеството, сложено в него.
Друга възможно причина кексът да не се изпече отвътре е твърде високата температура на печене....
10 Януари
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Бюстът бухва с три упражненияБюстът ви може да се увеличи значително с три упражнения, които е добре да правите три пъти в седмицата, твърдят френски фитнес-инструктори.
На практика физическото натоварване не уголемава млечната жлеза, но стяга...
01 Април
15
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеИзмийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
09 Юли
Защо не отслабвам?Загубата на тегло не е лесна работа. За да успеете трябва да промените много вредни навици, които до сега са ви отклонявали от здравословния път.
Ето кои са основните грешки, които се допускат:
Пропускаме закуската...
19 Януари
Защо не сънувам?Добрият сън е фундаментална част от човешкото здраве. Именно чрез спането тялото ни се възстановява, отпочива, а в този период се извършват и някои жизненоважни процеси. Сънуването е част от него и представлява неволеви...
25 Август
Гърдите бухват с брестоксСлед като ботоксът стана нормална процедура за корекции на лицето, пластичните хирурзи измислиха алтернатива на силикона – брестокс. Процедурата напомня тази по инжектиране на ботокс.
Няколко боцвания и бюстът отново...
12 Дек.
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаЗатоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
27 Януари
Кексът на мамаКогато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване.
По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад.
Кексът на мама е много вкусен....
10 Дек.
6
Кексът на леляЩом кексът се пъхне в нея я изключваме за 10 минути, след което отново я включваме и печем на 150-200 градуса до готовност.
Кексът на леля е много вкусен....
17 Дек.
1
Кексът на МаниРазбиват се яйцата и захарта до пяна. Прибават се киселото мляко, разтопеното масло, брашното и останалите продукти.
Готовата кексова смес се сипва в подходяща намаслена и набрашнена форма и се пече във фурна 40 минути...
06 Окт.
2
Кексът на бабаСложете кекса да се пече в намазнена и леко набрашнена тава или форма за кекс. Пече се в умерено загряна фурна, като готовността се проверява с клечка....
11 Септ.
5
Защо тестото НЕ втасва?Защо тестото не втасва? Този въпрос си задават не само начинаещи домакините без опит в кухнята, но и опитни кулинари, които не веднъж или два пъти са правили пухкава питка с кисело мляко и търсят причината къде са сбъркали...
26 Май
Защо ягодите не раждат?Когато очаквате реколта от вкусни ягоди, но в крайна сметка те не дадат плод, не се отчайвайте. Намерете причината ягодите да не родят тази година, за да я коригирате и да имате добра реколта през следващата.
Причините...
03 Окт.
Защо лещата не увира?Лещата е традиционно българско ястие, което е същевременно вкусно и полезно. Освен това, тази гозба се приготвя изключително бързо и лесно, което я прави широко разпространена във всяко домакинство. Макар да не изисква...
04 Март